راهنمای میوه خشک کن

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

برای خرید میوه خشک کن به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

درادامه عمده نکاتی را که باید هنگام خرید میوه خشک کن مدنظر داشته باشید برایتان شرح می‌دهیم:

توزیع و گردش گرما

ازلحاظ فنی خشک‌کردن مواد غذایی فرایند پیچیده‌ای نیست. فقط کافی است خوراکی موردنظر به‌مدت لازم در معرض مداوم دمای مناسب قرار بگیرد. تنها چالش این فرایند توزیع یک‌نواخت گرما است. گرما باید به‌طور یکسان در همه نقاط دستگاه توزیع شود تا بتوان به نتیجه مطلوبی دست یافت. پس اول ببینید که مدل انتخابی‌تان در رفع این مشکل چه ادعایی دارد. ضمنا یادتان نرود که دستگاه‌های خشک‌کن‌ نوع جریان افقی توزیع گرمای بهتری دارند.

کاربری آسان

پیشتر هم اشاره کردیم که کار با دستگاه‌های میوه خشک‌ کن‌ مواد غذایی کار پیچیده‌ای نیست. کار با مدل‌ها و برندهای مختلف همه تقریبا یک‌شکل است. اما بعضی از مدل‌ها به آپشن‌هایی مجهزند که کار را آسان‌تر می‌کنند.

مثلا اگر خشک‌کن‌تان قادر به توزیع یک‌نواخت گرما باشد، دیگر نیازی نیست که سینی‌ها را چند بار در طول فرایند خشک‌کردن جابه‌جا کنید. یا مثلا خشک‌کن‌های تایمردار را نیازی نیست مدام چک کنید، بلکه می‌توانید دستگاه را پس از انجام تنظیمات به‌حال خودش بگذارید تا کارش را تمام کند. نکته دیگری که کار با خشک‌کن‌ها را راحت‌تر می‌کند، قابلیت شست‌وشوی قطعات در ماشین ظرف‌شویی است. هرچه قطعات شستنی خشک‌کن بیشتر باشند، طبیعتا وقت زیادتری را باید پس از پایان کار برای تمیزکردن دستگاه صرف کنید. پس به تعداد قطعات کثیف‌شدنی هم بی‌توجه نباشید.

اندازه و گنجایش

نیازی به گفتن نیست که پیش از خرید وسیله نسبتا جاگیری مثل میوه خشک‌ کن اول باید ببینید که چقدر برایش جا دارید. مدل‌های جمع‌وجورتر خصوصا انواع جریان عمودی جای کمتری اشغال می‌کنند، اما گنجایش‌شان هم کمتر است و در هر بار استفاده نمی‌توانید خوراکی‌های چندان زیادی خشک کنید. درمجموع اگر این وسیله را برای استفاده هرازگاهی می‌خواهید، خرید مدل‌های حجیم و جاگیر خیلی منطقی نیست.

صدا

چون میوه خشک‌ کن‌‌ها بیشترشان فن‌ دارند، پس عجیب نیست که سروصدا داشته باشند. بلندی صدا هم در هر مدلی فرق می‌کند. قطعا مدل‌های کم‌صداتر بی‌آزارترند. منتها حدود دسیبل را همیشه روی بسته‌بندی دستگاه درج نمی‌کنند. پس چاره‌ای نیست جز اینکه از تجربه دیگران استفاده کنید. اما درکل دستگاه‌های خشک‌کن‌ نوع جریان افقی کمی پرصداترند.

توان مصرفی

حتما می‌دانید که هرچه توان مصرفی وسیله‌ای کمتر باشد، انرژی کمتری هم مصرف می‌کند. اما مثلا بیشتر طول می‌کشد که به دمای لازم برای شروع‌به‌کار برسد. میوه خشک‌ کن‌ هایی که توان مصرفی بالاتری دارند، سریع‌تر گرم می‌شوند، اما گران‌ترند و برق بیشتری هم مصرف می‌کنند.

توان مصرفی خشک‌کن‌های خانگی معمولا بین حدود 300 تا 1000 وات است. این توان مصرفی مربوط به کارکرد المنت حرارتی و موتور فن است و هرچه توزیع یکسان‌تری بین المنت و فن داشته باشد، دستگاه کارکرد بهتری خواهد داشت. دقت کنید که اندازه و تعداد فن در مدل‌های مختلف متفاوت است.

گستره دمایی

میوه خشک‌ کن‌‌های ترموستات‌دار به‌دلیل برخورداری از قابلیت تنظیم دما بهترند. به‌این‌ترتیب می‌توانید کنترل بیشتری روی کیفیت نهایی کار داشته باشید و از خشک‌شدن زیادی جلوگیری کنید. نوع ترموستات هم می‌تواند آنالوگ یا دیجیتال باشد. ترموستات‌های دیجیتال دقیق‌ترند، اما نه اینکه انواع آنالوگ کارایی نداشته باشند.

اگر حدودی در نظر بگیریم، دمای لازم برای خشک‌کردن مواد غذایی مرسوم به‌قرار زیر است:

  • سبزی: 90 تا 100 درجه فارنهایت (معادل حدود 32 تا 38 سانتی‌گراد)؛
  • میوه و سبزیجات: 130 تا 160 درجه فارنهایت (معادل حدود 54 تا 71 سانتی‌گراد)؛
  • گوشت و ماهی: 145 تا 160 درجه فارنهایت (معادل حدود 63 تا 71 سانتی‌گراد).

برای اطمینان از گستره دمایی موردنیاز برای مواد غذایی مختلف بهتر است که به دفترچه راهنمای محصول رجوع کنید. خوب است نکته‌ای را هم درمورد آنزیم‌های مفید موجود در مواد غذایی تازه خدمت‌تان عرض کنیم. گویا این آنزیم‌ها در گستره دمایی حدود 104 تا 106 درجه فارنهایت (معادل حدود 40 تا 41 سانتی‌گراد) کم‌کم شروع به افت می‌کنند و در گستره دمایی حدود 116 تا 120 درجه فارنهایت (معادل حدود 47 تا 49 سانتی‌گراد) کاملا از بین می‌روند.

ساخت بدنه

بدنه خشک‌کن‌های مواد غذایی پلاستیکی یا از جنس فولاد ضدزنگ است. البته فولاد ضدزنگ بیشتر برای ساخت خشک‌کن‌های سایز بزرگ و مدل‌های صنعتی استفاده می‌شود. مدل‌های خانگی را معمولا از پلاستیک می‌سازند. برای مصارف خانگی همین مدل‌های پلاستیکی که قیمت ارزان‌تری هم دارند کفایت می‌کنند.

شکل سینی

میوه خشک‌ کن‌‌های دارای طبقات کشویی معمولا سینی‌های چهارگوش دارند که اتفاقا برای خشک‌کردن خوراکی‌های نواری مثل لواشک خیلی مناسب‌اند. اما میوه خشک‌کن‌هایی که طبقات‌شان روی‌هم چیده می‌شوند، برای تهیه خوراکی‌های امثال لواشک کمی سخت‌اند. این قبیل خشک‌کن‌ها وسط‌ سینی‌هایشان لوله‌ باریکی برای تقویت گردش گرما دارند و می‌توانید تعداد طبقات‌شان را برحسب نیازتان بچینید.

تایمر

خشک‌کن‌های فاقد تایمر فقط کلید روشن/خاموش دارند و بنابراین حتما باید حواس‌تان به ساعت باشد. ازآنجایی‌که خشک‌کردن مواد غذایی معمولا چند ساعت طول می‌کشد، بعید نیست که یادتان برود به دستگاه سر بزنید. اما دستگاه‌های تایمردار پس از پایان کار زنگ می‌زنند و خودشان اعلام وجود می‌کنند! حتی بعضی از مدل‌ها به قابلیت خاموشی خودکار مجهزند که باز کار را راحت‌تر می‌کنند.

.

منابع:
.https://zhor.ir

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت