1. اسفنج:
اسفنج شست وشو به عنوان یکی ازکثیف ترین وسایل در آشپزخانه انتخاب میشود. این اسفنج گرم و مرطوب و پر از باکتری باید یکی دو بار در هفته در لیست خرید باشد. آیا میدانستید مطالعه جدید گزارش شده توسط نیویورک تایم میگوید هیچ راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد؟ حتی ماکروویو هم تمام میکروبها را نمی کشد. در حقیقت، ماکروویو کردن اسفنج آن را بدتر میکند.
توصیه ما:دور انداختن آن و خرید اسفنج جدید
.
2. نمکدان:
اغلب چند وقت یکبار نمکدانها را میشویید ؟ آنها در آشپزخانه بیشتر استفاده میشوند و ما هرگز به میکروب هایی که در آنها زندگی میکنند فکر نمی کنیم. قبل از اینکه دوباره آنها را پر کنید آنها را در ماشین ظرفشویی خود قرار دهید فقط آنها را با دست نشویید آب داغ باید به دمای 140 درجه سانتیگراد برسد تا کاملا استریل شوند ماشین ظرفشویی به راحتی میتواند با آن برخورد کند میتوانید بیرون آنها را با پاک کنندههای ضد باکتری تمیز کنید.
.
3. دستگیرههای آشپزخانه :
در حالی که نمکدانها را با پاک کنندههای ضد عفونی پاک میکنید، دستگیره ماشین ظرفشویی، یخچال، کابینتها و در آشپزخانه را تمیز کنید اینها مناطق دیگری در آشپزخانه هستند که به مقدار زیادی دست زده میشوند و باید با یک ضد عفونی کننده سریعا آن را تمیز کنید.
.
4. ظروف آشپزخانه :
همانطور که قبلا گفتیم، ماشین ظرفشویی به راحتی میتواند دمای استریل را با بیش از 140 درجه کنترل کند. بنابراین به جای شست و شو انبر، قاشقهای چوبی و سایر لوازم آشپزی با دست از ماشین ظرفشویی استفاده کنید.
توصیه ما:آنها را ماهی یک بار در ماشین ظرفشویی بگذارید و برای شستشو از تنظیمات استریل کردن استفاده کنید.
.
5. سینک آشپزخانه :
گفته شده کاسه توالت تمیز تر از سینک آشپزخانه است غذاهای کثیف که در سینک هستند زمینه پرورش کاملی برای باکتریها هستند.”ایلین ، مدیر کنترل عفونت در بیمارستان لانگ آیلند بروکلین، نیویورک پیشنهاد میکند که سینک را با محلول سفید کننده و آب روزی یک بار شستشو دهید.
توصیه ما:ظرفهای کثیف را یک شب در سینک رها نکنید آنها را با پاک کنندههای ضد عفونی کننده تمیز کنید.
.
6. دستمال ظروف آشپزخانه :
همه دستمالها در خانه کثیف هستند. زمانی که میز یا اپن آشپزخانه را پاک میکنید احتمالا میکروبها را پخش میکنید. متخصصان توصیه میکنند که آنها را در سفید کننده رقیق و آب بعد از هر مصرف بشویید.
توصیه ما:برای هر روز هفته یک دستمال داشته باشید هفته ای یک بار آنها را در آب داغ و مقدار کمی سفید کننده بشویید.
.
7. تخته گوشت:
اگر اسفنج یکی از وسایل کثیف آشپزخانه باشد بیشک تخته برش یکی دیگر از آنهاست اختراع خوبی است اما باکتری زیادی را انتقال میدهد.با ضدعفونی نکردن تخته برش بعد از بریدن مرغ، خطر آلوده کردن هر نوع غذایی که روی آن میگذارید وجود دارد.
آیا پلاستیک بهتر از چوب است؟ محقق ایمنی غذایی در ایالت کارولینای شمالی میگوید لزوما پلاستیک برای برش آسان تر است اما شیارهایی را ایجاد میکند که باکتریها میتوانند در آن پنهان شوند چوب یک سطح سخت است اما تمیز کردنش مشکل است.
برای تمیز کردن تخته برشهای پلاستیکی فقط آنها را در ماشین ظرفشویی بیندازید. درجه حرارت بالا و سفید کننده میتواند تخته برش چوبی را خراب کند چاپمن پیشنهاد استفاده از ضد عفونی کننده آمونیوم چهارمنظوره را میدهد.
توصیه :از پلاستیک برای برش گوشت و چوب برای برش سبزیجات استفاده کنید.
.
8. در بازکنها :
زمینه دیگری از پرورش باکتری در کشوی آشپزخانه نشسته است. غذا و کثیفی از قوطی کنسرو میتواند روی تیغه آن جمع شود یک آبکشی سریع زیر شیر آب تمام باکتریها را از روی تیغه از بین نخواهد برد.بهترین راه برای ضد عفونی کردن این است که آن را در کاسه بریزید و آن را با سرکه بپوشانید بگذارید چند ساعتی بماند میتوانید از یک مسواک برای پاک کردن هر نوع آلودگی که در طول زمان ایجاد شده استفاده کنید.
توصیه ما:ضد عفونی کردن در بازکنها ماهی یکبار انجام شود.
.
9. جا چاقویی :
باید این را هم ضد عفونی کنید !در طول زمان، ذرات مواد غذایی میتوانند در داخل شکاف و روی سطح چوب جمع شوند توصیه میکنیم آن را روی سینک بچرخانید و تکان خوب به آن بدهید سینک را با آب ولرم و چند قطره صابون مایع پر کنید و اجازه دهید چند دقیقه آنجا بماند توصیه میشود از یک برس نوک پستانک نوزاد برای تمیز کردن شکافها استفاده شود در نهایت، آن را به طور کامل آبکشی و خشک کنید.
.
10. قهوه ساز:
باکتریها دوست دارند در فضاهای تاریک، منحصر به فرد رشد کنند و مخزن برای باکتریها و رشد کپک مناسب است.مخزن را با نصف سرکه سفید و آب پر کنید بجوشانید تا زمانی که به نصف برسند جوشاندن را بعد از 30 دقیقه متوقف کنید. فرآیند جوشاندن را تمام کنید و قابلمه را خالی کنید. مخزن را با آب تمیز پر کنید و دوباره دم کنید.
توصیه ما:مخزن را یک بار در ماه تمیز کنید.
.
12-جامیوه ای
اگر عادت دارید میوهها را نشسته داخل جامیوه ای بگذارید و جامیوه ای را هم سال تا سال نشویید، باید مطمئن باشید که بزرگ ترین عامل انتشار لیستریا، سالمونلا، کپکها و قارچها در یخچال شما جامیوه ای است. میوههای نشسته، اگر کمی هم رطوبت داشته باشند، میتوانند باعث تولید میکروبهای مختلف، کپکها و قارچها در محل نگهداری شان شوند. اگر این محل نگهداری جامیوه ای یخچال باشد، باید برای پیشگیری از رشد، تکثیر و انتشار عوامل آلودگی به درون یخچال و مواد غذایی مختلف، حداقل ماهی یک بار جامیوه ای را به خوبی بشویید. برای شستن جامیوه ای کافیست مقداری آب گرم را با صابون یا هر ماده پاک کننده دیگری مخلوط کنید، کمی جوش شیرین به آن بیفزایید و این محلول را داخل جامیوه ای بریزید و اجازه دهید حدود 2 ساعت در آن باقی بماند. سپس جامیوه ای را به خوبی آبکشی و خشک کنید و آن را سر جایش قرار دهید.
.
13-جا گوشتی در یخچال یا فریزر
آب گوشت خام حاوی سالمونلا و ای کولای است. اگر این آب به مواد غذایی دیگر شما نشت کند (به خصوص اگر قرار باشد آن مواد غذایی را خام مصرف کنید) حتماً باعث آلوده شدن آن ماده غذایی و بیمار شدن شما در اثر مصرفش میشود بنابراین همیشه طبقههای پایینی یخچال یا فریزر را برای نگهداری گوشت انتخاب کنید. گوشت را طوری بسته بندی کنید که آب آن نشت نکند و اگر طبقههای یخچال یا فریزر، آلوده به آب و خونابه گوشت شد، بلافاصله آنها را خارج کنید و با آب گرم و مواد شوینده بشویید تا جلوی تکثیر و انتشار میکروبها را در یخچال و فریزرتان بگیرید.
.
14-قطعههای چرخ گوشت
تمام قطعات چرخ گوشت که با گوشت خام در تماس مستقیم هستند یا آب گوشت هنگام چرخ کردن روی آنها میپاشد، در صورت تمیز نشدن، آلوده به میکروب سالمونلا میشوند. به همین دلیل باید تمام قسمتهای چرخ گوشت را پس از استفاده با آب گرم و مواد شوینده خوب بشویید. قسمت هایی که قابل جدا کردن نیستند هم با دستمال آغشته به آب گرم و مواد شوینده پاک کنید تا باعث تکثیر و پخش میکروب در آشپزخانه و کابینت نگهداری چرخ گوشت نشود.
.
15-جاظرفی
جاظرفیهای استیل که کنار سینک ظرفشویی قرار میگیرند، میتوانند باعث رشد و انتشار انواع میکروبها و باکتریها باشند. این جاظرفیها باید ماهی یک بار از کنار سینک برداشته شوند تا بتوانید زیر آنها را با مواد شوینده و ضدعفونی کننده تمیز کنید. خود جاظرفی هم باید ماهی یک بار در حالی که ظرفی درون آن قرار ندارد، با مواد شوینده و آب گرم شسته شود
.
منابع:
.https://namnak.com
.http://semnan.irib.ir