نکات خرید عرقیات گیاهی
1-توجه به بوی عرقیات گیاهیماده موثر عرقیات گیاهی بو و اسانس است که همین بو هم بر بدن اثر میکند. از آنجا که عنصر «بو» فرار است، هر چه زمان بگذرد از میزان آن کم شده و تاثیر کمتری خواهد داشت. اگر عرقیاتی خریدید که بوی کمی دارند و کم اثر هستند بدانید که از زمان تولید آنها یا حتی تاریخ انقضایشان مدت زیادی گذشته است.
.
2-مزه عرقیات گیاهی را بشناسید
اگر از تاریخ انقضای عرقیات گیاهی گذشته باشد شاید توجه به مزه هم بتواند کمککننده باشد؛ البته اگر طعم آن عرق گیاهی خاص را بشناسید و بتوانید تغییر طعم آن را متوجه شوید. برخی عرقیات به خودی خود طعم تلخ یا تند و تیزی دارند، زمانی که از تاریخ انقضای محصولات بگذرد ممکن است تلختر یا تند و تیزتر شود، بنابراین باید مزه آن عرق را بشناسید تا بتوانید مقایسه کنید.
.
3-تاریخ مصرف و مجوز سازمان غذا و دارو را جدی بگیرید!
نکته مهم دیگر درباره عرقیات گیاهی، تاریخ تولید و مصرف آن است. زمان خرید محصولات گیاهی باید حتما به تاریخ، علامت و مجوز سازمان غذا و دارو توجه کنید. این مهمترین نکتهای است که میتوان برای تشخیص عرقیات گیاهی سالم از آن استفاده کرد. سازمان غذا و دارو بهعنوان یک مرجع نظارت بر بهداشت و سلامت محصولات است که میتوان به آن اعتماد کرد. این سازمان نحوه تولید و پخش محصولات را بازرسی میکند و اگر تخلفی وجود داشته باشد، اجازه تولید آن محصول را نمیدهد. مثل همان چیزی که درباره جریان آبلیموی تقلبی و دیگر موارد دیدیم که با تخلفها برخورد شد؛ بنابراین میتوان به عملکرد این سازمان اعتماد داشت.
.
4-توجه به رنگ و محتویات عرقیات
اولین نکته این است که از آنجا که عرقیات گیاهی از تقطیر بخار حاصل از جوشاندن گیاهان بهدست میآید، عرقیات خالص و بدون آلودگی، بیرنگ و شفاف هستند. به علاوه عرقیات گیاهی سالم نباید جز خود عرق که مایع است، چیز دیگری داشته باشد. اگر دیدید عرق گیاهی رنگی یا کدر است یا جامدات زاید داخل آن وجود دارد به هیچ عنوان آن را خریداری نکنید. این ذرات جامد همان چوب و اضافات گیاه است که گفته میشود باعث سمی شدن محصول میشود. بهعلاوه چنین محصولی ممکن است اصلا عرق گیاهی نباشد و فقط برگهای گیاه را جوشانده، صاف کرده و به اسم عرق گیاهی وارد بازار کردهاند.
نکته مهم دیگری که درباره ذرات جامد داخل عرقیات گیاهی وجود دارد این است که این ذرات ممکن است پتانسیل فاسد شدن داشته باشند که همین فساد ذرات جامد اضافی، باعث فاسد شدن خود عرق هم میشود.
.
5-وقتی اسانس به جای عرقیات گیاهی فروخته شود
تقلب دیگری که متاسفانه در برخی کارخانجات انجام میشود این است که عرقی که به نام عرق گیاهی تولید میکنند، اصلا گیاهی در کار نیست. در حقیقت اسانس را با آب مخلوط کرده و به فروش میرسانند. گاهی این اسانسها شیمیایی است؛ یعنی حتی اسانس آن حاصل اسانسگیری گیاه نیست. یعنی از مواد و ترکیبات شیمیایی برای تهیه اسانس استفاده میشود و فقط عطر آن گیاه را دارد.
.
نکات مصرف عرقیات گیاهی
⇠ خوردن بعضی از عرقیات مثل عرق بیدمشک، بابونه،صد گیاه و… برای کودکان زیر 2 سال، افرادی که به آنفلوآنزا و آبله مرغان مبتلا هستند، ممنوع است و در مورد زنان باردار و شیرده هم باید با احتیاط مصرف شود؛ برای همین در موقع خرید به مواردی از این دست توجه کنید.
⇠ همزمانی در مصرف بعضی از داروهای شیمیایی با مصرف بعضی از عرقیات باعث بیاثر شدن دارو و عرق میشود؛ مثل گیاه سنبل الطیب که برای آرامش بخشی، رفع سردردهای عصبی و کم خوابی تجویز میشود و به هیچ وجه نباید همراه داروهای خواب آوری مثل دیازپام،فنوباربیتال و… استفاده شود.
⇠ بعضی عرقیات طبیعت گرم و بعضی طبیعت سرد دارند. عرقهای گرم را مانند نعنا، سنبل الطیب، آویشن و… را باید یکباره (یک لیوان در روز)خورد تا موثر شود.
⇠ تعداد دفعات مصرف عرقیاتی که برای درمان ریوی تجویز میشود کم است؛ در عوض طول درمان عرقیاتی که برای درمان بیماریهای چربی خون، قند خون و بیماریهای کبدی و معدوی تجویز میشود، ممکن است به مدت 2 یا 3 ماه باشد.
⇠ جوشاندن عرقیات برای غلیظ تر شدن بیفایده است؛ این کار کمک چندانی به افزایش خاصیت آنها نمی کند و حتی ممکن است بو و طعم آنها را نیز خراب کند.
⇠ مناطق سرد سیر به مناطق گرمسیر و مرطوب،از پوشش گیاهان با خاصیتهای دارویی غنی تری برخوردار است.
⇠ عرق دو آتشه به معنای آن است که گیاه دو بار جوشانده شده، آب کمتری دارد و غلیظ تر است و در نتیجه تاثیر گذاری سریع تری هم دارد.
⇠ بعضی عرقیات معطر مثل گلاب، هل و… اگر در مقابل نور خورشید باشند، عطر خود را از دست میدهند؛ پس این نوع عرقیات را پشت پنجره آفتابگیر قرار ندهید.
-عرقیات به علت تبخیر شدن آبشان هنگام جوشاندن و غلیظ بودنشان، فساد ناپذیرند اما تاریخ مصرف بعضی از آنها 3 ساله و بعضی دیگر یک ساله است و این یعنی بعد از گذشت تاریخ مصرف، خاصیتشان از بین میرود، نه اینکه خراب شوند.
⇠ مکان گرم و مرطوب، زودتر خاصیت انواع عرقیات را از بین میبرد، بنابراین آشپزخانه به دلیل داشتن فضای گرم و مرطوب مکان مناسبی برای نگه داشتن آنها نیست. عرقیات را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا خواص آن حفظ شود.
⇠ نگهداری عرقیات در کمد اتاقهای خواب،انباری و حیاط خلوت – که فضایی خشک و خنک دارند-مناسب است؛ در ضمن میتوان آنها را در یخچال هم نگه داشت.
⇠ معمولاً خاصیت عرقیات گیاهانی که طبیعت گرم یا مایل به گرم دارند، زودتر از بین میرود و معمولاً تاریخ مصرف آنها یک ساله است.
⇠ بعضی انواع عرقیات طعم فوق العاده تلخی دارند و خوردن آنها -به ویژه برای کودکان-سخت است. این نوع عرقیات (مثل کاسنی، نعنا، بید و…) را میتوان با نبات، عسل یا کمی آبمیوه مخلوط کرد و خورد. خوردن این عرقیات همراه نبات، عسل یا آبمیوه نه تنها خاصیت آنها را کم نمی کنند بلکه افزایش میدهد.
⇠ در استفاده از عرقیات گیاهی باید به طبع آن توجه داشته باشید و هماهنگ با طبع و مزاجتان باشد. عرقیات متضاد با طبع خود را استفاده کنید؛ اگر طبع گرم دارید، میتوانید از عرقیات با طبع سرد استفاده کنید مثل عرق کاسنی، عرق شاهتره، عرق کاهو و… اگر طبع سرد دارید، میتوانید از عرقیات گرم مثل عرق دارچین، عرق زنجبیل، عرق نعناع و عرق پونه استفاده کنید.
.
انواع عرقیات گیاهی و خواص آنها
1- عرق آویشن (گرم)
تقویت بدن : تقویت معده – رفع ترشی معده – تقویت بینایی – ضددردوتشنج – رقیق کننده خون – درعفونتهای ریوی ، زکام ، برنشیت ، آسم – گریپ آنژین وسوء هاضمه بیهمتاست – برای نقرس وسیاتیک مفیداست .
طریقه مصرف : بعدازهرغذا نصف استکان میل کنید – جهت زکام وگریپ شبی یک بار نصف استکان رادر یک ظرف آب جوش بریزیدوبخوردهید .
2- آبغوره (سرد و خشک)
مفیدجهت تسفیه خون – ضدچاقی و چربی خون – رفع پا درد – جهت تهیه سالاد و چاشنی غذا .
3- آبلیمو (سرد)
صفرا بر- رفع عطش – سرشاراز ویتامین ث – چاشنی غذا و تهیه سالاد
4- عرق اترج (گرم)
تقویت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک میکند – به علت دارا بودن کلسیوم فراوان غم و غصه رااز بین میبرد – دربند آمدن اسهال کودکان بسیار مؤثر است.
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .
5- عرق اسطو خودوس (گرم)
مفید جهت انواع سردرد ، سرگیجه ، ضربههای مغزی ، لرزش اعضای بدن ، عصبانیت ، فراموشی و درمان نقرس – بیماریهای کلیه و کبد را تسکین میدهد – رافع عفونتهای مجاری تنفس وگریپ – آرام بخش و خواب آور خوبی میباشد.
طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هروعده نصف استکان میل کنید .
6- اکسیر خوشبو (اگیر ترکی) (گرم)
تقویت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفید است .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
7- عرق برگ مورد (سرد)
تقویت موی سر – ریزش مو مخصوصا موهای چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان میکند – رافع تنگ نفس – ضد عفونی دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفونی کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونریزیهای داخلی .
طریقه مصرف : جهت امرازداخلی قبل ازهرغذایک استکان میل شود – جهت ریزش مو شبی یک بار کمی روی موها بریزید و کاملا ماساژ دهید – جهت خارش و جوش صورت روی جوشها یا بدن بمالید
8- عرق اکالیپتوس
ضد عفونی کننده – تب بر – رفع سرما خوردگی – پایین آورنده قند خون و میکروب کش
طریقه مصرف : قبل از هرغذا یک استکان میل کنید.
جهت میکروب کشی و ضدعفونی کننده هوای داخل منزل و رفع سرما خوردگی یک استکان رادرنیم لیتر آب ریخته و روزی سه مرتبه بخور دهید
9- عرق بابونه (گرم)
نیرو بخش – تبهای بلغمی و عفونی و سودایی و عفونتهای دردناک را تسکین میدهد – اختلالات قاعدگی و دردناک رامنظم میکند – کرم کش است و یبوست مزاج و بلغم رااز بین میبرد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای باردار مضر است .
10- عرق باد رنجبویه (گرم)
تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب و حواس پنج گانه (گوش – چشم – بینی – زبان – پوست) درمان خستگیهای روحی و عصبانیت ،بی حوصلگی ، سردرد عصبی و تنگ نفس و ضد استفراغهای دوران بارداری .
طریقه مصرف : بعد از هرغذا یک استکان میل کنید .
ضمنا جهت گزیدگی حشرات مانند زنبور – پشه و… بسیار مفید است ، با پنبه به محل گزیدگی بمالید .
11- عرق برگ چنار (بسیار سرد)
چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمی مزاج باشد تسکین میدهد – مالیدن بر بدن پوست را جلا میدهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
12- عرق برگ زیتون
مدر – پائین آورنده فشار خون – مفید برای نا رسائیهای کبدی – رافع سردرد – تقویت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکین میدهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
13- عرق برگ گردو (گرم)
پایین آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردی مزاج باشد تسکین میدهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
14- عرق بومادران (گرم)
نیرو بخش – تقویت قلب و اعصاب – ضد تشنج –تب بر – تصفیه کننده خون – درمان ورم معده و روده – مفید جهت بواسیر – اختلالات قاعدگی و دردناک را بر طرف میکند – درمان عضله و گرفتگی دراطراف قلب و خواب رفتن دستها .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
15- عرق بهار نارنج (گرم)
تقویت قلب واعصاب – ضد تشنج – آرام بخش – ضد هیستری – رفع افسردگی – درمان بیخوابی و اختلالات عصبی – رفع سکسکه .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .
16- عرق بید (سرد)
تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – ضد تشنج – تب بر- درمان یرقان و سردرد – تسکین دهنده دردهای تناسلی – لطافت کننده موی سر و رفع شور سر .
طریقه مصرف : جهت امراز داخلی : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود . جهت سر : شبی یک بار کاملا موها را ماساژ دهید .
17- عرق بید مشک (معتدل)
تقویت قلب – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تقویت عمومی بدن – ملین – مصرف بیدمشک در دوران جوانی مانع فشار خون در زمان پیری میشود .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .
18- عرق بید کاسنی (سرد)
تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقویت پوست – تقویت کبد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .
19- عرق پونه (گرم)
اشتها آور – باد شکن – ضد اسهال – مسکن سکسکه – رفع سوزش معده – ضد سرفه – خلط آور .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای بار دار مضر است .
20- چهار عرق (گرم)
تقویت معده – رفع ترشی معده – هضم کننده غذا – رفع دل درد .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
21- عرق تره (گرم)
ضد سرفه – سینه را نرم میکند – خلط آور – درمان زکام لارنژیت و برونشیت بطور کلی در التهابات دستگاههای تنفس و ورمهای آنها به کار میرود – کیسه صفرا را باز میکند – به هضم غذا کمک میکند – مقوی کمر و شهوت را زیاد میکند – معالج بواسیر و بادهای غلیظ شکم میباشد – خون بواسیر را قطع میکند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفونی کننده آن و مانع سقط جنین میشود – رنگ چهره را باز میکند و بر زیبائی و لطافت پوست میافزاید .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
22- عرق چهار زیره (گرم)
مقوی معده – ضد نفخ و گاز معده – درمان قلنج – هضم کننده غذا – زیاد کننده شیر مادر .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
23- چهار عرق (سرد)
تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – تقویت پوست و کبد – شستشوی کلیهها – آرام بخش .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
24- عرق چهل گیاه (گرم)
تقویت کننده معده – رفع ترشی معده – هضم غذا را آسان میکند – رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه .
طریقه مصرف : جهت سلامتی خودتان بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید .
25- عرق خارک خاسک (سرد)
ضد عفونی کننده کلیهها – سنگهای کلیه و مثانه را خرد کرده و از بین میبرد – درد کلیه را تسکین میدهد – درمان قلنج – شهوت را زیاد میکند .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید و در مواقع درد کلیه به جای آب مصرف شود .
26- عرق خار شتری (سرد)
دافع سنگهای کلیه و مثانه – شستشو دهنده کلیهها – مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیهها .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و در مواقع درد کلیه یا احساس سنگ در کلیه و مثانه به جای آب میل کنید .
27- عرق خرفه (سرد)
تب برب – تصفیه کننده خون – تشنگی را به خوبی تسکین میدهد – در رفع سوزش لوله مری و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفید دارد – سرفههای مزمن را که همراه با اخلاط خونی باشد بخوبی معالجه میکند – مفید جهت مبتلایان به گواتر – بر طرف کننده سردردهای میگرنی – صفرا بر – درمان خونریزیهای نا منظم زنانگی و در بند آمدن آن بسیار مفید است – اشتها آور و چاق کننده نیز میباشد – مفید جهت بواسیر .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
28- عرق دارچین (گرم)
تقویت معده – مقوی قوه با – تقویت عمومی بدن – تقویت اعصاب – بوی بد دهان را از بین میبرد – ضد سرفههای مرطوبی – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بین میبرد .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان – با ریختن چند قطره عرق دارچین در چای ، چای خوش طعم و دلپذیر بنوشید .
تذکر : مبتلایان به فشار خون از مصرف آن خوداری کنند .
29- عرق رازیانه (گرم)
ضد نفخ – درمان قلنج – رفع بلغم – زیاد کننده شیر مادر – مصرف عرق رازیانه در دوران بارداری چشمانه نوزاد را زیبا میکند .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
تذکر : بعلت دارا بودن هورمونهای زنانه مصرف مداوم جهت آقایان مضر است .
30- عرق زنجبیل (گرم)
تقویت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نیرو دهنده قوای جنسی – رفع مسمومیتهای غذائی و میوه ای .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
31- عرق زنیان (گرم)
ضد عفونی کننده قوی معده – ضد نفخ ، قارچ و انگل – برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار نافع است – دافع رطوبات بدن و معده – ضد اسهال – جهت فلج و رعشه مفید است .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
32- عرق زیره (گرم)
لاغر کننده – دافع تنگ نفس – هضم کننده غذا – باد شکن – زیاد کننده شیر مادر – ملین .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت لاغر شدن حداقل به مدت چهل روز روزی 4 مرتبه میل کنید .
33- عرق زوفا
نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلط آور – رفع عفونتهای ریوی و زکامهای نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکین میدهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
34- عرق زیره سیاه (گرم)
تقویت معده – ضد نفخ – مفید جهت هضم غذا و قلنج – لاغر کننده .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
35- سرکه سیب
ضد چاقی – مفید برای شادابی و طراوت پوست – درد مفاصل – آرترز و بیماریهای قلبی را از شما دور میکند رگهای خونی را نرم و قابل انعطاف میسازد و از فشار خون جلوگیری میکند – چربی خون را پایین میآورد – ضد عفونی کننده و میکروب کش است سرشار از کلسیم و پتاسیم و انواع ویتامینها میباشد .
طریقه مصرف : یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک قاشق چایخوری عسل طبیعی و نصف لیوان آب ولرم مخلوط کرده و هر روز قبل از صبحانه میل کنید یا نصف استکان سرکه سیب را در یک وقت معین هر روز همراه با غذا یا سالاد مصرف کنید .
36- سرکه سفید و قرمز
چاشنی غذا – جهت تهیه سس مایونز و سالاد و تهیه انواع ترشیجات
37- عرق سنبل الطیب (گرم)
محرک قلب و اعصاب – آرام بخش – رفع نگرانی و اضطراب ، دلهره ترس و وحشت – ضد هیستری و مسکن سر دردهای میگرنی – ادرار مبتلایان به مرض قند را کم میکند .
طریقه مصرف : بعد از غذا یک استکان و شب موقع خواب مصرف شود .
38- عرق سیر (گرم)
دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور – رقیق کننده خون – فشار خون را به طور ثابت پایین میآورد – ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش – دفع کننده انواع کرم معده – درمان تبهای کهنه – ضد میکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداری باعث خوش آب و رنگی نوزاد میشود – از سفید شدن موهای سر و بدن جلو گیری میکند .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل کنید .
توضیح : عرق سیر بویی از سیر در دهان شما نمی ماند .
39- عرق شاطره (معتدل)
تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد یرقان – تب بر – تقویت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ویتامین ث در بدن ) – تقویت لثه و از خونریزی آن جلو گیری میکند .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .
40- عرق شاه اسپرم (معتدل)
تقویت معده – باد شکن – ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش – رفع دل درد – بوی بد سیر و پیاز را از بین میبرد – رفع سر دردهای یک طرفه و عصبی – ضد سرفه و آنژین – رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار – جهت افرادی که هنگام مسافرت با هرنوع وسیله نقلیه ای که دچار سردرد و استفراغ میشود بسیار نافع است .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
41- عرق شلتوک (سرد)
پیاز موی سر را تقویت میکند و مانع ریزش مو میشود و از سفید شدن موهای سر جلو گیری میکند – چاق کننده .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .
42- عرق شنبلیله (گرم)
پایین آورنده قند خون – درمان کم خونی – چاق کننده – نرمی استخوان را از بین میبرد – تقویت موی سر .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .
43- عرق شوید (گرم)
پایین آورنده چربی خون – مقوی معده – باد شکن – رفع سکسکه و دل درد – قاعده آور – درد پشت و کلیه و مثانه را تسکین میدهد – رافع تنگ نفس و ضعف معده – زیاد کننده شیر مادر .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف لیوان میل شود .
44- عرق شیرین بیان (گرم)
درمان زخم معده و اثنی عشر – تقویت دستگاه گوارش – عفونتهای ریه وکلیه را برطرف میکند – ضد سرفه ، خلط آور – سینه را نرم و صدا را باز میکند – یبوست مزاج و بواسیر را از بین میبرد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
45- عرق صنوبر (گرم)
محرک و مقوی اعصاب – رفع سرما خوردگی ، زکام ، نزله ، برونشیت ، عفونت سینه ، درد گلو – برای فلج و لقوه و بیحسی اعضای بدن و بعضی از تنگ نفسها مفید است – درد کلیه و مثانه را تسکین میدهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
46- عرق طارونه (گرم)
تقویت اعصاب – آرام بخش – امراض روماتیسمی و درد مفاصل را از بین میبرد – محرک و نیرو دهنده قوای جنسی .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .
47- عرق کاسنی (سرد)
تب بر – تقویت پوست و کلیه و کبد – خون را تصفیه میکند و حرارت آن را پایین میآورد و رگ هارا باز میکند – درد مفاصل را که از گرمی مزاج باشد مداوا میکند – دارای ویتامین ث – پایین آورنده فشار خون .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .
توضیج : مصرف این عرق در دوران بار داری نوزاد را زیبا و خوش آب و رنگ کرده و زایمان را آسان میکند .
48- عرق کاکاتو (گرم)
ضد نفخ – تقویت معده – مفید جهت برونشیت و سیاه سرفه – خلط آور – کرم کش (در بند آمدن خونریزی بینی بسیار مؤثر است) در موقع خونریزی کمی از این عرق را استنشاق کنید .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
توضیح : ضمنا دوغ و ماست را خوش طعم و گوارا میکند . جهت مصرف برای دوغ دو قاشق غذا خوری در یک لیتر دوغ بریزید .
4٩-عرق کلپوره (گرم)
نیرو بخش – مقوی – اشتها آور – ضد تشنج و دل درد و استفراغ – آسم را تسکین میدهد – اختلالات عصبی و اعمال کلیه را تنظیم میکند .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
توضیح : مؤثر در رفع نازایی . طریقه مصرف : خانمها به مدت سه ماه قبل از بار دار شدن به طور مداوم روزی سه استکان میل کنند و جهت زایمان آسان یک ماه مانده به وضع حمل به صورت منظم روزی سه مرتبه میل کنند .
50- عرق کیالک (سرد)
مفید جهت بیماریهای قلبی – طپش قلب و زربان آن را منظم میکند – باز کننده انسداد عروق و از سخت شدن رگها جلو گیری میکند – تقویت معده – صفرا بر – ضد تشنج و اسهال .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
51- عرق گشنیز (سرد)
مقوی مغز و قلب – رفع خفقان – وسواس و هیستری – مقوی معده – ضد عفونی کننده مجاری ادرار – میکروب کش – شستشوی دهان با این عرق جوشها و آف دهان را از بین میبرد – لثه را محکم میکند واز خونریزی آن جلو گیری میکند.
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
تذکر : از مصرف زیاد آن خودداری شود .
52- عرقه گزنه (گرم)
پایین آورنده قند خون – خلط آور – رافع تنگ نفس – نیرو دهنده – زیاد کننده شیر مادر – قاعده آور – ضمنا مزمزه در دهان لثهها را تقویت کرده و غرغره کردن آن برای ورم لوزه و زبان کوچک مفید است .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
53- گلاب (گرم)
البته گلاب با عطر و رایحه دل انگیزی که دارد در همه جا و همه چیز میشود مصرف کرد و لازم به ذکر خواص آن نمی باشد : مقوی مغز واعصاب – غش و ضعف و بیهوشی را رافع میکند – دفع بلغم – لثه را سخت میکند – صفرا بر .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .
تذکر : در مواقع سرماخوردگی از مصرف آن خودداری شود .
54- عرق گلپره (گرم)
ضد نفخ – محرک اشتها و دستگاه حاضمه را تقویت میکند – ضد عفونی کننده – ضد تشنج و انگل و سکسکه – معالج هیستری – عفونتهای دستگاه تنفس – تقویت حافظه – جهت فلج و بیحسی اعضای بدن مفید است – ادرار آور و قاعده آور – دافع بلغم .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
55- عرق گل گاو زبان (گرم)
آرام بخش – دلهره و اضطراب و وحشت را از بین میبرد – اعضای بدن را تقویت نموده و روح را نشاط میبخشد – سودا و صفرا بر است – معالج گریپ و برونشیت – رافع تنگ نفس – مفید جهت افراد مبتلا به وسواس .
طریقه مصرف : صبح و ظهر قبل از غذا یک استکان و شب موقع خواب یک استکان میل شود . ضمنا : اگر با عرق سنبل الطیب مصرف شود خواب آور بسیار خوبی است .
56- عرق مخلصه (گرم)
تقویت اعصاب – تقویت معده و کبد – جهت آرتروز و کمر درد و درد مفاصل بسیار مفید است – درمان قلنج .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
57- عرق نسترن (گرم)
تقویت قلب – تصفیه کننده خون – سرشار از ویتامین ث – مفید جهت سنگ کیسه صفرا – اسهال کودکان را بند میآورد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .
58- عرق مرزنجوش (گرم)
مقوی معده – رفع دل درد و سوء هاضمه – باد شکن – ضد تشنج – ضد میگرن – آرام بخش – معالج زکام و آب ریزش بینی .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت زکام و آب ریزش بینی روزی دو مرتبه همراه با کمی آب گرم استنشاق کرده و شبی یک بار بخور دهید .
59- عرق مرزه (گرم)
تقویت معده – ضد ترشی معده – ضد نفخ – دافع انگل روده و معده نرمی استخوان را از بین میبرد – رافع مؤثر اسهالهای حاد و مزمن .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
60- عرق میخک (گرم)
مقوی مغز و اعصاب – مسکن سر درد ، دندان درد – تقویت لثه – ضد اضطراب – تقویت معده و کبد – ضد استفراغ – درمان قلنج و سکتههای ناقص ، تنگ نفس و سرفههای خلط آور .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
61- عرق نعنا (گرم)
مقوی معده – مولد خون – اشتها آور – رفع دل درد و دل پیچه – ضد تشنج – باد شکن – رفع گرما زدگی اطفال – رفع سکسکه .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
62- عرق هل (گرم)
مقوی معده – باد شکن – بوی بد دهان مخصوصا سیر را از بین میبرد – عرق هل گذشته از خواص درمانی آن مصارف فراوانی دارد .
توضیح : اگر میخواهید چای خوش طعم و خوش عطر بنوشید فقط با چند قطره عرق هل غذاهای مطبوع و دلپذیر بخصوص برنج و انواع ته چین با کمی عرق هل شیرینیها و کیکهای خوشمزه خانگی فقط با کمی عرق هل اگر شما یک مرتبه امتحان کنید هرگز بدون عرق هل غذا یا شیرینی جات میل نخواهید کرد.
63- هفت عرق اعصاب (گرم)
تقویت مغز و اعصاب – آرام بخش – اختلالات عصبی ، ضعف اعصاب ، سر دردهای عصبی ، سر گیجه ، عصبانیت ، بیحوصلگی را درمان میکند .
طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هر وعده یک استکان میل شود .
64- هفت عرق قلب (گرم)
تقویت قلب – نشاط آور – نیرو بخش – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تپش قلب – تقویت عمومی بدن – رفع ضعف بدن .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
65- عرق یونجه (گرم)
چاق کننده – مولد خون نیرو دهنده قوای جنسی – تقویت عمومی بدن – به علت دارا بودن انواع ویتامینها در تامین استخوان بندی اطفال و درمان نرمی استخوان آنها اثر نیکو دارد و چون سرشار از ویتامین (کا) میباشد مانع خونریزی میگردد .
طریقه مصرف : بزرگسالان قبل از هر غذا یک لیوان و اطفال قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .
.
منابع:
.https://www.parsine.com
.https://www.asriran.com
.https://saednews.com
.http://saten.ir