• کره فاسد را ازکجا بشناسیم؟
⇠ کره از جمله لبنیاتی است که میتوان فاسد بودن یا نبودن آن را به سادگی تشخیص داد. یکی از نشانههای کره فاسد، تغییر رنگ آن است.
⇠ رنگ کره سالم باید به طور طبیعی، زرد پررنگ مایل به نارنجی باشد اما کره ای که فاسد شده به رنگ سبز یا قرمز درمی آید یا حتی آبی میشود. این رنگ ها، رنگ فساد میکروبی است و به ما نشان میدهند که میکروبها از چربی کره استفاده کردهاند و باعث فساد آن شده اند.
⇠ یکی دیگر از راههای تشخیص فساد کره، توجه به تغییر در طعم آن است. کره فاسد به خاطر اکسیدشدن چربی ها، طعم تند و تیزی پیدا میکند و این موضوع بر میگردد به نگهداری اش در دما یا بسته بندی نامناسب. اگر کره در فریزر و دمای زیر 18 یا 20 درجه سانتی گراد نگهداری شود، میتوان گفت که فساد میکروبی در آن راه نخواهد داشت.
⇠ بعضی مواقع ما مقداری از کره را استفاده میکنیم و مابقی آن را درون یخچال قرار میدهیم و میبینیم که قسمت هایی از کره بریده شده، تیره و خشک شده ولی بقیه آن سالم مانده است. این اصلا نشانه فاسد شدن کره نیست، بلکه 80 درصد کره را چربی تشکیل میدهد و 15 تا 16 درصد آن را آب و این خشکی و تیره شدن سطح آن به دلیل از دست رفتن آب است نه چربی!
⇠ بنابراین کره ای که کمی خشک یا تیره رنگ میشود از نظر بهداشتی دچار فساد نشده است. نکته دیگر در مورد زمان ماندگاری کره است. کره اگر در دما و بسته بندی مناسب نگهداری شود، 6 ماه تا یک سال ارزش تغذیه ای خودش را از دست نمی دهد و میتواند سالم و بدون تغییر باقی بماند. فقط این را فراموش نکنید که اگر کره اکسید بشود، ترکیبات اکسید شده آن میتواند مضر و سرطان زا باشد. کره اکسیدشده بلافاصله تغییر طعم میدهد و مصرف کننده میتواند فساد آن را از بوی تندش تشخیص بدهد.
.
• نکات نگهداری کره
⇠ ابتدا کره رو توی دمای محیط میذاریم تا نرم بشه . (ذوب نکنید به هیچ وجه)
⇠ بعد مقداری داخل کیسه فریزر میریزیم و با دست یا با وردنه صافش میکنیم به ضخامت نیم سانت.
⇠ در پلاستیک رو بسمت زیر تا میکنیم.
⇠ بعد با چاقوی بزرگ یا خط کش روش فشار میدیم تا به 9 یا 12 تا تیکه مساوی تقسیم بشه و جای خط چاقو روش بمونه.
⇠ بعد همون حالتی داخل فریزر نگهداری میکنیم به مدت چند ماه میمونه. و سفت سفت میشه.
⇠ موقع استفاده به راحتی از روی خطها جدا میشه و تیکه میشه. داخل بشقاب میذاریم و یک ربع بمونه تا از حالت سفتی دربیاد و قابل خوردن بشه.
⇠ میتونید داخل قالب سیلیکونی شکلات هم بذارید قبلا قالبیش رو درست کرده بودم.پایین پیجم.
⇠ کرهی بسته بندی شدهی پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است، اگر میخواهید مدت بیشتری آن را نگهداری کنید، باید در فریزر گذاشته شود.
⇠ از مصرف کرهی غیرپاستوریزه خودداری کنید.
⇠ در صورتی که کره را بد نگهداری کنیم، حتی اگر کپک نزند، تغییر طعم، بو و رنگ میدهد که به آن تندشدگی گفته میشود و کیفیت کره در این حالت، بشدت افت خواهد کرد
.
منابع:
.https://www.delgarm.com
.https://www.beytoote.com
.https://article.tebyan.net