به دانه

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج به دانه این گونه ذکر شده است که:

  • مزاج به دانه، سرد و تر است.
  • لعاب به دانه برای رفع خشونت حلق و رفع سرفه‌های گرم و خشک مفید است.
  • برای تهیه لعاب به دانه، دانه‌های به را تمیز کرده و در آب جوشیده ولرم چند ساعت می‌خیسانند تا لعاب دانه‌ها آب را غلیظ کند.
  • به دانه حرارت معده را تسکین می‌دهد و نیز سبب تسکین سوزش زبان و دهان می‌شود و برطرف کننده خشکی دهان است.
  • یبوست مزاج را برطرف می‌کند.
  • در درمان سوزش ادرار می‎توان از لعاب به دانه به صورت خوراکی و نیز تزریق در مجاری ادرار استفاده نمود.
  • مصرف لعاب به دانه در زمان ناشتا در ماه آخر بارداری، زایمان را راحت می‌کند.
  • اگر بیمار تب‌دار دچار تشنگی شدید شود و نتواند آب بنوشد، بهتر است لعاب به دانه را در دهان نگه دارد تا حرارت بدن کاهش یافته و تشنگی تسکین یابد.
  • از به دانه می‌توان در قالب ضماد نیز استفاده کرد.
  • مالش اعضای دارای سوء مزاج گرم با لعاب به دانه مفید است و حرارت را کاهش می‌دهد.

نکته مهم:  از جویدن به دانه به طور جدی پرهیز کنید و مصرف آن فقط  به صورت مکیدن، قورت دادن یا ژل باشد.

.

عوارض مصرف زیاد به دانه چیست؟

  • مصرف زیاد به دانه به دلیل سیانید موجود در آن برای سلامتی کلیه و معده مضر است.
  • در صورت مصرف دارو، منجر به کاهش جذب داروها می‎شود (تداخل داروئی).

مصلح به دانه چیست؟

گلاب، سکنجبین و رب‌های ترش، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج به دانه هستند

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت