راهنمای شیره خرما

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

تهیه شیره خرما

 

مواد لازم:

⇠ خرمای بدون هسته و کلاهک

⇠ آب جوش:به مقدار وزن خرما

 

طرز تهیه:

⇠ خرماها را شسته و از وسط نصف كنيد و هسته آنرا جدا كنيد و در يك قابلمه گود ريخته و روي آن آب جوش بريزيد و بگذاريد نيم ساعت بماند.

⇠ بعد از اين مدت قابلمه را روي حرارت گذاشته و اجازه دهيد آب به جوش بيايد.

⇠ وقتي آب جوش آمد زير شعله را كم كنيد و بگذاريد 5 دقيقه بجوشد تا نرم شود.

⇠ پخت را تا زمانی ادامه بدهید تا خرماها كاملا نرم شود.

⇠ سپس قابلمه را از روي حرارت برداشته و بگذاريد نيم ساعت ديگر در همان آب بماند.

⇠ بعد از این مدت خرماها را در صافي ريخته و با دست آرام آرام فشار دهيد تا شيره جدا شده و از صافي خارج شود.

⇠ دقت كنيد كه گوشت و پوست خرما از صافي رد نشود.

⇠ حال شيره را دوباره روي حرارت بگذاريد تا آرام آرام بجوشد و غليظ شود.

⇠ در اين مدت بايد شيره را مدام هم بزنيد تا ته نگيرد.

.

• نكات مهم:

⇠ بهتر است براي تهيه شيره خرما از خرماهاي شيره دار استفاده كنيد. استفاده از خرماي بدون شيره و خشك خيلي براي اين كار مفيد نيست.

⇠ دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.

⇠ اگر غلظت شيره خرما كم باشد زود كپك ميزند ، بنابراين سعي كنيد يا غلظت شيره را بيشتر كنيد و يا اينكه به مقدار كم تهيه كنيد.

⇠ این شیره رو تو جای خشک و خنک و تو ظرف در بسته میتونید تا یک سال نگه دارید.

⇠ ممكن است رنگ شيره خرماي خانگي اندكي تيره تر از رنگ معمول آن باشد.

.

• طبع شیره خرما:

طبع شیره خرما گرم و خشک است و بهترین نوع مصرف آن برای همه مزاج‌ها این است که شیره را با سرکه بجوشانید و «سرکه شیره» را مورد استفاده قرار دهید.

.

• بسته بندی شیره خرما:

این فرآورده را می‌توان در شیشه، قوطی و انواع بسته بندی‌های مواد خوراکی در ظرف شکل داده شده بسته بندی نمود.
.

• موارد احتیاط شیره خرما:

⇠ برای افراد دیابتی مضر است اما مصرف کم آن به دلیل داشتن مواد قندی طبیعی مشکلی ندارد. شیره خرما طبیعتی گرم دارد و طبق آنچه سلامت نمناک توضیح داده است همراه کردن آن با مواد غذایی گرم برای گرم مزاج‌ها مضر است زیرا موجب غلیظ شدن صفرای شان و جوش زدن در صورت و بدن می‌شود.

⇠ برای افراد چاق و کم تحرک مضر است زیرا درصد بالایی کالری دارد پس اگر ورزش نمی کنید، با خوردن این ماده مغذی، حتماً چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.

.

• جایگزینی شیره خرما به جای شکر در بستنی:

⇠ ساکارز به دلیل ارتباط با برخی مشکلات سلامتی نظیر فشار خون، بیماری‌های قلبی، فساد دندان و چاقی، افزایش سطح گلوکز و انسولین خون به ویژه برای دیابتی‌ها مضر است.جایگزینی شیره خرما به جای شکر در بستنی نرم از مشکلات ناشی از مصرف ساکارز به ویژه در دیابتی‌ها پیشگیری می‌کند.

⇠ با توجه به تأثیر نوع قندها بر ویسکوزیته فاز غیر منجمد در بستنی که کریستالیزاسیون و رشد کریستال‌های یخ طی چرخه ذوب و انجماد هنگام حمل و نقل و نگهداری تحت تأثیر قرار می‌دهد برای شوک حرارتی و کیفیت محصول طی زمان ماندگاری پیشنهاد می‌شود.

.

منابع:
.http://namnak.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت