مواد لازم برای ته چین مرغ خانگی
مواد لازم گفته شده در جدول زیر برای 6 نفر در نظر گرفته شده است که شما با توجه با تعداد افراد مدنظرتان میتوانید حجم آن را افزایش و یا کاهش دهید.
مواد لازم | مقدار لازم |
---|---|
برنج | چهار پیمانه |
ماست سفت | نصف پیمانه |
سینه مرغ | یک عدد |
گلاب | یک قاشق غذاخوری |
خلال پسته | پنجاه گرم |
خلال بادام | پنجاه گرم |
تخم مرغ | پنج عدد |
زعفران دم کشیده | به میزان لازم |
پیاز | یک عدد |
روغن مایع | نصف پیمانه |
برگ بو | چند عدد |
هویج | یک عدد |
کرفس | یک شاخه |
زرشک | نصف پیمانه |
کره | به میزان لازم |
طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه و مجلسی
مرحله اول : ابتدا سینه مرغ را درون قابلمه ای بریزید و آن را با سه پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. سپس یک عدد پیاز و یک عدد هویج را خرد کنید و درون آب مرغ بریزید. به همراه هویج یک شاخه کرفس و چند عدد برگ بو ، نمک ، زرد چوبه و فلفل قرمز را درون قابلمه حاوی سینه مرغ بیافزایید.
در ادامهی کار ماهیتابه ای در اندازه مناسب انتخاب کنید و روی حرارت گاز قرار بدهید سپس درون آن یک قاشق غذا خوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری کره بریزید.با کمک گرفتن از یک کفگیر چوبی کره و روغن را روی شعله هم بزنید تا خوب حل شوند.
مرحله دوم : در مرحله بعدی باید زرشک هایی را که از قبل خیس کرده شسته و تمیز کرده اید آبشان را با کمک گرفتن از یک آبکش بگیرید و سپس درون تابه حاوی کره و روغن بریزید و حرارت گاز را کم کنید و کمی تفت دهید تا کاملا روغن و کره به خورد زرشک هایتان برود. حواستان باشد تا زرشک ها زیادی سرخ نشوند و حالت پفکی به خود نگیرند فقط در حدی که کمی خامی آنها گرفته شده باشد.
مرحله سوم :سپس خلال پسته و خلال بادامها را به زرشکهای تفت داده شده درون ماهیتابه اضافه کنید و هم بزنید تا با یکدیگر خوب مخلوط شوند. در ادامه این مرحله دو قاشق از زعفران دم کشیده تان را به زرشکها و خلالها اضافه کنید و هم بزنید تا خوش عطر و بو شود .
مرحله چهارم :بعد از آماده سازی زرشکها آنها را کناری بگذارید و ماهیتابه دیگری بردارید و درون آن یک قاشق غذا خوری روغن مایع بریزید سپس مرغهای پخته شده تان را یا به حالت ریش ریش و یا به حالتی که ما در این مطلب آماده کرده ایم برش بزنید و درون ماهیتابه بریزید.اگر مرغها را به همان شیوه که ما به شما گفته ایم بپزید مرغ دیگر بوی زهم نخواهد داد.
مرحله پنجم :در ادامه مرغها را که در تابه ریخته اید کمی تقت دهید تا مرغ کمی گرم شود سپس زعفران دم کشیده را به مرغهای درون تابه تان اضافه کنید و حدود یک دقیقه آنها را بایکدیگر تفت دهید تا زعفران کاملا به خورد تکههای مرغ برود.
مرحله ششم : در مرحله بعدی ظرفی نسبتا بزرگی را بردارید و یک عدد تخم مرغ کامل و چهار عدد زرده تخم مرغ را درون آن بریزید.تخم مرغهای درون ظرف را با استفاده از یک همزن خوب هم بزنید تا با یکدیگر کاملا ترکیب شوند.
مرحله هفتم : سپس به تخم مرغهای هم زده شده 3 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده بریزید این کار باعث میشود تا بوی زهم تخم مرغ گرفته شود.تخم مرغها را به کمک همزن خوب هم بزنید تا جایی که کمی رنگ تخم مرغها عوض شود. سپس یک قاشق چای خوری نمک را به تخم مرغ هایتان اضافه کنید و دوباره شروع به هم زدن بکنید.
مرحله هشتم :همچنین به تخم مرغ هایتان سه قاشق غذا خوری گلاب و یک پیمانه ماست سفت شده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک مایه صاف و خوب بدست بیاورید مایه ته چین باید رنگ زعفرانی خوبی داشته باشد پس به همین دلیل باید در مصرف این ماده غذایی دست و دل باز باشید البته این یک کار سلیقه ای میباشد.
مرحله نهم :زمانی که مایه ته چین رنگ دلخواه و خوبی را با اضافه کردن زعفران گرفت زمان آن است که نصف پیمانه روغنتان را به مایع ته چین اضافه کنید بعد از اضافه کردن روغن آن را با استفاده از یک همزن خوب هم بزنید تا روغن کاملا به خورد مایه ته چینتان برود.
مرحله دهم :حال برنجی را که آبکش کرده اید را به مایه ته چینتان اضافه کنید، نکته ای که در این مرحله مهم است میزان پخت برنجهای آبکش شده است .دانههای برنجتان نباید له شود به اصطلاح باید برنج هایتان را کمی زنده تر بردارید، زیرا هنگام پخت ته چین ،ماست باعث میشود تا برنج هایتان کمی نرم تر شود. در ادامه برنج هایتان را کم کم به مایع ته چین اضافه کنید و هم بزنید تا برنجها با مایع ته چین ترکیب شود سعی کنید در تهیه این غذای خوشمزه از برنج هایی استفاده کنید که خیلی سریع له نمی شوند .
مرحله یازدهم :تا زمانی برنجها را به مایه تان اضافه کنید که نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل باشد، زیرا این باعث میشود تا آن فرم ظاهری که میخواهید را به دست نیاورید
در ادامه ظرفی که میخواهید درون آن ته چین را تهیه کنید را با کمی روغن چرب کنید سپس مایه ته چینی که آماده کرده اید را درون آن ظرف بریزید.
مرحله دوازدهم :بعد از اینکه مایع ته چین را درون ظرف ریختید و روی آن را با قاشق صاف کردید ،مرغها را به هر صورتی که دوست دارید روی لایه اولیه برنج بریزید. زمانی که دارید مرغها را روی لایه اولیه برنج میریزید حواستان باشد که مرغها نباید از دیوارههای اطرف ظرف دیده شوند، پس به همین دلیل مرغ را کمی وسط تر بریزید.
مرحله سیزدهم :بعد از اینکه مرغها روی لایه اولیه قرار دادید مخلوط زرشکی را که تهیه کرده اید را روی مرغها بریزید. مخلوط زرشک هم نیز مانند مرغ نباید از اطراف دیده بشود پس آن را نیز وسط مایع ته چینتان بریزید.
مرحله چهاردهم :بعد از اینکه مواد میانی ته چین را درست کردید ادامه مایه برنج و ته چینتان را با آرامش روی مواد میانی بریزید و با کمک گرفتن از یک قاشق مواد را پرس کنید تا کاملا مواد میانی پوشیده شود.
مرحله نهایی :بعد از اینکه مواد را خوب فشار دادید تا فضای خالی میان مواد باقی نماند روی ظرف را با استفاده از یک فویل کاملا بپوشانید و با کمک یک چاقو چند عدد سوراخ روی آن ایجاد کنید.
فر را روشن کنید و آن را روی درجه 380 درجه فارنهایت یا 160 درجه سانتی گراد قرار بدهید تا کمی گرم شود سپس ظرف ته چین را درون فر قرار بدهید و بگذارید تا حدود یک ساعت یا یک ساعت و نیم درون فر بماند البته باید در این بین ته چین را چک کنید تا زمانی که کف ظرف ته چین نارنجی رنگ شود. اگر مواد به رنگ نارنجی در آمد یعنی ته چین آماده است.
برای تزئین روی آن میتوانید از زرشک و خلال استفاده کنید. تزئین این ته چین عالی و خوشمزه کاملا سلیقه ای میباشد.
.
منابع:
.https://namnak.com/