به لیمو، درختچه ای است خزان پذیر از خانواده شاهپسند که ارتفاع آن به 3 تا 5 متر نیز میرسد. برگهای این گیاه به صورت کشیده و به رنگ سبز کمرنگ هستند و به صورت دستههای سه تایی روی ساقه شان قرار میگیرند. گلهای این گیاه به رنگ بنفش کمرنگ به صورت گل آذین پانیکول در انتهای ساقه وجود دارند. به لیمو برای رشد به هوای گرم، نور فراوان و رطوبت بالا نیاز دارد و به سرما حساس است. برای رشد به خاک هایی با بافت سبک نیازمند است و pH خاک مناسب برای این گیاه 5/6 ذکر شده است. قلمه زدن در فصل تابستان بهترین روش برای تکثیر به لیمو است. بهتر است جهت ریشه دار شدن قلمه ها، آنها را مدتی در زیر سایبان قرار دهیم. برگها و پیکر رویشی تازه این گیاه، حاوی اسانسی است که بوی لیمو میدهد و آنچنان عطر دلنشینی دارد که همیشه به عنوان یک گیاه معطر در باغهای سلطنتی اسپانیا کشت میشده است. ترکیب اصلی اسانس به لیمو سیترال است. به لیمو خواص درمانی زیادی دارد. این گیاه دارای خاصیت تب بر، مسکن، ضدنفخ، موثر در هضم غذا و آرامش بخش است. اگر بخواهیم به اعصابمان کمی آرامش بدهیم، کافی است مقداری چای به لیمو بنوشیم. این دم کرده فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. به لیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغهای آروماتیک کشورهای اروپایی به وفور کشت میشود.
فواید به لیمو
مضرات استفاه از به لیمو
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
طریقه مصرف به لیمو
در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراوردههای موجود در بازار آن میتوان به چای ورون اشاره کرد. نوشیدن دم کردهٔ گیاه بهلیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد. نوشیدنی که به نام “شربت بهلیمو” معروف است ربطی با گیاه بهلیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم کرده برگ گیاه بهلیمو به همراه افزودنیهای مختلف نیز ساخته میشود، ولی آن نیست که در زبان عام “شربت بهلیمو” نامیده میشود.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com