مقوى معده بوده ، و به هضم غذا کمک مى کند و با آن سقزهاى تجارتى را مى سازند. پیشاب آور و محرک اشتها است و با محلول الکلى آن در صنعت نوعى ورنى فسادناپذیر ساخته مى شود. ضماد آن که با پیه ذوب مى شود جهت رفع کجى و ترکیدن ناخن و درمان شقاق مزمن (ترک نشیمنگاه ) مى باشد. مخصوصا اگر کمى شنجرف به آن اضافه شود. صمغ درخت سقز مخلوط با روغن زیتون جهت بر طرف کردن و رمها و ترک پوست و خارش آن سودمند مى باشد.
فواید سقز،بنه
مصرف میوه بنه نفخ معده را کاهش داده برای سرفه، لقوه، فلج، رفع سر درد، تقویت نیروی جنسی،تقویت اعصاب، صاف کردن صدا، یرقان، سختی ترشح ادرار، درد کمر، زانو درد و درد مفاصل مؤثر و مفید میباشد.
مضرات استفاه از سقز،بنه
از آنجا که قندهای موجود در سقز اگر به مقدار زیادی در آدامس باشند میتوانند به روده و معده آسیب برساند، برای جلوگیری از این امر توصیه میشود که از آدامس هایی با قند کم یا بدون قند استفاده شود.
طریقه مصرف سقز،بنه
الف – استفاده از صمغ بنه در طب سنتی
– برای خارج کردن موم از داخل روده
– التیام زخم، که بر روی زخم مالیده میشود
– از بخار پخت سقز برای تقویت چشم، به عنوان مسهل
– برای تسکین دردهای مفصلی و روماتیسمی
– به صورت مخلوط با زفت برای درمان کچلی، از پودر آن به صورت خوراکی برای نرمی سینه و تسکین دردهای ریوی استفاده میشد.
ب – کاربرد سقز در صنایع مختلف
روغن تربانتین خام به عنوان حلال برای اکسید رزین روغنها و لاکها و همچنین رنگهای نقاشی، دفع آفات، رزینهای ترپن، اسانسها و عطریات و سایر مصارف صنعتی و مواد اصلاح کننده لاستیک به کار میرود.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com