⇠ چای یکی از نوشیدنیهای اصیل ایرانی است که به خوبی جای خود را در بین خانوادههای ایرانی باز کرده است و حال کمتر خانواده ای را میتوان پیدا کرد که همه روزه از چای به عنوان نوشیدنی استفاده نکند. نوشیدنی که در ساعات و اوقات مختلف روز از صبحانه گرفته تا بعد از شام و … و استفاده میشود و همیشه یک پای ثابت مهمانی هاست. اما این نوشیدنی با ارزش مورد سوء استفاده هایی واقع شده است و کلاه برداران همیشه از این موضوع استفاده کردهاند و امروز در هاو کن یو با هم میخواهیم راههای شناخت چای با کیفیت ایرانی را مرور کنیم.
⇠ راههای مختلفی برای شناخت چای اصیل و درجه یک وجود دارد که امروز در چگونه میتوانید یا هاو کن یو قصد داریم برخی از این موارد را با یکدیگر مرور کنیم تا بدینوسیله هنگام خرید چای نکات را مورد توجه قرار داده و یک چای با کیفیت را تهیه کنیدو ذکر این نکته هم ضروری است از آنجایی که چای اصالتا یک نوشیدنی آسیایی است اطلاعات تکمیلی را از طریق منابع ایرانی وبرخی منابع خارجی جمع آوری کرده و در اینجا ذکر میکنیم.
.
1) چای درشت باشد:
یکی از ویژگیهای چای اصیل و خوب ایرانی درشت بودن چای است. چای خشک را قبل از خرید در دست بگیرید و با یک نگاه به درشت یا ریز بودن چای دقت کنید. هرچقدر چای درشت تر باشد از کیفیت بالا تری بر خوردار است. چای ریز، رنگ و مزه متفاوت از یک چای خوب و زیبا را تشکیل خواهد داد که ممکن است چندان مورد استقبال شما و مهمانان قرار نگیرد. پس چای درشت را به چای ریز ترجیح دهید.
.
2) چای را داخل آب سرد بریزید:
یکی دیگر از روشهای تست کردن چای با کیفیت ریختن مقداری چای خشک داخل آب سرد است. حتما تا به حال با چایهای عطری و رنگی برخورد کرده اید. چایهای بیکیفیتی که برای بهتر جلوه دادنشان به انها رنگهای شیمیایی و یا عصارههای عطری اضافه میشود تا شاید بتوانند شبیه به چای با کیفیت نمود پیدا کنند. اما شما با یک تست ساده میتوانید این مورد را تشخیص دهید. تنها کافیست مقداری چای خشک را داخل آب سرد بریزید. یک چای یا کیفیت با آب سرد شروع به رنگ دادن نمی کند و یا این مورد ملموس و قابل توجه نیست و زمان میبرد تا این اتفاق بیفتد ولی یک چای رنگ شده پس از مدت کوتاهی در یک آب سرد شروع به رنگ دادن میکند که این نشانه خوبی نیست.
.
3) رنگ چای خوب تغییر نمی کند:
مورد بعدی تست آن پس از دم کردن است. باید بدانید یک چای با کیفیت و اصل به هیچ وجه حتی ساعتی پس از دم کشیدن رنگ زیبای خود را از دست نمی دهد ولی چایهای بیکیفیت به سرعت و پس از گذشت زمان شروع به تغییر رنگ میکنند و روبه سیاهی مینهند.
.
4) بوی چای:
بوی چای همانند برنج یک مشخصه مهم برای چای است. قبل از تهیه چای حتما مقداری از آن را در مشت بگیرید و آن را بو کنید عطر و بوی چای ایرانی کاملا متمایز از چایهای بیکیفیت است که به راحتی میتواند مورد توجه قرار گیرد و البته متاسفانه عطرها و اسانس هایی که اضافه میشود این کار را کمی سخت میکند.
.
5) رنگ چای:
یک چای خوب واصیل رنگ سیاه و مشکی دارد که این مورد هم تا حدودی به تشخیص شما برای یک چای خوب میتواند کمک کند. هرچقدر چای سیاه تر باشد از کیفیت بیشتر ان محصول خبر میدهد.
.
• نکته ها:
⇠ بوی چای اگر غلیظ باشد نشان از عطری بودن و تقلبی بودن آن است.
⇠ رنگ چای دم شده قرمز و زباست و اگر در این رنگ زیاده روی شده باشد نشان از تقلبی بودن آن است.
⇠ چایها در فصول مختلفی چیده میشوند که بهترین آن چایی است که در فصل بهار بر داشت میشود.
⇠ تا قبل از دم کردن چای شناخت کیفیت کمی سخت است ولی شما از نکات بالا برای چای میتوانید استفاده کنید.
.
منابع:
.https://www.howcanu.com