لیست ادویه جات مخصوص هر غذا:
- ادویه ماکارونی
- ادویه کاری
- ادویه ترشی
- ادویه فلافل
- ادویه مخصوص قورمه سبزی
- ادویه پلویی
- ادویه لوبیا پلو
- ادویه آبگوشت
- ادویه ماهی
- ادویه قیمه
- ادویه پاپریکا
- ادویه مرغ
- ادویه آچار
- ادویه همبرگر
- ادویه خورشتی
- ادویه مخصوص کباب کوبیده
- ادویه پیتزا
- ادویه تاکو
- ادویه ترشی هفت بیجار
- ادویه ترشی لیته
- ادویه لازانیا
- پودر آرومات
- ادویه بوقلمون
- ادویه هفت رنگ
- ادویه پاچینی
- ادویه گوشت
- ادویه کباب
- ادویه قیمه نثار
- ادویه کاجون
ادویه ماکارونی:
این ادویه دستورالعمل مشخصی ندارد و هر کس بنا بر ذائقه خانواده خود ادویه جات مختلفی را در ماکارونی استفاده میکنند. اما بر اساس تجربیات اضافه کردن موادی نظیر ریحان خشک، مرزنجوش، رزماری، آویشن و فلفل قرمز میتواند طعم منحصر به فردی به غذای شما بدهد.
همانطور که بیان شد ادویه ماکارونی در میان انواع ادویه جزء ترکیبی بوده اما در این بخش میخواهیم مهم ترین ترکیبات ادویه ماکارونی که در بین مردم بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد را بیان کنیم.
ترکیبات ادویه ماکارونی:
- زیره کرمان + آویشن شیرازی
- نمک + فلفل + سیر + آویشن + ریحان + رزماری
- ریحان + پونه + جعفری + دارچین + سیر + ادویه آل اسپایس + نمک + فلفل سیاه
مهم ترین ترکیبات ادویه ماکارونی بیان شد. اما آن چه مهم است ذائقه شما و کسانی است که ماکارونی را برایشان درست میکنید. با توجه به این ذائقه و مهارت شما میتوانید از این ادویهها استفاده کنید. از این ادویه میتوانید در غذاهای مختلفی همچون ماکارونی و پاستا استفاده کنید.
ادویه کاری:
این ادویه در لیست ادویه جات یک نوع ترکیبی بوده که ترکیبات آن معمولا در مناظق مختلف متفاوت است و جزء انواع ادویههای خوش طعم کننده غذا میباشد که معمولا شامل زردچوبه، هل، دارچین، فلفل سیاه، فلفل شیرین، برگ گشنیز، رازیانه، شبدر و پودر چیلی میباشد. این ادویه علاوه بر اینکه طعم خوبی به غذای شما میدهد و بوی لخم گوشت را کم میکند خواص بینظیری را برای بدن شما همراه دارد.
ادویه ترشی:
یکی دیگر از انواع ادویه، ادویه ترشی است. این ادویه ترکیبی معمولا بنا به سلیقه سازنده آن متفاوت میشود. اما در اکثر آنها پودر گلپر، پودر تخم گشنیز، دارچین، پودر زیره، پودر جوز هندی، پودر فلفل سیاه، پودر رازیانه و برخی از سبزهای معطر نظیر مرزه، ترخون، گشنیز و نعناع وجود دارد. شما میتوانید به دلخواه برخی از مواد مورد علاقه خود را به این مخلوط اضافه کنید.
ادویه فلافل:
این ادویه هم ترکیبی بوده اما معمولا 4 جزء اصلی دارد که شامل پودر انبه، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر جوز هندی است. به این ترکیب میتوانید مواد دیگری نظیر پودر زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، نمک و فلفل قرمز نیز اضافه کنید.
ادویه مخصوص قورمه سبزی:
یکی از مهم ترین انواع ادویه ها برای هر کدبانوی ایرانی ادویه قورمه سبزی میباشد. با داشتن ترکیبات اصلی این ادویه مخصوص میتوانید یک قورمه سبزی خوب آماده کنید. مهم ترین ترکیبات آن شامل پودر غوره یا پودر لیمو، زردچوبه، فلفل سیاه، شنبلیله خشک، پودر رازیانه، نمک و سبزی قورمه که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله میباشد.
ادویه پلویی، لوبیا پلو و باقالی پلو:
این نوع ادویه ترکیبی از پودر دارچین، پودر گل سرخ، پودر زیره سیاه، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر میخک و پودر جوز هندی است. این ترکیب را میتوانید برای انواع پلوهای مخلوط استفاده کنید.
ادویه آبگوشت:
برای طبخ یک آبگوشت خوشمزه حتما به ادویه مخصوص آن نیاز خواهید داشت که شامل پودر فلفل سیاه، زیره سبز، زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر لیموعمانی، پودر دارچین و زردچوبه میباشد.
ادویه ماهی:
یکی دیگر از انواع ادویه که برای طبخ انواع ماهی و غذاهای دریایی میتوانید استفاده کنید ادویه ماهی میباشد. این ادویه ترکیبی از موادی نظیر فلفل دلمه خشک شده، پودر خردل، نمک، فلفل سیاه، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر میخک، زنجبیل، هل و دارچین است. تمامی مواد را درون میکسر یا آسیاب ریخته و مخلوط نمایید.
ادویه قیمه:
برای پختن یک قیمه مجلسی میتوانید از ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، گرد لیمو عمانی، نمک، زعفران و ادویه گوشت استفاده کنید.
ادویه پاپریکا:
پایریکا از انواع ادویه جاتی است که به صورت ترکیبی بوده و ترکیبات آن هم ثابت نبوده و بنا به سلیقه افراد و کشورهای مختلف متفاوت میباشد. یکی آن را شیرین تر و دیگر تندتر میپسندد. اما به طور کلی ماده اصلی آن فلفل دلمه قرمز میباشد که حدود 80 تا 90 درصد حجم این ادویه را تشکیل میدهد و مابقی آن بنا به سلیقه هر فرد میتواند شامل ادویه جات دیگری باشد. در این ادویه انواع ادویه جات طبع گرم موجود میباشد.
ادویه مرغ:
اگر میخواهید یک خوراک مرغ خوشمزه تهیه کنید میتوانید از ترکیب این ادویه جات برای خوش طعم کردن آن بهره ببرید: پودر تخم گشنیز، پودر پیاز، پودر هل، پودر سیر، پودر زیره سبز، پودر دارچین، پودر فلفل قرمز و سیاه، پودر زنجبیل، پودر نمک دریا و پودر زردچوبه
ادویه آچار:
ادویه آچار از انواع ادویه مخصوص استان سیستان و بلوچستان بوده که ترکیبی از چند ماده میباشد و شما میتوانید در منزل آن را تهیه و غذاهای خود را با طعم غذاهای سنتی سیستان زینت ببخشید. ترکیبات این ادویه شامل گندم، پیاز، تخم گشنیز، تخم شوید، زیره سبز و سیاه، زردچوبه، نمک، فلفل و گوجه فرنگی میباشد.
برای تهیه این ادویه خوش طعم ابتدا گندم را بشوئید و تا حدی که زیر دندان قابل شکستن باشد بپزید. پیاز را هم رنده کرده و داخل ظرف بریزید. تمام مواد دیگر را نیز آسیاب کرده و داخل ظرف بریزید و مخلوط حاصل را با دست ورز دهید تا خمیر به دست آید. سپس خمیر حاصل آمده را در قطعاتی که تمایل دارید شکل دهید و به مدت 10 روز در سایه نگهداری کنید.
ادویه همبرگر:
برای طبخ یک همبرگر خوشمزه علاوه بر گوشت با کیفیت باید حتما از یک ادویه خوش طعم نیز بهره ببرید تا تفاوت همبرگر با کباب تابه ای مشخص باشد. این ترکیب شامل موادی نظیر پودر فلفل قرمز، نمک، پودر فلفل سیاه و سفید، پودر سیر و پودر خردل میباشد.
ادویه خورشتی:
در لیست ادویه جات این ادویه عمومی بوده و در تمامی خورشت ها، خوراک ها، پلوهای مخلوط و… قابل استفاده میباشد. ترکیبات آن شامل فلفل قرمز، فلفل سیاه ، زردچوبه، زیره سیاه، زیره سبز، جوز هندی، پودر زنجبیل، تخم هل سبز، دارچین و پودر تخم گشنیز میباشد.
ادویه مخصوص کباب کوبیده:
برای پختن کباب کوبیده به ادویههای خاصی نیازی نیست و صرفا برای پختن کباب کوبیده از نمک، فلفل سیاه و زعفران استفاده میشود.
ادویه پیتزا:
حتما میدانید که در تهیه پیتزا خوشمزه اولین عامل استفاده از ادویه جات درست میباشد. بدین منظور میتوانید از ترکیب پونه، ریحان، پیاز، سیر، آویشن، رازیانه، پاپریکا و فلفل قرمز استفاده نمایید.
از دیگر دستورالعمل هایی که به عنوان ادویه پیتزا میتوانید از آن استفاده کنید به شرح زیر است:
- پونه
- ریحان
- رزماری
- آویشن
- پیاز
- فلفل قرمز
- پودر سیر
ادویه تاکو:
یکی از معروف ترین انواع ادویههای مکزیکی تاکو میباشد. خبر خوب اینجاست که به راحتی میتوانید در منزل آن را تهیه نمایید و در غذاهای خود از آن بهره ببرید. بدین منظور باید موادی نظیر پودر سیر، پودر پیاز، پودر فلفل قرمز، پودر زیره سبز، پونه، فلفل قرمز خورد شده، نمک، پودر فلفل سیاه و پودر فلفل سفید را ترکیب کرده و به مدت 2 دقیقه روی شعله ملایم تفت داد و سپس درون ظرفهای نگهداری ادویه قرار داد. در مقاله معرفی بهترین ادویههای جهان میتوانید با ادویه کشورهای مختلف نیز آشنا شوید.
ادویه ترشی هفت بیجار:
این ترشی در اصل مخصوص ناحیه شمالی کشور میباشد. یک نوع غذا به نام هفت بیجار نیز وجود دارد. ادویه ترشی هفت بیجار شامل فلفل سبز تند، پودر سیر، پودر موسیر، گلپر، تخم گشنیز، نمک، زردچوبه و فلفل میباشد.
ادویه ترشی لیته:
این ترشی تقریبا از یک سری ادویههای ثابت نظیر فلفل دلمه، پودر سیر، سیاه دانه، گلپر، تخم گشنیز، نمک و زردچوبه استفاده میشود.
ادویه لازانیا:
اگر به لازانیا علاقه دارید باید از ادویه مخصوص این غذا در طبخ آن بهره ببرید. برای این کار باید چند ادویه مختلف نظیر آویشن، رزماری، فلفل قرمز، سماق، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، جوزهندی و پودر لیمو ترکیب کرده و استفاده نمایید.
ادویه لازانیا ممکن است در هر منظقه ای از جهان متفاوت باشد و در دستورالعملهای مختلف لازانیا از ادویههای مختلفی استفاده شده است. ترکیبی که در بالا برای ادویه لازانیا بیان شده است نسبتا عمومی و فراگیر بوده و ممکن است در کشورهای مختلف ترکیبات مختلفی داشته باشد.
یکی دیگر از ترکیبات ادویه لازانیا که مورد علاقه افراد میباشد شامل موارد زیر میباشد:
- پیاز
- سیر
- ریحان خشک
- رازیانه
- ادویه ایتالیایی
- نمک
- فلفل سیاه
- جعفری
ادویه آرومات:
ادویه یا پودر آرومات در واقع یک محصول تولید شده در کشور آلمان میباشد که حاوی ترکیباتی نظیر نمک، سیر، فلفل و عصاره مرغ است. البته در کشورهای مختلف بنا بر دائقه مردم آن کشور ممکن است این ترکیبات تغییر کند.
ادویه بوقلمون:
گوشت بوقلمون یکی از سالم ترین گوشتهای موجود در بازار میباشد. اما برای طبخ آن و از بین بردن بوی لخمی گوشت باید از مجموعه ای از ادویه جات بهره ببرید. این ترکیبات شامل فلفل سیاه، پودر انبه، پونه، سیر، پودر پیاز، آویشن و نمک میباشد.
ادویه هفت رنگ:
این ادویه در واقع یکی از سوغاتیهای شهر مشهد مقدس است که شامل هفت ادویه رنگی به نام های دارچین، سماق، گلپر، زنجبیل، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه است. یکی از ادویههای خوش طعم کننده غذا ادویه هفت رنگ مشهد میباشد که علاوه بر دادن عطر و طعم خوب به غذا، باعث خوش رنگ شدن آن نیز میشود.
ادویه پاچینی:
این ادویه هم به نوعی میتواند ترکیبات مختلفی را شامل شود و هر کس بنا بر تجربه ترکیبات آن را تغییر میدهد. اما به طور کلی میتوان از ادویه جاتی نظیر پودر پیاز، نمک، فلفل، آویشن، پودر سیر، پاپریکا، زردچوبه و زعفران استفاده نمود.
ادویه گوشت:
ادویه گوشت برای طبخ گوشت قرمز و یا گوشت چرخ کرده استفاده میشود. بدین منظور از ترکیب موادی نظیر زردچوبه، پودر زیره، برگ بو، فلفل سیاه، چیلی، دارچین، تخم گشنیز، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر پاپریکا، پودر هل و پودر میخک بهره ببرید.
ادویه کباب:
از این ادویه مخصوص کباب میتوانید برای طبخ انواع کباب (کوبیده، برگ، بختیاری ) و همچنین کبابهای خانگی همچون کباب تابه ای و کوفته قلقلی بهره ببرید. ترکیبات این ادویه شامل سماق، پودر پیاز، پودر لیموعمانی، زردچوبه، پودر زنجبیل، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر خردل، زیره سیاه، پاپریکا و نمک میباشد.
ادویه قیمه نثار:
این ادویه در اصل مربوط به شهر قزوین بوده و در بازار این شهر بستههای ادویه قیمه نثار موجود است که طعم خوبی به غذای شما میدهد. اما اگر به این ادویه دسترسی ندارید میتوانید از ترکیب هل، دارچین، زیره، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در منزل خودتان آن را درست کنید.
ادویه کاجون:
از این ادویه میتوانید در بسیاری از غذاهای گوشتی و غیر گوشتی بهره ببرید. کافی است مواد زیر را با هم ترکیب و آسیاب نموده و در موقع لزوم از آن استفاده کنید. ترکیبات آن به شرح زیر میباشد: نمک، پودر سیر، پاپریکا، پودر فلفل سیاه، پودر پیاز، فلفل قرمز، پونه کوهی خشک شده، آویشن خشک شده
.
منبع: https://www.attarmart.ir