نام و مزاج
نسرین، نسترن و نستر از نامهای این گل زیباست.
گل نسترن طبیعتی گرم وخشک دارد
.
معرفی
- این گل درختچههای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها، چاهها و گودالهای آب میروید و ارتفاع آن به حدود سه متر میرسد.
- برگهای آن دارای 7-5 برگچه به رنگ سبز سیر است.
- گل نسترن مانندگل سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی و سرخ میباشد که به حالت منفرد و یا مجتمع ظاهرمی شود.
- میوه آن بیضی شکل و به رنگ قرمزتیره یا روشن است که به نام سای نورودون خوانده میشود. جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک و ابریشمی است که درآن فندقههای سختی جادارد. پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف میباشد.
- قسمتهای مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است.
.
خواص
- قویت کننده قلب و اعصاب آرامبخش و رفع خستگی
- برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
- درمان ورم کلیه
- درد معده و اسهال
- دفع سنگ کیسه صفرا
- مفید برای بیماران دیالیزی
- درمان قارچ پوستی و اگزما
- رفع بیخوابی
- درمان کننده حبس البول است
- نسترن تاثیر بسزایی در درمان نقرس دارد.
- بوی بد بدن را دفع میکند.
- قند خون را کاهش میدهد
- آرام کننده اعصاب است.
- خونریزی سینه را بند میآورد.
- سنگ و ورم کلیه رارفع میکند.
- بی خوابی رابرطرف میکند.
- برای رفع طپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
- سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست میشود
موارد منع مصرف
- دانههای آن سمی است و نباید مصرف شود.
- افراد مبتلا به سنگ کلیه باید قبل از مصرف میوه گل نسترن یا پزشک خود مشورت کنند.
.
شیوه استفاده
- دم کرده:50گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده و سپس آن راصاف کنید.
- جوشانده: مقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشد سپس آن راصاف کنید. این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت (کمبودویتامین C) به کارمی رود.
- شربت نسترن: یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و1.5 لیتر نی زعرق نعناع به آن اضافه کنید و در جای گرمی بگذاریدبماند. البته هر روز آن راتکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
- برای درمان تپش قلب 10 گرم میوه نسترن را به مدت 3 ساعت در 300 سیسی آبسرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده 5 دقیقه جوشانده 15 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان بنوشند.
- برای درمان حبسالبول 10 گرم میوه نسترن را در 300 سیسی آبجوش 15 دقیقه دمکرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir