به جای بکنیگ پودر از چی استفاده کنم؟
ترکیب جوش شیرین و آب دوغ
اولین ترکیبی که میتوانید در تهیه کیک ها، جایگزین بکینگ پودر کنید، ترکیب جوش شیرین و آب دوغ است. آب دوغ نیز همان طور که گفتیم خاصیت اسیدی دارد. میتوانید نسبت یک در صد را رعایت کنید. یعنی در ازای 1 گرم جوش شیرین، 100 گرم دوغ در نظر بگیرید.
ترکیب جوش شیرین با آبلیمو یا سرکه
همان طور که میدانید آبلیمو و سرکه هر دو ترش مزه هستند و حالت اسیدی دارند. با واکنش این دو با جوش شیرین که حالت بازی دارد، کیک شما پف دار میشود. میتوانید درصد 2 به 5 را رعایت کنید. این به این معناست که 2 گرم جوش شیرین را با 5 گرم سرکه و یا آبلیمو مخلوط کنید. این محلول 7 گرمی، معادل 10 گرم بکینگ پودر برایتان کارایی دارد.
ترکیب جوش شیرین با شیر ترش
هر چیزی که ترش باشد، اسیدی است. شیر ترش هم از این قاعده مستثنا نیست. ترکیب 2 در صد را به خاطر بسپارید. 2 گرم جوش شیرین در 100 گرم شیر ترش معادل 10 گرم بکینگ پودر برای شما کارایی دارد.
ترکیب جوش شیرین با باترمیلک
باترمیلک را میتوانید از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید. باترمیلک را درست مثل شیرترش با همان درصد 2 به 100 مخلوط کنید. 2 گرم جوش شیرین را در ازای 100 گرم باترمیلک در نظر بگیرید.
ترکیب جوش شیرین با ماست
علاوه بر دوغ و شیر ترش، ماست نیز یکی از لبنیاتی است که میتوانید از آن در تهیه کیکهای خانگی استفاده کنید. همان تر کیب 2 به 100 برای ماست نیز صحیح است و این مقدار، معادل 10 گرم بکینگ پودر است.
آب گازدار
آب گازدار را در تهیه پنکیکها استفاده میکنند. با استفاده از آب گازدار، کیک و شیرینی شما سبک تر میشود. البته شایان ذکر است که آب گازدار حاوی مقداری جوش شیرین است. البته میزان حجم دهی آب گازدار خیلی زیاد نیست.
ترکیب جوش شیرین با ملاس
ملاس نوعی عصاره غلیظ و چسبناک است. در واقع ملاس یک محصول جانبی در پروسه تولید شکر از چغندر قند و یا نیشکر است. میتوانید ملاس را به شکل بسته بندی از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید. تر کیب مورد نظر برای شما 80 به 1 است. یعنی در ازای 80 گرم ملاس، 1 گرم جوش شیرین کافی است.
ترکیب جوش شیرین یا پودر کرم تاتار
پودر تاتار نام عامیانه ای برای هیدروژن پتاسیم است. این پودر بسیار موثر است و به جای 10 گرم بکینگ پودری که در دستور ذکر شده، نسبت 2 به 4 کفایت میکند. یعنی هر 2 گرم پودر جوش شیرین را با 4 گرم پودر تاتار مخلوط کنید.
سفیده تخم مرغ
در دستور بسیاری از کیکها به سفیده تخم مرغ زده شده اشاره میشود. در نظر داشته باشید که بهتر است سفیده را با همزن بزنید تا پف کند و آن را در اواخر به موادکیک اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید. با هم زدن مواد کیک پف روی آن کاسته میشود. تنها کافی است آن را کمی مخلوط کنید. تعداد سفیده بستگی به میزان مواد اولیه شما دارد و در اکثر دستورها ذکر شده که بهتر است از چند تخم مرغ استفاده کنید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir