حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که بیشتر به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا ترکیب بسیار ساده ای دارد و مهم ترین ماده تشکیل دهنده آن گندم یا بلغور گندم است. حلیم را به سلیقه خود میتوانیم با انواع گوشتهای قرمز و سفید درست کنیمف البته کسانی که از فراوردههای حیوانی استفاده نمی کنندف میتوانید حلیم را بدون گوشت درست کنند، برای مشاهده آموزش طرز تهیه حلیم گندم در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گندم پوست کنده | 300 گرم |
گوشت گوسفندی | 200 گرم |
پیاز برای گرفتن بوی گوشت | 1 عدد |
شکر و روغن | به اندازه کافی |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و دارچین | به اندازه کافی |
دستور تهیه حلیم گندم
مرحله اول
برای تهیه حلیم نذری خوشمزه ابتدا گندمهای پوست کنده را داخل کاسه ای بزرگ میریزیم و تا سطح روی گندمها آب میریزیم و اجازه میدهیم یک شب خیس بخورند. بعد گندمهای خیس خورده را آبکشی میکنیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت حلیم میریزیم.
مرحله دوم
سپس 6 لیوان آب نیز به گندم اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت کم میگذاریم تا به مرور زمان گندمها بپزند.زمانیکه به جوش آمد بطور مداوم هر 5 دقیقه یکبار آن را هم میزنیم تا ته نگیرد.گوشت را نیز داخل قابلمه ای قرار میدهیم.
مرحله سوم طرز تهیه حلیم گندم
سپس تا یک بند انگشت روی آن آب میریزیم و بلافاصله پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و از وسط نصف میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم تا بوی زهم گوشت را بگیرد و کمی زردچوبه نیز روی گوشت میپاشیم.
مرحله چهارم
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم و درب آن را میگذاریم تا گوشت کاملا مغز پخت شود. سپس گوشت پخته شده را داخل صافی میگذاریم و صبر میکنی تا خنک شود.همین طور پیاپی گندم را هم میزنیم تا ته نگیرد.
مرحله پنجم
گوشت خنک شده را ریش ریش میکنیم و زمانیکه گندم کاملا پوره شده بود به آن میافزاییم و بلافاصله کمی نمک نیز اضافه میکنیم و مداوم به هم زدن ادامه میدهیم و 1 قاشق غذاخوری روغن نیز به مواد اضافه میکنیم و حرارت را ملایم میکنیم و مداوم به هم زدن ادامه میدهیم.
مرحله ششم طرز تهیه حلیم گندم
چون حرارت را ملایم کرده ایم و امکان ته گرفتن حلیم بیشتر است و میخواهیم آب اضافه حلیم تبخیر شود ( البته دقت کنید همه آب حلیم نباید تبخیر شود چون زمان سرد شدن حلیم سفت تر میشود ) تا حلیم قوام یابد.
مرحله هفتم
حلیم قوام یافته را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم تا کمی از حرارت بیفتد و خنک شود و داخل ظرف مورد نظر میریزیم و با شکر و دارچین آن را تزئین میکنیم البته میتوانید کمی روغن نیز مجددا رور آن بریزید و با نان تازه نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه حلیم گندم
گوشت مناسب حلیم
شاید برای خیلی از دوستان سوال باشد که از چه گوشتی برای پخت حلیم استفاده کنیم. برای اینکه حلیمی خوشمزه تر داشته باشیم بهتر است از گوشت گردن، سر سینه یا دنده گوسفندی استفاده کنیم. هر چقدر مقدار گوشت حلیم بیشتر باشد حلیم کشدار و خوشمزه تر خواهد شد.
حلیم با کنجد
اضافه کردن کنجد به حلیم گندم باعث میشود که حلیم مقوی تر و خوشمزه تر شود. برای اینکه حلیم گندم را با کنجد تهیه کنیم، پس از اینکه حلیم به طور کامل پخت به دلخواه 1 یا 2 قاشق غذاخوری کنجد خام به حلیم اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم.
حلیم با گندم پوست دار
اگر بخواهیم برای تهیه حلیم گندم از گندم کامل پوست دار استفاده کنیم باید زمان بیشتری برای تهیه این غذا اختصاص بدهیم. روش پخت یکسان هست، فقط زمانی که گندم به طور کامل پخت و لعاب انداخت باید انرا صاف کنیم تا پوستههای گندم جدا شوند.
نان مناسب برای حلیم
حلیم را میتوان با انواع نانهای سنتی ایرانی مثل سنگک، بربری، لواش یا تافتون سرو کرد. البته اگر تمایل دارید بهترین نان را برای سرو کردن در کنار حلیم گندم انتخاب کنید، توصیه ما نان بربری تازه است. اگر میخواهید این نان خوشمزه را در منزل درست کنید میتوانید از مقاله زیر بهره ببرید.
.
منابع:
.https://chishi.ir