1- خرماها را در ظرف درب دار نگهداری کنید.
شیشههای درب دار یا پلاستیکهای زیپ دار بهترین وسیله برای نگهداری خرما میباشند. در این روش هر بار آن مقدار خرمایی را که مصرف میکنید در ظرف یا پلاستیکی که آماده کرده اید بریزید تا هنگام استفاده از آن همهی خرماها مصرف شود. فقط یادتان باشد هوای پلاستیک را خالی کنید.
.
2- خرماهای نیمه خشک را در دمای اتاق نگهداری کنید.
خرمای نیمه خشک باید در دمای اتاق و دور از نور خورشید نگهداری شود. اگر خرما را در ظرف نگهداری میکنید به هیچ وجه آن را در مجاورت اجاق گاز و حرارت قرار ندهید.
.
3- خرماهای نرم را درون فریزر بگذارید.
برخلاف خرماهای نیمه خشک، خرماهای نرم قبل از اینکه به خوبی برسند برداشت میشوند. برای حفظ طعم و طراوتشان آنها را در فریزر نگهداری کنید.
.
4- زمان خریداری خرما
⇠ برای اینکه بهترین طعم و کیفیت را در خوردن خرما تجربه کنید؛ بعد از یک هفته خرید خرما، آنها را مصرف کنید. البته این به معنی خراب شدن خرما بعد از یک هفته نمی باشد. زیرا جزء میوههای با طول عمر زیاد است که اگر در دمای اتاق و ظرفی در بسته نگهداری شود تا یک ماه هم سالم باقی میماند. اما عطر و طعمش تا حدودی تغییر میکند.
⇠ اگر طولانی مدت از خرما نگهداری کنید ممکن است بسیار خشک شده و لکههای سفیدی روی پوست آن ایجاد شود. این لکهها دانههای شکر است که با کمی حرارت ذوب شده و از بین میروند. توجه داشته باشید که اگر متوجه بوی غلیظ، تغییر رنگ و یا از بین رفتن عطر و طعم آن شدید، خرما خراب شده است.
5- خرما را میتوان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد.
خرما میتواند تا یک سال در فریزر مانده و تغییری در آن ایجاد نشود. فریز کردن آن باعث میشود طعم و تازگیش حفظ شود و همیشه برای میل کردن خوش طعم باشد. ماندگاری خرمای نیمه خشک در فریزر نسبت به خرمای نرم بیشتر است.
6-سایر نکات
خرماهای خشک معمولا تا یک سال در یخچال نگهداری میشوند. خرماهای تازه در صورت بستهبندی درست تا حدود هشت ماه در یخچال میمانند و در صورت نگهداری در کابینت منزل یکماه بیشتر قابل استفاده نیستند.
اگر خرما خشک شد با ریختن کمی آب گرم و یا حتی آب میوه شکل بهتری به خود میگیرد.
مراقب باشید که خرما را در محلی که اقلام بو دار همچون سیر وجود دارد، نگذارید زیرا خرما خیلی زود به خود بو میگیرد.
.
فریز کردن خرما برای استفاده طولانی مدت
1- خرما را در کیسه فریزر بریزید و آن را در فریزر قرار دهید.
قبل از قرار دادن خرما در فریزر حتماً به یاد داشته باشید که هوای کیسه را کاملا خالی کنید. از ظرفهای درب دار پلاستیکی هم میتوانید استفاده کنید. خرماها را طوری درون ظرف بریزید که ظرف پر نشده و به اندازهی چند سانتی متر فضای خالی داشته باشد، تا خرمای یخ زده جای کافی داشته باشد.
2- خرما را در سرد ترین نقطهی فریزر قرار دهید.
با این کار سریعاً خرما یخ زده و باعث حفظ طراوت، تازگی و طعم هر چه بیشتر خرما میشود. خصوصاً اگر قصد نگهداری از آن را در مدت زمان طولانی داشته باشید.
3- سه ساعت قبل از استفادهی خرما آن را از فریزر خارج کنید.
این کار باعث میشود که یخ خرما کاملاً باز شده و عطر و طعمش دقیقاً مانند زمانی شود که آن را خریداری کرده اید. اما اگر فرصت نداشتید تا یخ خرما کامل باز شود آن را در کاسه ای از آب گرم بخیسانید. در عرض 30 دقیقه یخ آنها باز شده و آمادهی مصرف میشوند.
.
منابع:
.https://www.beytoote.com
.https://fantricks.com