گوشت گوسفند یکی از بهترین انواع گوشتها میباشدذ که در تمامی غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.گوشت گوسفندی حاوی مقدار پروتئین بالایی است و امگا 3 مورد نیاز بدن ما را تامین میکند . گوشت تازه و گرم گوسفندی طرفداران زیادی را بین مردم دارد و خوردن آن حس خوبی را به مصرف کننده میدهد.
با توجه به اینکه گوشت گوسفندی از اقلام ضروری غذاهای ما ایرانیان است اهمیت خرید گوشت قرمز خوب، سالم و تازه بیشتر احساس میشود . در این بخش از سلامت تغذیه نمناک به بررسی قسمتهای مختلف گوشت گوسفند میپردازیم تا بتوانیم بهترین برشها را از قصابی خریداری کنیم.
.
• گوشت گوسفندی به سه دسته تقسیم میشود و از گوسفندهای اهلی به دست میآید .
1. گوشت گوسفندی که از کشتار بره به دست آمده باشد . بره به گوسفندانی میگویند که کمتر از 12 ماه سن داشته باشند و بدون دندان باشند ، گوشت برهها نسبت به گوسفندان دیگر تردتر و دارای رنگ صورتی مایل به قرمز میباشد.
2 . گوشت گوسفندی که از کشتار گوسفندی که بیش از 2 دندان دائمی ندارد به دست آمده باشد به این گوسفند هاگست میگویند.
3. گوشت گوسفندی که از کشتار به گوسفندی که بیش از 2 دندان دائمی دارد به دست آمده باشد به این گوسفندان قوچ (ماده) و میش (نر) گفته میشود.
.
• شانه گوسفند
این قسمت در حقیقت نیمه پائینی تنه گوسفند است. این برش بزرگ جایگزین ارزان قیمتی برای ران است. میتوان این قسمت را به همراه سبزیجات معطر و سیر کباب کرد. گوشت را میتوان روی برشهای سیب زمینی قرار داد بدین ترتیب سیب زمینیهای شما به همراه عصاره گوشت پخته خواهند شد. یا میتوانید آن را به تکههای کوچک خرد کرده داخل خورش بپزید.
.
• گردن و سینه گوسفند
این قسمت از گردن گوسفند ارزان تر است و بیشتر به سمت میانه بدن گوسفند قرار دارد. این برشها برای خرد کردن داخل خورشها بسیار مناسبند. قسمت میانی گردن به صورت فیله یا تکه ای وجود دارد. به دنبال گوشتی بگردید که همه قسمتهای آن یکرنگ است و لایه ای از چربی روی آن را پوشانده است.
.
• دمبالچه گوسفند
یک برش آبدار از پشت بدن گوسفند. میتوان قسمتهای استیکی را به همراه یا بدون استخوان در فر یا روی منقل کباب یا در ماهیتابه سرخ کرد.
.
• سینه گوسفند
این برش از قسمت زیر شکم گوسفند بریده میشود. این قسمت را به آرامی بپزید تا چربی آن جدا شود. ممکن است دندهها و استخوانها به آن متصل باشند. میتوان زمانیکه گوشت پخته شد آنها را جدا کرد یا میتوان گوشت را بدون استخوان و رول شده خریداری کرد که و درون آن را با سبزیجات پر کرد. از قصاب خود بخواهید که پوست روی گوشت را جداکند تا لایه چربی روی پوست نیز برداشته شود.
.
منابع:
.http://namnak.com