• توصیه هایی جهت مصرف نان:
1 – از آنجا که نان عمده انرژی روزانه فرد را تأمین میکند و منبع اصلی ویتامینهای “ب” نیز هست ، توصیه میشود به اندازه کافی استفاده شود اما چون کالری دارد ،نباید بیش از حد مصرف شود .
2 – همانطور که گفته شد فیبر و سبوس نان خواص و کاربردهای زیادی دارد (در هضم غذا ، جلوگیری ازیبوست ، کاهش قند ، چربی وفشار خون و …) . در نتیجه توصیه میشود نانهای سبوس دار و قهوه ای مصرف شود . چون در اثر جدا کردن سبوس ، غیر از فیبر ، ویتامین اسی پنتوتنیک ، بیوتین ، سیلیس،منیزیوم و مواد مغذی دیگری نیز از بین میروند که برای بدن بسیار لازم هستند به خصوص اسید پنتوتنیک که برای ریزش مو بسیار مفید است .
3 – در افراد دچار دیابت ، مقدار مصرف نان باید محدود باشد تا از بالا رفتن قند ایشان جلوگیری شود . نان جو تأثیر خاصی بر کنترل قند فرد دارد ، بنابراین نان توصیه شده برای این گروه است .
4 – در افراد دچار اضافه وزن نیز مصرف گروه نشاسته مانند نان باید محدود گردد .
5 – به دلیل فیبر نانهای سبوس دار ، این نانها برای افراد با چربی خون بالا و فشار خون و بیماریهای قلبی نیز توصیه میشود.
6 – عادت به خوردن برنج همراه با تکه ای نان ، عادت غذایی غلطی است و باید ترک شود . چراکه به این صورت مقدار کالری زیادی وارد بدن میشود و فرد را دچار اضافه وزن میکند .
7 – کسانی که فکر میکنند نان نسبت به برنج کمتر چاقی ایجاد میکند ، اشتباه میکنند . اگر کسی هر یک از این دو ماده غذایی را زیاد بخورد ، دچار اضافه وزن و دیابت میشود .
8 – خوردن غذاهای نانی در وعده غذایی شام ، انتخاب بهتری ست البته باید مقدار مصرف محدود باشد .
9 – نگهداری انواع نان در فریزر و یخچال بیش از سفره یا ظرف نان توصیه میشود . اما از آنجا که نانهای سنتی ماندگاری بسیار کمی دارند ، بیشترین توصیه به مصرف نان تازه است .
10 – آزمایشات مشخص کرده در کپک نان میکروب کشنده خطرناکی وجودارد . برای همین مصرف نان مانده و کپک زده بسیار خطرناک میباشد .
.
منابع:
.https://asanteb.com