• بهترین نوع چای سبز کدام است؟
در حال حاضر کشورهای مختلفی چای سبز را تولید می کنند اما تجربه چینی ها در پرورش و تولید این نوع از چای از بقیه کشورها بیشتر است و می توان گفت که چای سبز چینی و بعد ژاپنی، بهترین نوع چای سبز هستند.
.
• یعنی بهتر است از عطاری ها یا فروشگاهها بیشتر چای سبز چینی بخریم؟
اگر تقلب و تبلیغی در نوع مرغوب و اصل برگ های چای سبز چینی رخ ندهد، ما میتوانیم آن را به عنوان بهترین نمونه از چای های سبز موجود در بازار معرفی کنیم. اما چای سبز چینی هم مانند برنج ایرانی، انواع و اقسام مختلفی دارد و این تنوع، کیفیت های متفاوتی نیز دارد. در هر صورت چای سبزی که تولید خود کشور چین باشد و تقلبی هم در آن صورت نگیرد و با مواد دیگری مخلوط نشده باشد، مناسب ترین نوع چای سبز است.
.
• آیا چای سبز کیسه ای، کیفیت چای سبز باز را دارد؟
برای تهیه چای کیسه ای، برگهای آن را خرد میکنند و درون لفافی قرار میدهند تا استفاده از آن آسان تر شود. اگر چای سبز کیسه ای از برگ چای خالص تهیه شده باشد، میتوان گفت که کیفیت و خواص همان چای سبز معمولی را دارد ولی اگر رنگ مجاز خوراکی، اسانس یا مواد دیگری را برای جلب مشتری به چایهای سبز کیسهای اضافه کنند، این محصولات دیگر کیفیت چای سبز معمولی را نخواهند داشت. بنابراین هرچه شکل و عطر کالایی که میخواهید مصرف کنید به محصول اولیه اش نزدیک تر باشد آن کالا از کیفیت و خواص طبیعی برخوردار است.
.
• چای سبزهای طعم دار کیفیت و خواص انواع ساده شان را ندارند؟
در مورد طعم دارکردن چای سبز 2 بحث مختلف وجود دارد. اگر به منظور تکمیل اثر و خواص طعم دهندههای طبیعی به چای سبز، افزودنیهای گیاهی طبیعی مانند گیاه مریم گلی اضافه کنند، آن وقت میتوان گفت که خواص این چای نه تنها از بین نمی رود بلکه افزایش هم مییابد. اما اگر طعم دهندههای مصنوعی را به منظور از بین بردن طعم و بوی تلخ چای سبز به آن اضافه کنند کیفیت آن تغییر میکند و دیگر خواص اولیه را نمی توان برای آن در نظر گرفت. با این حساب، افزودن طعم دهندههای گیاهی به چای سبز اشکالی ندارد اما نمی توان مصرف بیش از اندازه چای سبزهای طعم دار شده با اسانس های مصنوعی را به افراد پیشنهاد کرد چون این محصولات از کیفیت لازم و کافی برخوردار نیستند.
.
• شرایط نگهداری از چای سبز چگونه است؟
⇠ چون گیاهان تازه درصد بالایی آب دارند(حدود 60 تا 70 درصد) و به خاطر احتمال کپک زدگی نمی توان آنها را به مدت طولانی نگهداری کرد بنابراین باید گیاهان را خشک کرد. منظور از خشک کردن، این است که آب آنها در حدی گرفته میشود که زیر 10 درصد آب داشته باشند. با این حساب، اول این که چای سبز باید در مکانی نگهداری شود که تا حد امکان رطوبت، نور مستقیم و هوا نداشته باشد. چون گیاهان خشکی مانند چای سبز، جاذب الرطوبه هستند و امکان کپک زدن دارند.
⇠ هرچه شکل و عطر کالایی که میخواهید مصرف کنید به محصول اولیه اش نزدیک تر باشد آن کالا از کیفیت و خواص طبیعی برخوردار است.
⇠ نکته دوم در مورد نگهداری چای سبز این است که آن را در صورت امکان در ظروف فلزی(ترجیحا آلومینیومی)، بعد شیشه ای تیره رنگ(مانند قهوهای)، بعد شیشه ای روشن و در انتها پلاستیکی نگهداری کنید. یادتان باشد که ظروف فلزی و شیشه ای تیره رنگ، اجازه برخورد مستقیم نور را به چای یا هر گیاه دیگر نمی دهند. بنابراین بهترین ظرف برای نگه داشتن این محصولات به حساب میآیند. در ضمن حتما در ظروف تان را خیلی محکم ببندید تا هوا یا رطوبت هم به داخل خوراکی تان نفوذ نکند و باعث خراب شدن آن نشود. بنابراین ظروف فلزی بهترین و ظروف پلاستیکی بدترین ظروفی هستند که میتوان چای سبز را در آنها نگه داشت.
.
• ماندگاری چای سبز چقدر است؟
ما میتوانیم هم چای سبز و هم سایر گیاهان را اگر خشک باشند و درست نگهداری شوند، حدود 12 تا 18 ماه نگهداری کنیم. البته شاید بتوان این محصولات را برای مدت بیشتری هم نگه داشت اما به طور حتم پس از مدتی طولانی، کیفیت این محصولات پایین میآید و نباید از نظر عطر و طعم انتظار انواع تازه را از آنها داشت.
.
• آیا خریدن و مصرف چای های سبز فله ای که در عطاریها به فروش می رسند، مشکلی را برای مان پیش نمی آورند؟
در واقع بهتر است هر محصولی را به صورت بسته بندی خریداری کنیم تا از سلامت آن مطمئن باشیم اما اگر چای سبز هم به صورت فله ای در مغازهها یا عطاری هایی با محیط سالم و تمیز به فروش برسند، میتوانیم بدون نگرانی آنها را هم بخریم و مصرف کنیم.
البته همان طور که گفته شد باید توجه داشته باشید که چای سبز فله ای در شرایط مناسب و بهداشتی نگهداری شده باشد تا آلودگیهای محیطی شما را به دردسر نیندازند.
.
• شستن چای سبز قبل از دم کردن آن میتواند آلودگیهای احتمالی محیطی اش را از بین ببرد؟
در واقع ما 2 نوع آلودگی محیطی داریم؛ یک نوع از آن حاوی برخی میکروبها و قارچها است و همیشه در فضای اطراف مان وجود دارد و ما با تنفس ساده هم آن را وارد بدن مان میکنیم. اگر این نوع آلودگی روی چای سبز فله ای بنشیند، هیچ مشکلی را برای مان به وجود نمی آورد. اما اگر چای سبز فله ای، آلوده به ویروس ها یا میکروب های بیماری زا شده باشد، با شستن یا حتی دم کردن نمی توان این آلودگیها را از بین برد و احتمالا با نوشیدن چنین چای سبز آلوده ای بیمار خواهیم شد.
.
• آیا تفاوت چشمگیری در خواص انواع مختلف چای سبز وجود دارد؟
⇠ در واقع، گیاه چای سیاه و سبز یکی است ولی در روند تولید آنها تفاوت زیادی وجود دارد. چای سیاه از پلاسیده و تخمیرکردن برگ چای تهیه میشود ولی چای سبز از خشک کردن سریع برگهای چای به دست میآید.
⇠ بین خواص و فواید چای سبز و سیاه حدود 30 تا 40 درصد تفاوت وجود دارد. یعنی چای سبز از نظر وجود آنتی اکسیدان و موادی با خاصیت ضدسرطان غنی تر است و در ضمن باعث کاهش فشارخون و کلسترول هم می شود و اگر به صورت منظم و روزانه مصرف شود، می تواند در طولانی مدت تاثیری روی کاهش وزن افراد هم داشته باشد. این در حالی است که بین خواص انواع مختلف چای سبز تفاوتی بیش از 10 درصد وجود ندارد.
.
• بهترین زمان مصرف چای سبز چه زمانی است ؟
متخصصان تغذیه ، نوشیدن چای سبز با غذا را توصیه میکنند. زیرا زمانی که غذا مصرف میکنید، برای سوزاندن کالری باید روند سوختوساز بدن سرعت پیدا کند و مانع از ذخیره شدن چربی شود. در برخی مواقع مصرف چای سبز چند دقیقه قبل از ورزش باعث بهبود عملکرد فرد میشود و خستگی را کاهش میدهد.
.
منابع:
.https://www.hidoctor.ir
.https://www.yjc.ir