خورش قیمه از خورشهای محبوب ایرانی است که برای اینکه بتوانیم این خورش را با کیفیت عالی درست کنیم باید نکاتی را رعایت کنیم، برای مشاهده این نکات در ادامه با چی شی همراه باشید.
فوت و فنهای خورش قیمه
گوشت مناسب
برای تهیه خورش قیمه به روش سنتی میتوانیم از دو نوع گوشت استفاده کنیم. نوع اول گوشت گوساله است که بهترین قسمت آن برای تهیه خورش قیمه قسمت مغز ران آن میباشد و نوع دوم گوشت سردست گوسفندی میباشد.
چاشنیها و ادویه ها
مهم ترین چاشنیها و ادویه هایی که در خورش قیمه مورد استفاده قرار میگیرد، لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی، زعفران و دارچین هستند. نکته مهم در مورد لیمو عمانی این است که به عنوان پاشنه آشیل خورش قیمه محسوب میشود.
یعنی اینکه همانطور که میتواند طعمی بسیار عالی به خورش بدهد، در صورتی که به درست استفاده نشود میتواند باعث تلخ شدن یا حتی غیر قابل مصرف شدن خورش قیمه شود، برای جلوگیری از تلخ شدن خورش حتما دانههای لیمو عمانی را خارج کنید.
رب گوجه فرنگی به همراه زعفران دم کرده علاوه بر طعم دهدگی عناصر خوشرنگ شدن خورش نیز هستند. رب گوجه فرنگی اگر به خوبی سرخ شود میتواند علاوه بر طعم عالی که به خورش میدهد باعث نارنجی تر شدن رنگ خورش نیز شود.
برای تهیه خورش قیمه بهتر است از چوب دارچین استفاده کنیم و در پایان پخت آنرا از خورش خارج کنیم. البته در پخت خورش قیمه برای تعداد نفرات زیاد این کار عملی نیست و باید از پودر دارچین استفاده شود. برای اینکه پودر دارچین رنگ خورش را خراب نکند باید در اواخر پخت اضافه شود.
قابلمه مناسب
خورش قیمه را میتوانیم در انواع قابلمه بار بگذاریم، اما طبق توصیه سرآشپزهای بزرگ جنس قابلمه هم میتواند در پخت این خورش تاثیر گذار باشد. به همین دلیل توصیه میشود برای پخت قیمه بهتر است از قابلمه هایی با جنس مس و روی استفاده شود.
رسپی کامل و مرحله به مرحله
علاوه بر مواردی که ذکر شد یکی از مهم ترین دلایلی که باعث میشود ما خورشتی خوشمزه و دلپذیر درست کنیم داشتن یک رسپی مرحله به مرحله و کامل است. در صورتی که میخواهید خورش قیمه درست کنید توصیه میکنیم رسپی زیر را مطالعه نمایید.
منبع: چیشی | https://chishi.ir