زعفران

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل شده . این پیازها سخت و گوشتدار و پوشیده از غشاء‌های نازک قهو‌های رنگ می‌باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می‌شود . زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می‌دهد . برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را بر میدارند و بین کاغذ قرار می‌دهند تا خشک شود و سپس بسته بندی می‌کنند . استاندارد زعفران که در فرانسه صورت گرفته است باید 50 عدد از الیاف زعفران بیشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و در صد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند 700 سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند .

فواید زعفران

1)خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود

2)اثر مسکن درد درد 3) قاعده آور است .

4)باعث تحریک اعصاب می‌شود

5)زعفران خون سازاست و گردش خون را آسان می‌سازد

6)مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می‌برد .

7)قوای جنسی را تقویت می‌کند

8)کبد را تصفیه وقوی می‌سازد

9)سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت درد

10)کلیه و مثانه را پاک می‌کند

11)آرام بخش و خواب آرو است

12)زعفران ضد تشنج است

13)گاز معده را برطرف می‌کند

14)ادرار آور است

15)و اگر بالاخره می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید

16)فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت ماهیانه خانم‌ها و بازکردن قاعدگی سال هاست که بکار می‌رود و اثر بسیار مفیدی درد تارتارات آهن و پتاسیم 0/5 گرم گرد زعفران 0/5 گرم پودر درچین 2 گرم از این مخلوط چهار بار در روز استفاده کنید .

 

مضرات استفاه از زعفران

چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین می‌شود . خوردن زیاد زعفران برای کلیه‌ها مضر است . اشتها را کم می‌کند و ایجاد سردرد می‌کند و باعث اختلال حواس می‌شود

 

طریقه مصرف زعفران

از زعفران می‌توان به شکل‌های مختلف استفاده کرد دم کرده زعفران یا چای زعفران 2گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیمساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بکشد . تنطور زعفران یک گرم زعفران را سائیده و با 10 گرم الکل سفید 80 درجه مخلوط کرده و در شیشه ریخته و در آنرا ببندید . این شیشه رادر جای تاریکی گذاشته و هر روزه آنرا تکان دهید پس از دو هفته آنرا صاف کرده و از آن استفاده کنید . گرد زعفران زعفران را در فر با حرارت 25 درجه سانتیگرد خشک کرده و سپس آسیاب کنید و از الک خیلی ریز در کنید تا گرد نرمی بدست آید .

 

.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت