1 – تکریم و احترام کامل مهمانان در زمان پذیرایی.
2 – استفاده از دستکش یکبار مصرف در زمان شارژ یا پالش الزامی است.
3 – کلمات منفی (همچون نمی توانم , نمی شود یا غیرممکن است) را در برخورد با میهمانان به کار نبرید.
4 – در زمان پذیرایی تقدم پذیرایی را بر اساس مقام و سن افراد قرار دهید.
5 – باید دقت شود برای میهمانانی که ظرف ندارند و یا ظرفشان کثیف است ظرف برده شده و سپس اقلام پذیرایی ارائه دهیم.
6 – با صلاح دید سرپرست یک نفر مسئول پخش تراکتها میباشد و حتما باد دقت شود تراکتها در پوشه قرار گیرد.
7 – کارمندان ملزم هستند که در مجالس به صورت یک شکل بایستند.
8 – در زمان پذیرایی از چسباندن سینی به شکم خود خودداری نمایند.
9 – در زمان خم شدن مراقب بیرون زدن لباسها از درون شلوار خود باشید.
10 – ارائه خدمات دیرهنگام , میهمانان را ناراضی میکند تلاش کنید ارائه خدمات به موقع انجام شود.
11 – در زمان پذیرایی لبخند بر لب داشته باشید و به میهمانان از عبارت (بفرمایید) استفاده نمایید.
12 – از ریختن آشغال در لیوانها خودداری نمایید.
13 – از تجمع چند میهماندار و بلند صحبت کردن بپرهیزید.
14 – در هنگام ارائه خدمات و یا دریافت دستور با متانت و احترام رفتار کنید.
15 – میهمانانی که در مکانهای نامرتبط نشستهاند باید راهنمایی شوند.
16 – تعداد زیادی ظرف را با دست حمل نکنید.
.
استفاده از بستههای پذیرایی در مراسم ترحیم
امروزه زندگی آنقدر دیجیتالی شده که در اغلب مراسمها شاهد پذیرایی از مهمانها با بستههای از پیش آماده شده هستیم. این بستهها میتواند توسط برگزارکنندگان مراسم تهیه شود و یا آنکه بستهها را به صورت آماده میتوان خریداری کرد. این بستهها انواع و اقسام مختلفی دارند و براساس بودجه تعیین شده برای مراسم میتوان بسته ای را انتخاب کرد. اغلب بستههای آماده در بازار فاقد خرما هستند و پیشنهاد میگردد که اگر میخواهید از بستههای آماده برای پذیرایی استفاده کنید از وجود خرما در بسته مد نظر مطمئن شوید و یا آنکه خرمای مراسم را از مکانی دیگر تهیه کنید. رسم بر این است که حلوا را بستگان درجه یک متوفی پخته و خرید مواد اولیه حلوا نیز از پولهای باقی مانده از متوفی یا توسط فرزد ذکور ارشد وی پرداخت گردد.
بستههای پذیرایی چه بصورت آماده خریداری شود و چه توسط بستگان متوفی تهیه گردند اغلب شامل موادی مانند:
میوجات: سیب، خیار، موز، پرتقال
آجیل: مشکل گشا
خوراک: انواع کیک و شکلات همراه با آب معدنی و یا آب میوه و ساندیس
شیرینی: خرما، حلوای خرما
لوازم: قاشق و چنگال پلاستیکی
.
سرو میوجات در مراسم ترحیم
پرتقال: در فصول سرد پرتقال یکی از میوههای در دسترس برای پذیرایی است. پرتقالهای تامسون ممکن است خشک باشند و پرتقال شمال را هم نمی توان خیلی با کلاس میل کرد، زیرا بیش از حد آبدار است.بنابراین حتماً مطمئن شوید پرتقالها از کیفیت مطلوبی برای پذیرایی برخوردار باشند.
سیب: سیب قرمز و سیب زرد را میتوان در پذیراییها استفاده کرد. سیبهای زرد معمولا شیرین تر هستند. اگر در اواخر زمستان قصد خرید سیب را دارید مطمئن شوید که سیبها سرما زده نباشند. سیب سرما زدهظاهر بسیار سالمی دارد ولی از داخل خراب است.
موز و خیار: موز و خیار در تمام فصول سال با کیفیت مطلوبی موجود میباشند و میتوان از این دو میوه برای پذیرایی از مهمانها استفاده کرد.
.
سرو خرما و حلوا در مراسم ترحیم
در مراسم ترحیم خرما و حلوا را تزئین میکنند و این ظروف را روی میزهای چیده شده در کنار گل برای مراسم ختم قرار میدهند. این تزئینات میتواند با کمک پودر پسته و وانیل انجام داد و یا از پودر شکر برای تزئین استفاده نمود. گلها نقش موثری در تزیین حلوا دارند. تزیین خرما و حلوا در مراسم ترحیم ظاهراً به دلیل افزایش میل به خوردن در بین بستگان درجه یک متوفی است که ممکن است در اثر افسردگی ناشی از غم از دست دادن بستگان خود میل به خوردن نداشته باشند.
بهترین اقلام را برای پذیرایی مراسم ترحیم انتخاب کنید :
هنگام انتخاب اقلام پذیرایی مراسم ترحیم به کیفیت میوه ، حلوا ، خرما و سایر مواد خوراکی توجه نمایید ، بهتر است تمام این موارد را در یک پک تهیه کنید تا مصرف آن برای مهمانان راحت باشد .
.
منابع:
.https://www.golekhatmi.com
.https://tashrifyar.ir
.https://tashrifino.com
.http://www.lajvardceremony.com