• گرفتن بوی سوختگی برنج
⇠ قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را میگیرد.
.
• اگر برنجتان شور شد
⇠ اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب میکند.
⇠ اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.
⇠ اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.
.
• اگر برنج تان ته گرفت
⇠ به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش میگیرد.
⇠ با پیاز هم میشود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.
.
• اگر برنج شما بینمک یا کم نمک شد
⇠ روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.
⇠ مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.
⇠ خورش را خوش نمک تر بپزید.
.
• اگر میخواهید برنج خوب قد بکشد
⇠ موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
⇠ قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
⇠ هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.
⇠ موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را میگیرد.
.
• اگر میخواهید برنج پس از پخت سفید شود
⇠ به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانههای برنج به هم نمی چسبند.
.
• نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج
⇠ موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب میشود.
⇠ هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخها باعث میشود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.
.
• اگر میخواهید برنج زعفرانی شود
⇠ برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.
.
• اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید
⇠ اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع میکند.
⇠ اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.
.
منابع:
.https://seemorgh.com
.https://www.beytoote.com
.https://www.samatak.com