⇠ خامه یک نوع فرآورده لبنی است، اما در گروه چربیها دستهبندی میشود. چربی موجود در آن بر حسب نوع خامه از 30 تا 60 درصد متغیر است و میزان برخی از مواد مغذی موجود در آن به پای شیر نمیرسد. از این رو زمان نگهداری خامه در یخچال برای مصرف کننده مهم است.
⇠ خامه صبحانهای که این روزها در اغلب فروشگاهها عرضه میشود 30 تا 35 درصد چربی دارد و حدود 50 درصد از کره، کمچربتر است، اما چربی آن در مقایسه با شیر تازه دوشیده شده حدود 9 برابر بیشتر است. باتوجه به میزان پربی و مواد تشکیل دهنده خامه نشان دهنده فساد پذیری بالای برخوردار است و نگهداری خامه در یخچال و فریزر باید با احتیاط و رعایت نکات خاصی صورت گیرد.
.
• مدت زمان نگهداری خامه در یخچال
خامه پاستوریزه و استرلیزه بهترین نوع خامه برای نگهداری دریخچال میباشد . خامه در صورت تازه بود وقتی که از بسته بندی خارج میشود را میتوان به مدت 10 روز در یخچال نگهداری کرد بهتر است خامه در ضرف سر بسته باشد چون قرار گرفتن در معرض هوا باعث خشک شدن سطح خامه میشود
.
• نگهداری خامه در فریزر
خامه تازه هم مانند شیر است. خامه پاستوریزه یا استریلیزه را میتوان منجمد کرد. برای انجماد، خامه بهتر است تازه و غلیظ باشد. خامه را در ظرف اولیه یا در ظرفهای کوچک بدون منفذ در فریزر قرار دهید. طول مدت نگهداری آن 3 ماه است. برای آب کردن خامه، 5 تا 6 ساعت قبل با همان ظرف آن را در یخچال قرار دهید
.
• چند نکته
⇠ حداکثر دمای نگهداری لبنیات، 10 درجه سانتی گراد است
⇠ معمولا تغییر طعم و بوی خامه به صورت تلخ و ترش شدن از راحت ترین روشهای پی بردن به فساد آن است
⇠ خامه ترش با خامه ای که فاسد شده بسیار فرق دارد خامه با نوعی باکتری تولیدکننده اسید لاکتیک، تخمیر و ترش میشود و علت ترش شدن آن به معنای فاسد شدن خامه نیست.
.
منابع:
.https://www.asanbesan.ir