• مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط
جفت

جفت عبارت از پوسته نازک وچوبی میوه بلوط است که رنگی قهوه ای تیره داشته , به آسانی شکسته میشود و طعمی گس و تلخ دارد . گاهی همراه با آن پوسته‌های غشایی و قهوه ای رنگی که عبارت از پوسته ثانویه روی دا نه‌های بلوط است نیز مشاهده می‌گردد .
این پوسته از میوه‌های انو اع بلوط خصوصاٌ گونه‌های :Quercus infectoria Oliv.
Quercus Brantii Lindl از تیره راش (Fagaceae ) یا زیر گونه‌های آنها که به نامهای محلی دارمازو , مازو ,داری مازو , یا برودار که بومی مناطق مختلف آذربایجان , کردستان , لرستان و فارس میباشند بدست می‌آید

.

فواید جفت

بلوط درمان‌کننده التهابات
بلوط یکی از غنی‌ترین گیاهان از نظر میزان تانن بوده و به دلیل وجود این ترکیب، منقبض کننده و ضداسهال است. به جهت دارا بودن ترکیبات فلاونوییدی خواص ضدالتهابی داشته و با کاهش تورم عروق انتهای روده منجر به کم شدن التهاب هموروئید (بواسیر) می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده است شاه‌بلوط و عصاره آن به عنوان درمان حمایتی در حفظ عملکرد غشای دیواره وریدها و بهبود جریان خون در نارسایی مزمن وریدی استفاده می‌شود. از التهاب عضلات و رگ‌های واریسی کاسته و موجب بهبود و بازگشت خون به قلب می‌شود.

.

مضرات استفاه از جفت

علاوه بر میوه بلوط پوست، برگ و ریشه درخت آن هم خواص درمانی دارد، اما باید بدانید مصرف زیاده از حد بلوط به دلیل تانن زیاد از میزان جذب آهن بدن می‌کاهد.با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و ساپونین آن باعث تحریک لایه مخاطی معده و برگشت اسید می‌شود. مصرف بلوط در دوران شیردهی و بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.

.

ترکیبات جفت

بلوط حاوی نشاسته، چربی، پروتئین، فیبر و املاحی چون آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های گروه B است. میزان نشاسته بلوط در مقایسه با فندق بیشتر و چربی آن کمتر است. به دلیل فیبر بالایی که دارد خاصیت سیرکنندگی داشته و به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع فاقد کلسترول بوده و پتاسیم آن ادرارآور است. ویتامین‌های گروه B آن باعث عملکرد بهتر سیستم عصبی می‌شود و به دلیل نداشتن گلوتن، برای مبتلایان به سلیاک محدودیت مصرف ندارد.

.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت