هنگامی که در خانه نشسته ایم به هر طرف که نگاه میکنیم اثری از پلاستیک پیدا میکنیم. آشپزخانه نیز از این قائده مستثنی نیست، زیرا همان طور که میدانیم برای نگهداری بسیاری از مواد غذایی از ظروف پلاستیکی استفاده میشود. مهاجرت مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی به مواد غذایی از جمله مواردیست که همیشه توجه دست اندرکاران صنایع غذایی را به خود معطوف کرده است.
از آنجا که، به دلیل کاربردهای فراوان، نمی توانیم پلاستیک را از زندگی روزانه خود حذف کنیم، باید بوسیله رعایت نکات ایمنی جلوی ضرر و زیانهای احتمالی را بگیریم.
اولین نکته، توجه به کدهایی است که روی ظروف پلاستیکی درج شده اند. در قسمت تحتانی و خارجی این ظروف علامت بازیافت(یک شکل مثلثی که اضلاع آن به شکل فلش هستند) حک شده که درون آن عددی مابین یک تا هفت دیده میشود. این اعداد بسیار مهم بوده و بیانگر نوع موادی هستند که درون ظروف پلاستیکی به کار رفته اند. اگر عدد درج شده 1، 2، 3، 4 و 5 بود ظرف پیش روی شما مناسب نگهداری مواد غذایی است. هر چه این اعداد کوچکتر باشند ظرف برای نگهداری مواد غذایی مناسبتر است، به نحوی که بهتر است از ظروفی که عدد 1 و 2 روی آنها درج شده برای نگهداری مواد غذایی استفاده کرد و اگر این عدد بین 3 تا 6 بود(با بزرگتر شدن عدد) احتمال مهاجرت مواد شیمیایی به ماده غذایی افزایش مییابد. اگر عدد حک شده 7 بود به هیچ وجه نباید برای نگهداری مواد غذایی از آن استفاده نمود.
یکی از کارهایی که باید از آن اجتناب کرد قرار دادن ظروف پلاستیکی در مایکروفر(مایکروویو) است. البته ظروف پلاستیکی که روی آنها عبارت “ microwave safe” درج شده برای استفاده در مایکروفر مناسبند.
بسیاری از مواد پلاستیکی مانند بطریهای آب، یک بار مصرف بوده و علاوه بر آن مقاومت کمی نسبت به سرمای فریزر دارند، دمای پایین سبب میشود مواد موجود در آنها به ماده غذایی وارد شود. سایر ظروف پلاستیکی را نیز نباید در فریزر قرار داد. ناگفته پیداست که کیسههای فریزر از این قائده مستثنی هستند، زیرا برای همین کار طراحی شده اند.
بزرگترین اشتباهی که ممکن است یک فرد مرتکب شود ریختن غذا و مایعات داغ درون این ظروف است. این عمل بسیار خطرناک بوده و سبب میشود که بخش اعظمی از مواد شیمیایی موجود در ظروف وارد مواد غذایی شود. هنگامی که در یک لیوان پلاستیکی، چای ریخته میشود پس از چند ثانیه احساس میکنیم لیوان نازک تر شده است، این مساله بیانگر مهاجرت مواد شیمیایی به درون مایعات موجود در لیوان است. میتوان برای غذا و مایعات داغ از ظروف کاغذی استفاده کرد.
همچنین باید از پلاستیک برای همان منظوری که روی بسته بندی آن نوشته شده استفاده کرد، مثلا کیسههای سیاه فقط برای حمل زباله مناسبند.
با رعایت نکاتی که در بالا گفته شد میتوان جلوی ضررهایی که استفاده نادرست پلاستیک به ما وارد میکند را گرفت پس نباید با دیدن ظروف پلاستیکی دچار دلهره شد.
.
منابع:
.https://takeadetour.blogsky.com