گل قاصدک که بنامهای هند بابری ، خبر آرو و کاسنی بری نیز معروف است گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن بارتفاع 40 سانتی متر میرسد . این گیاه دارای رشه ای است برنگ قهو ه ای مایل به زرد که پر از شیرابه سفید رنگی میباشد . در انتهای ساقه گل آن قرار درد . برگهای گل قاصدک سبز رنگ و بریدگیهای مثلث شکل و نوک تیزردد و بر روی سطح زمین میباشد . گل قاصدک در وسط چمن ، حاشیه شوره زار ، کنار جادهها و اراضی بایر و بطور کلی در همه جا میروید و شاید دلیل آن این است که طبیعت میخواهد به انسان بگوید که درهر نقطه ای زندگی میکند احتیاح به این گیاه درید و هنگامیکه آنرا با وسائل مکانیکی و شیمیایی از بین میبرید دوباره بعد از چندی سر از خاک بیرون میآورد . گل قاصدک در حدود 15 نوع مختلف درد زنبور عسل این گیاه را بسیار دوست درد و شهد زیادی از آن بدست میآرود . برگهای جوان گل قاصدک را معمولا به سالاد میخورند و چون خیلی تلخ است باید آنرا با ترشی یا آبلیمو مصرف کرد . از قسمتهای مختلف گیاه مانند ریشه ، برگ وشیرابه آن در طب استفاده میشود .
فواید قاصدک
1)قابض و مقوی معده است
2)خوردن آن خونریزی از سینه را متوقف میکند
3)قاعده آور است
4)برای ازدیاد شیر نافع است و خانمهای شیر ده باید مقدری از آنرا با سالاد بخورند
5)خنک کننده و معرق است
6)ترشح صفرا را زیاد میکند
7)خون را تصفیه میکند
8)از عصاره آن شیاف درست میکنند که برای رفع ورمهای داخل آلت تناسلی خانمها و رحم مفید است
9)خوردن آب این گیاه مخلوط با روغن زیتون برای رفع مسمومیت مفید است
10)ضماد ریشه آن را در محل نیش عقرب یا زنبور و یا مار میگذارند که بسیار مفید است
11)اوره را رفع میکند
12)کلسترول خون را کاهش میدهد
13)درمان کننده اگزما و بیماریهای پوستی است
14)درمان کننده کم خونی است
15)رماتیسم و نقرس را درمان میکند
16)برای درمان نارسایی اعمال کبد و تمیز کردن کبد از مخلوط زیر استفاده کنید شیره ریشه گل قاصد 100 گرم الکل 90 درجه 18 گرم گلیسیرین 15 گرم آب 17 گرم مواد گفته شده را با یکدیگر مخلوط کنید و به مقدر یک قاشق سوپخوری سه بار در روز مصرف نمائید.
17)دم کرده این گیاه را نیز برای تمیز کردن کبد بکار میبرند . مقدر مصرف آن یک فنجان سه یا چها بار در روز است.
مضرات استفاه از قاصدک
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
طریقه مصرف قاصدک
برای تهیه این دم کرده باید 50 گرم گیاه خشک شده را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت 5 دقیقه بگذارید بماند و سپس آنرا صاف کرده و استفاده کنید .
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com