دلمه پیاز (طرز تهیه)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

مواد لازم برای تهیه دلمه پیاز خانگی

  • پیاز متوسط سفید یا زرد 4 تا 5 عدد
  • گوشت چرخ‌کرده 450 گرم
  • سیر 2 حبه
  • پودر پاپریکا یک قاشق چایخوری
  • روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید یک چهارم فنجان
  • برنج یک‌ سوم پیمانه
  • رب گوجه‌ فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه پیاز

مرحله اول

برای شروع ابتدا ریشه پیازها را ببرید و پوست آن‌‌ها را بگیرید. پیازها را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و قابلمه را با آب پر کنید. به آن یک چهارم فنجان سرکه اضافه کنید.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید و اجازه دهید آب داخل قابلمه بجوشد. اجازه دهید پیازها به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند و از هم جدا نشوند بپزند. سپس زیر قابلمه را خاموش کنید. آب قابلمه را دور ریخته و اجازه دهید پیازها به اندازه کافی خنک شوند. لایه‌های پیاز را بدون این‌که پاره شوند، حلقه حلقه جدا کنید. لایه‌­های بزرگ‌تر پیاز را کنار بگذارید و لایه­‌های کوچک‌تر را ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم

سیر و جعفری را خرد کنید و کنار بگذارید. سپس تابه‌ای را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید و دو قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید. پیازهای خرد شده را به همراه گوشت چرخ کرده به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت داده شوند. سپس برنج شسته، سیرهای خردشده، رب گوجه‌فرنگی، پودر پاپریکا، جعفری خردشده تازه و نمک و فلفل را به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله چهارم

با قاشق مواد را به خوبی و به آرامی با هم مخلوط کنید تا یک‌دست شود. لایه­‌های پیاز را یکی یکی و به طور مساوی با مخلوط بدست‌ آمده پر کنید. حالا نوبت پختن دلمه‌ها است.

مرحله پنجم

کف یک قابلمه بزرگ را چرب کنید و آن را با نیمی از پیازهای خردشده بپوشانید. لایه‌­های پیاز شکم­‌پر را کنار هم بچینید. روی آن‌ پیازهای خردشده را بریزید. قابلمه را به اندازه‌ای که پیازها پوشانده شوند آب کنید و اگر دوست داشتید  یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه روی حرارت متوسط بپزد تا پیازها نرم و برنج داخل آن پخته شود. در نهایت دلمه‌های پیاز را به بشقاب سرو منتقل و با برش‌های لیموترش تزئین کنید. دلمه پیاز شما آماده است. نوش جان!

.
منبع: مجله دلتا | https://deltapayam.com

بخش‌های مرتبط

مجله آشپزی و پخت و پز

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت