نسترن

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

نام و مزاج

نسرین، نسترن و نستر از نام‌های این گل زیباست.

گل نسترن طبیعتی گرم وخشک دارد

.

معرفی

  • این گل درختچه‌های کوچکی است که درحاشیه جنگل ها، چاه‌ها و گودال‌های آب می‌روید و ارتفاع آن به حدود سه متر می‌رسد.
  • برگهای آن دارای 7-5 برگچه به رنگ سبز سیر است.
  • گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی و سرخ می‌باشد که به حالت منفرد و یا مجتمع ظاهرمی شود.
  • میوه آن بیضی شکل و به رنگ قرمزتیره یا روشن است که به نام سای نورودون خوانده میشود. جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک و ابریشمی است که درآن فندقه‌های سختی جادارد. پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می‌باشد.
  • قسمت‌های مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است.

.

خواص

  1. قویت کننده قلب و اعصاب آرامبخش و رفع خستگی
  2. برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
  3. درمان ورم کلیه
  4. درد معده و اسهال
  5. دفع سنگ کیسه صفرا
  6. مفید برای بیماران دیالیزی
  7. درمان قارچ پوستی و اگزما
  8. رفع بی‌خوابی
  9. درمان کننده حبس البول است
  10. نسترن تاثیر بسزایی در درمان نقرس دارد.
  11. بوی بد بدن را دفع می‌کند.
  12.  قند خون را کاهش می‌دهد
  13.  آرام کننده اعصاب است.
  14. خونریزی سینه را بند می‌آورد.
  15. سنگ و ورم کلیه رارفع می‌کند.
  16. بی خوابی رابرطرف می‌کند.
  17.  برای رفع طپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
  18. سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست می‌شود

موارد منع مصرف

  • دانه‌های آن سمی است و نباید مصرف شود.
  •  افراد مبتلا به سنگ کلیه باید قبل از مصرف میوه گل نسترن یا پزشک خود مشورت کنند.

.

شیوه استفاده

  • دم کرده:50گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده و سپس آن راصاف کنید.
  •  جوشانده: مقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشد سپس آن راصاف کنید. این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت (کمبودویتامین C) به کارمی رود.
  • شربت نسترن: یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و1.5 لیتر نی زعرق نعناع به آن اضافه کنید و در جای گرمی بگذاریدبماند. البته هر روز آن راتکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
  • برای درمان تپش قلب 10 گرم میوه نسترن را به مدت 3 ساعت در 300 سی‌سی آب‌سرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده 5 دقیقه جوشانده 15 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.
  • برای درمان حبس‌البول 10 گرم میوه نسترن را در 300 سی‌سی آب‌جوش 15 دقیقه دم‌کرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت