در منابع آمده که تبریز پایتخت گردشگری ایران و شهر جهانی فرش است. در بازار فرش تبریز ساعتها میشود قدم زد و از دست کشیدن به فرشهای خوش رنگ و لعاب که نقش و نگارش آدم را خیره میکند، خسته نشد. تبریز به غیر از شهر فرش، شهر شیرینی و آجیل ایران هم هست و به غیر از آن پنیر لیقوانش، صبحانهها را متفاوت میکند. اما سوغات تبریز را از کجا میشود خرید؟ با اسنپ تریپ همراه باشید:
آجیل
یکی از معروفترین سوغاتیهای تبریز ، آجیل است و در نزد خود تبریزیها هم محبوبیت خاصی دارد. سرانه مصرف آجیل در تبریز بالاست و از قدیم پای ثابت مراسم و جشنها بوده.
تبریزیها در شب یلدا آجیل را به همراه هدایای دیگر به خانه تازه عروس میفرستند و در مواقع دیگر مثل مراسم مذهبی از آن غافل نمیشوند. شهرت آجیل تبریز آنقدر زیاد است که به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ترکیه، هند و پاکستان صادر میشود.
در تبریز آجیل را میتوان از ابتدای بازار شیخ صفی و مغازه مهدوی خرید که قیمتش نسبت به جاهای دیگر ارزانتر است. آجیل تواضع جنب دانشگاه تبریز و آجیل سرای تبریز در بلوار 29 بهمن بالاتر از دانشگاه تبریز هم جایگاه و کیفیت خود را دارد، ولی کمی قیمتیش بالاست.
قرابیه
یکی از شیرینیهای معروف و پرمصرف تبریز قرابیه است. قرابیه که شبیه کلوچه است و در جشنها و عروسیها جایگاه ویژهای دارد، شیرینی نسبتا گرانی است.
بادام را با شکر، وانیل، سفیده تخممرغ و پسته مخلوط میکنند و در فر میگذارند. در نوع نارگیلی آن به جای بادام از نارگیل استفاده میکنند.
قرابیه، شیرینیای است که بدون روغن پخته میشود و به همین دلیل برای سالمندان و کودکان هم مناسب است.
در تبریز قرابیه باکیفیت را میتوان از قنادی تکدرخت در ائل گلی، قنادی کریمی در پیادهروی ولیعصر و قنادی تشریفات در خیابان آبرسان خرید.
قرابیههای قنادی رکس هم که قدیمیترین قنادی تبریز است و دو شعبه در خیابان امام و مرکز خرید لاله در میدان شهدا دارد، خوشطعم است و در تبریز تعریفش را زیاد میکنند.
اریس
با اینکه اریس شیرینی بسیار خوشمزهای است، اما شیرینیاش آنقدر زیاد است که جز با چای یا نوشیدنیهای گرم نمیتوان زیاد از آن خورد. اریس را با کاکائو، شیر، شکر و وانیل درست میکنند. این شیرینی به شکل معکب یا مستطیل است و رویش خلال پسته میریزند. اریس خوب را هم میشود از همان مغازه آقای افتخاری در خیابان منصور، نرسیده به پل منصور خرید.
نوقا
یکی از شیرینیهای محلی تبریز، نوقاست. نوقا که به آن لوکا هم میگویند، نوعی شیرینی است که شباهت زیادی با گز دارد، با شکر، سفیده تخممرغ، گردو، وانیل ونان میکادو درستش میکنند و در نوع آجیلی آن گردو، فندق و بادام هم میریزند.
نوقا را که شیرینی محبوب قدیمیهاست و بچهها هم دوستش دارند هم میشود از بازار تبریز خرید و هم از مغازه افتخاری در خیابان منصور، نرسیده به پل منصور که سالهاست که خودش نوقا میپزد و دست مشتری میدهد. آجیل سرای تبریز در بلوار 29 بهمن هم به نوقاهای خوشمزهاش معروف است.
باقلوای تبریز
باقلوا شیرینی محبوبی بین ایرانیها و ترک زبانهاست، شیرینیای که از ترکیه و آسیای میانه به بقیه دنیا رفته است و با چای محشر میشود. باقلوا را با آرد، هل، شکر درست میکنند و در آن مغز پسته یا بادام و نارگیل میریزند. در ایران بهترین باقلواها را در تبریز و از باقلوای جام جم در بلوار، روبروی خیابان جام جم و باقلوای شیرونه در باغمیشه میتوان خرید.
پنیر لیقوان
همانطور که درختان گردو، فندق و بادام در آب و هوای تبریز خوب بار میدهند، مراتع و چمنزارهایش هم در این آب و هوا سرسبزند و برای پرورش دام مناسب.
تبریزیها خودشان از شیر، ماست و پنیر میزنند. شهری در ایران نیست که با پنیر لیقوان و مزه بسیار خوبش آشنا نباشد. آنطور که میگویند مزه پنیر تبریز را هیچ کجا نمیشود پیدا کرد و آنطور که مشهور است لذت صبحانهای که پنیر تبریز شاملش باشد، چیز دیگری است و آدم به سختی از پای سفره بلند میشود. درست است که در همه جا میتوان پنیر تبریز را که به پنیر لیقوان هم معروف است، پیدا کرد ولی به قول معروف این کجا و آن کجا.
.
منابع:
.https://www.snapptrip.com