• نکات خرید تخم مرغ
⇠ دقت کنید پوسته تخممرغ تازه، سفید، شفاف و زبر و خشن است اما پوسته تخممرغ کهنه کدر، صاف و بدرنگ است.
⇠ اگر در مورد تازه بودن آن شک دارید میتوانید مقداری محلول آب نمک سرد درست کنید سپس تخممرغها را درون محلول قرار دهید، اگر سالم باشد بهدلیل سنگین بودن به صورت عمودی به ته ظرف میرود اما اگر فاسد و کهنه باشد به صورت معلق و افقی در آب میماند.
⇠ یک راه ساده دیگر این است که تخممرغ را روبهروی یک منبع نور مانند یک لامپ بگیرید. در این حالت باید پوسته آن یکنواخت و عاری از ترکخوردگی، لکههای غیرمرئی و سوراخهای بزرگ باشد.
⇠ میتوانید تخممرغ را کنار گوش خود نگهدارید و به آرامی تکانش دهید، اگر هیچگونه صدایی نشنوید، به احتمال زیاد سالم است. اما اگر صدای واضح چلپ و چلوپ مانند قسمت سفیده را شنیدید، بهتر است آن را مصرف نکنید.
⇠ یک آزمایش دیگر این است که تخممرغ را در ظرفی بشکنید. همانطور که میدانید تخممرغ سالم 3 جزء آن یعنی زرده، سفیده غلیظ و سفیده رقیق به طور مجزا از هم دیده میشوند. اگر مانده باشد، این اجزا با هم مخلوط شده و رنگ آن کدر میشود.
⇠ ممکن است تخم مرغی را خریداری کنید که پوستهی آن ترک داشته باشد برای امتحان اینکه تخم مرغ سالم است یا فاسد داخل ظرفی آب سرد ریخته و کمی نمک اضافه کنید ، تخم مرغ را داخل آن بیندازید اگر حباب هایی از اطراف تخم مرغ خارج شوند نشان دهندهی آن است که تخم مرغ سوراخ شده و نا سالم است .
⇠ میتوانید تخم مرغها را ، بر روی یک سطح صاف قرار داده و بچرخانید اگر به راحتی چرخیدند به معنای آن است که تخم مرغها سالم هستند .
⇠ گاهی بعد از شکستن تخم مرغها متوجه میشویم که در زردهی آنها رگههای خونی وجود دارد اینها دلیل بر ناسالم بودن تخم مرغ نیست، بلکه نشان دهنده جذب مویرگهای خونی به هنگام شکل گیری تخم مرغ است .
⇠ اگر در سفیده رگههای سفیدی مشاهده کردید آنها نیز نشانه نا سالم بودن تخم مرغ نیستند بلکه برای ماندن زرده در وسط سفیده ایجاد شدهاند .
⇠ بعضی عرضه کنندگان برای محلی نشان دادن تخم مرغ آن را به فضولات آغشته میکنند که این کار غیر بهداشتی و دور از انسانیت است.
⇠ سفید یا قهوه ای بودن پوسته تخم مرغ وابسته به نژاد مرغ است و از نظر ارزش تغذیه ای خواص آن یکسان است.
⇠ دو زرده بودن تخم مرغ ویژگی آن محسوب نمیشود و صرفا یک خصوصیت ژنتیک است.
⇠ از خرید تخم مرغهای فله ای در شانههای مقوایی رنگی ـ که اغلب از مواد بازیافتی زبالههای غیربهداشتی تهیه و رنگ شدهاند ـ جدا اجتناب کنید.
⇠ پوسته تخم مرغ خام نباید شکسته شود زیرا میکروب و آلودگی از طریق منافذ موجود روی پوسته به آن راه مییابد.
.
• نکات نگهداری تخم مرغ
⇠ تخم مرغهای خریده شده را باید به شیوهی متفاوتی از تخم مرغهای رسمی یا خانگی نگهداری کنید. برای مثال، تخم مرغهای خریده شده باید در ظرف مخصوص خود که به شکل خاصی برای تازه نگهداشتن تخم مرغ طراحی شده اند، نگهداری شوند. همچنین این ظروف تخم مرغ را از جذب عطر و طعم موجود در یخچال حفظ خواهد کرد. اگر آنها را در ظرف مخصوصشان نگهداری کنید دیرتر فاسد میشوند.
⇠ اگر در بسته بندی تخممرغهای بهداشتی با تخم مرغ شکسته مواجه شدید آن را نشویید، بلکه بلافاصله پس از رسیدن به منزل، محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنید.
⇠ در مورد تخم مرغهای محلی ، از شستن آنها قبل از نگهداری و ذخیره سازی بپرهیزید. زیرا تخم مرغها یک پوشش طبیعی دارند که از آنها در برابر باکتریها محافظت میکند. اگر این لایه را بشویید تخم مرغها سریعتر خراب میشوند.
⇠ تخم مرغهای محلی یا رسمی به دلیل این که با فضولات مرغ تماس پیدا میکنند بدون شک باعث آلوده شدن یخچال و انتقال احتمالی میکروبهای بیماری زا میشوند، اما تخممرغهای صنعتی بلافاصله پس از تخم گذاشتن مرغ، داخل مسیری قرار میگیرند که امکان آلوده شدن مجدد آن با مدفوع مرغ وجود ندارد.
⇠ اگر آلودگی ای بر سطح تخم مرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید.
⇠ تخم مرغ را در مجاورت غذاهایی با بو و طعم تند مانند سیر، پیاز، پنیر و گوشت نگذارید زیرا بوی مواد مختلف موجود در یخچال را از راه منافذ پوست به خود جذب میکند.
⇠ اگر تخم مرغی شکست یا ترک برداشت، محتویات آن را در یک ظرف تمیز دردار ریخته و در یخچال قرار دهید و در اسرع وقت استفاده کنید.
⇠ تخم مرغ را در بدنه اصلی یخچال که دمای ثابت و خنک است ، نگه دارید.
⇠ تخم مرغ خام باید در ظروف هوادهی قرار داده شده و بلافاصله در یخچال نگهداری شوند.
.
• مدت زمان نگهداری انواع تخم مرغ
⇠ تخم مرغ تازه، با بهترین حالت تا زمان تاریخ انقضا سالم میماند
⇠ زرده یا سفیده تخم مرغ ، ظرف 2 تا 4 روز
⇠ تخم مرغ آبپز شده، در عرض یک هفته
⇠ غذاهای با تخم مرغ، ظرف 3 تا 4 روز
⇠ تخم مرغ یخ زده (مخلوط شده)، ظرف چهار ماه
.
منابع:
.https://www.jamaran.ir
.http://www.telavang.com