شما در صورت استفاده از ترازوی آشپزخانه دیگر نگران تغییر طعم و ظاهر غذا و شیرینی هایی که آماده میکنید، نخواهید بود. چون مطمئن هستید که اندازهی دقیق مواد غذایی را رعایت کردهاید و هیچ گونه کم و زیادی ندارد. اما باید توجه داشته باشید که با توجه به تنوع بالایی که در تولید ترازوهای آشپزخانه به کار رفته است، انتخاب کمی مشکل میشود. ولی نگران نباشید، کیمیک به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید ترازویی دقیق و باکیفیت عالی خریداری نمایید. پس با ما همراه باشید.
ترازو چیست؟
ترازو در لغت به معنای ابزاری برای اندازه گیری اجسام تعریف شدهاست. نام دیگر این وسیلهی پرکاربرد، میزان یا جرم سنج هم میباشد. در اصطلاح وسیلهای است که از طریق آن سنگینی اجسام را اندازه میگیرند. در گذشته ترازوهای سنتی و قدیمی بیشتر مورد استفاده قرار میگرفتند، اما امروزه اندک افرادی هستند که تمایل بهچ بهرهگیری از این ترازوها داشته باشند. ترازوی آشپزخانه بسیار دقیقتر از ترازوهای معمولی است و به راحتی میتواند گرم و کیلوگرم را محاسبه نماید. به دلیل اینکه این نوع ترازوها بیشتر در آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند، به آنها ترازوی آشپزخانه میگویند. نام دیگر ترازوی آشپزخانه، ترازوی رومیزی یا کاسهای هم میباشد.
انواع ترازوی آشپزخانه:
– ترازو عقربهای: ترازویی است که از طریق وجود عقربهای که در صفحهی آن موجود است، کار میکند. این نوع از ترازوها معمولا در هر خانهای یافت میشوند. وقتی که شما سرویس آشپزخانه را خریداری میکنید، معمولا در کنار آنها ترازو هم وجود دارد. این مدلها قابلیت اندازهگیری واحد گرم را به صورت جزئی ندارند و فقط میتوانند کیلوگرم را محاسبه کنند. این نول از ترازوها خیلی دقیق نیستند.
– ترازوی دیجیتال: ترازوی دیجیتال نمایشگر LCD یا LED دارند، در نتیجه وزن موادغذایی مورد نظر بر روی صفحهی آن حک میشود. از دقت خیلی بالایی برخوردار هستند. ترازوهای دیجیتالی در آشپزخانه قابلیت تحمل وزن از 2 تا 5 و از 5 تا 10 کیلوگرم را دارا میباشند. حُسنی که این مدل از ترازوها دارند، این است که وزن 1 گرم را هم به راحتی نشان میدهد، در نتیجه هنگام استفاده از آن به مشکل بر نمیخورید. این ترازوها نسبت به ترازوی دیجیتال قیمت بالاتری هم دارند.
نکات مهم و کاربردی خرید ترازوی آشپزخانه
– نوع ترازو: همانطور که گفته شد ترازو انواع مختلفی دارد: عقربهای و دیجیتالی. قبل از خرید ترازو حتما باید نوع آن را مشخص نمایید. اگر به دنبال دقت بالای ترازو هستید، مدل دیجیتالی را خریداری کنید، اگر هم هدفتان اندازهگیری معمولی است و دقت بالا اهمیتی ندارد، به سراغ مدل آنالوگ یا عقربهای بروید.
– قابلیت اندازهگیری: اگر قصدتان خرید ترازوی آنالوگ است، این مدل قابلیت اندازه گیری گرم به صورت جزئی مثلا یک گرم یا دو گرم را ندارد و بیشتر برای واحد کیلوگرم کاربرد خواهد داشت. اما ترازوهای دیجیتالی، میتوانند گرم و اونس مواد را دقیقا اندازه گیری کنند. پس هنگام خرید حتما به این نکته دقت نمایید.
– توجه به میزان حساسیت: برخی از ترازوها حساسیت خیلی بالایی دارند و میتوانند مواد خوراکی کم حجم و سبک یا حتی مغزها را اندازه گیری کنند. حداکثر وزنی که این مدل از ترازوها تحمل مینمایند، 500 گرم است. مدلهای دیگری هم هستند که تا وزن 10 کیلوگرم را به راحتی اندازه میگیرند و بیشتر برای مواد غذایی پرحجم و سبک مناسب خواهد بود. پس حتما به موادی که بیشتر قصد اندازهگیری آنها را دارید توجه کنید، سپس اقدام به خرید ترازو نمایید.
– توجه به دقت اندازهگیری: برخی از ترازوها دقت اندازهگیری یا خطای اندازهگیری دارند. این خطا به معنای تفاوت وزنی مقدار واقعی ماده با وزن نشان داده شده توسط ترازو میباشد. برخی از ترازوها خطای احتمالی 50 گرم یا بیشتر را دارند. برخی از ترازوهایی که دارای خطای اندازهگیری هستند، این میزان بر روی آنها حک شده است.
– دقت در ظرف نگهدارنده: سعی کنید مدلی را انتخاب و خریداری نمایید که قسمت نگهدارندهی مواد غذایی در آن بزرگ باشد تا با راحتی انواع مختلف موادغذایی در آن جای شود. به قابلیت جداشدن این ظرف همتوجه کنید، تا در شستن آن به مشکل برنخورید.
– داشتن تجهیزات مختلف: به دنبال خرید ترازویی باشید که تجهیزات و برنامههای مختلف را دارا باشد، برای مثال تغییر از یک واحد به واحد دیگر، قابلیت صفر کردن، داشتن تایمر و زنگ، حافظه دار بودن و… .
– کیفیت صفحه: هرچه صفحه از کیفیت خوبی برخوردار باشد، خواندن اعداد بر روی نمایشگر راحت تر انجام میشود. اگر میخواهید ترازوی آنالوگ خریداری کنید، اعداد باید پررنگ و واضح بر روی آن درج شده باشند. یا اگر هدفتان خرید ترازوی دیجیتال است، نمایشگر آن باید به اندازهای روشن و شفاف باشد که اعداد کاملا نمایان باشند.
– اندازهی ترازو: ترازویی را خریداری کنید که حجم زیادی نداشته باشد و به راحتی روی کابینت قرار گیرد. هرچه ترازو بزرگ باشد، نگهداری و قرار دادن آن در آشپزخانه با مشکل مواجه میشود.
با توجه به نکاتی که گفته شد، میتوانید ترازوی آشپزخانه مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از 15 نمونه ترازوی آشپزخانه ارزان، باکیفیت و دقیق موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمهی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.
.
سایر نکات خرید ترازو آشپزخانه
1- دنبال دکمه تبدیل ترازو بگردید. بعضی از ترازوها دکمه تبدیل گرم به اونس را در جلوی ترازو دارند. این مورد یکی از ویژگیهای مناسب برای آشپزها میباشد که اغلب مجبور به تبدیل واحدهای اندازه گیری هستند.
2 – ترازویی را انتخاب کنید که سینی و صفحه قابل حملی داشته باشد. ترازوهای خوبی که این ویژگی را دارند راحت تر تمیز میشوند.
3- ترازویی با ظرفیت بالا و درجه بندی دقیق را انتخاب نمایید. کارشناسان آشپزی توصیه میکنند که بهتر است ترازو در حدود 5 پوند ظرفیت و درجه بندی آن 0.1 اونس و 1 گرم باشد.
4- صفحه نمایش ترازو را بررسی کنید. ترازوهایی که کاسه و یا سینی بزرگی دارند معمولا صفحه نمایش کوچکتری دارند که این صفحه نمایش کوچک خواندن مقیاسها و اندازه گیریها را مشکل میکند. ترازویی را انتخاب کنید که صفحه نمایش بزرگتری داشته باشد.
5- مصرف کنندهها مدلهای جمع وجور را ترجیح میدهند. بسیاری از افراد ترازویی را ترجیح میدهند که بتوانند در داخل کابینت قرار دهند. ترازوهای بزرگ و سنگین حجم زیادی از کابینت را اشغال میکنند و حجم زیاد آنها باعث میشود که کار با آنها مشکل باشد.
6- انتخاب وزن خالص. برای اندازه گیری وزن خالص، ترازو را روی صفر تنظیم میکنیم، که این امر اجازه میدهد کاربران به راحتی وزن مواد را بدون احتساب وزن ظرف اندازه گیری کنند.
7- جستجوی ترازویی با دکمههای بدون درز و شکاف. ترازوهایی را که دکمههای بهم پیوسته و بدون درز و شکاف دارد را انتخاب نمایید. چون آرد و ترکیبات دیگر مواد غذایی میتوانند در شکاف دکمهها و درزها جای بگیرند که با گذشت زمان، میتواند باعث عدم کارکرد درست ترازو گردد.
8- قبل از خرید ترازو را تست کنید. بعضی از فروشندهها اجازه میدهند تا مشتریان قبل از خرید ترازو را تست کنند. اگر این امر برای شما هم ممکن باشد، سکه 5 سنتی را وزن کنید تا ببینید آیا مقیاسهای ترازو دقیق کار میکنند یا نه. وزن کل سکه باید 25 گرم باشد.
.
منابع:
.http://irancnet.ir
شما در صورت استفاده از ترازوی آشپزخانه دیگر نگران تغییر طعم و ظاهر غذا و شیرینی هایی که آماده میکنید، نخواهید بود. چون مطمئن هستید که اندازهی دقیق مواد غذایی را رعایت کردهاید و هیچ گونه کم و زیادی ندارد. اما باید توجه داشته باشید که با توجه به تنوع بالایی که در تولید ترازوهای آشپزخانه به کار رفته است، انتخاب کمی مشکل میشود. ولی نگران نباشید، کیمیک به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید ترازویی دقیق و باکیفیت عالی خریداری نمایید. پس با ما همراه باشید.
ترازو چیست؟
ترازو در لغت به معنای ابزاری برای اندازه گیری اجسام تعریف شدهاست. نام دیگر این وسیلهی پرکاربرد، میزان یا جرم سنج هم میباشد. در اصطلاح وسیلهای است که از طریق آن سنگینی اجسام را اندازه میگیرند. در گذشته ترازوهای سنتی و قدیمی بیشتر مورد استفاده قرار میگرفتند، اما امروزه اندک افرادی هستند که تمایل بهچ بهرهگیری از این ترازوها داشته باشند. ترازوی آشپزخانه بسیار دقیقتر از ترازوهای معمولی است و به راحتی میتواند گرم و کیلوگرم را محاسبه نماید. به دلیل اینکه این نوع ترازوها بیشتر در آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند، به آنها ترازوی آشپزخانه میگویند. نام دیگر ترازوی آشپزخانه، ترازوی رومیزی یا کاسهای هم میباشد.
انواع ترازوی آشپزخانه:
– ترازو عقربهای: ترازویی است که از طریق وجود عقربهای که در صفحهی آن موجود است، کار میکند. این نوع از ترازوها معمولا در هر خانهای یافت میشوند. وقتی که شما سرویس آشپزخانه را خریداری میکنید، معمولا در کنار آنها ترازو هم وجود دارد. این مدلها قابلیت اندازهگیری واحد گرم را به صورت جزئی ندارند و فقط میتوانند کیلوگرم را محاسبه کنند. این نول از ترازوها خیلی دقیق نیستند.
– ترازوی دیجیتال: ترازوی دیجیتال نمایشگر LCD یا LED دارند، در نتیجه وزن موادغذایی مورد نظر بر روی صفحهی آن حک میشود. از دقت خیلی بالایی برخوردار هستند. ترازوهای دیجیتالی در آشپزخانه قابلیت تحمل وزن از 2 تا 5 و از 5 تا 10 کیلوگرم را دارا میباشند. حُسنی که این مدل از ترازوها دارند، این است که وزن 1 گرم را هم به راحتی نشان میدهد، در نتیجه هنگام استفاده از آن به مشکل بر نمیخورید. این ترازوها نسبت به ترازوی دیجیتال قیمت بالاتری هم دارند.
نکات مهم و کاربردی خرید ترازوی آشپزخانه
– نوع ترازو: همانطور که گفته شد ترازو انواع مختلفی دارد: عقربهای و دیجیتالی. قبل از خرید ترازو حتما باید نوع آن را مشخص نمایید. اگر به دنبال دقت بالای ترازو هستید، مدل دیجیتالی را خریداری کنید، اگر هم هدفتان اندازهگیری معمولی است و دقت بالا اهمیتی ندارد، به سراغ مدل آنالوگ یا عقربهای بروید.
– قابلیت اندازهگیری: اگر قصدتان خرید ترازوی آنالوگ است، این مدل قابلیت اندازه گیری گرم به صورت جزئی مثلا یک گرم یا دو گرم را ندارد و بیشتر برای واحد کیلوگرم کاربرد خواهد داشت. اما ترازوهای دیجیتالی، میتوانند گرم و اونس مواد را دقیقا اندازه گیری کنند. پس هنگام خرید حتما به این نکته دقت نمایید.
– توجه به میزان حساسیت: برخی از ترازوها حساسیت خیلی بالایی دارند و میتوانند مواد خوراکی کم حجم و سبک یا حتی مغزها را اندازه گیری کنند. حداکثر وزنی که این مدل از ترازوها تحمل مینمایند، 500 گرم است. مدلهای دیگری هم هستند که تا وزن 10 کیلوگرم را به راحتی اندازه میگیرند و بیشتر برای مواد غذایی پرحجم و سبک مناسب خواهد بود. پس حتما به موادی که بیشتر قصد اندازهگیری آنها را دارید توجه کنید، سپس اقدام به خرید ترازو نمایید.
– توجه به دقت اندازهگیری: برخی از ترازوها دقت اندازهگیری یا خطای اندازهگیری دارند. این خطا به معنای تفاوت وزنی مقدار واقعی ماده با وزن نشان داده شده توسط ترازو میباشد. برخی از ترازوها خطای احتمالی 50 گرم یا بیشتر را دارند. برخی از ترازوهایی که دارای خطای اندازهگیری هستند، این میزان بر روی آنها حک شده است.
– دقت در ظرف نگهدارنده: سعی کنید مدلی را انتخاب و خریداری نمایید که قسمت نگهدارندهی مواد غذایی در آن بزرگ باشد تا با راحتی انواع مختلف موادغذایی در آن جای شود. به قابلیت جداشدن این ظرف همتوجه کنید، تا در شستن آن به مشکل برنخورید.
– داشتن تجهیزات مختلف: به دنبال خرید ترازویی باشید که تجهیزات و برنامههای مختلف را دارا باشد، برای مثال تغییر از یک واحد به واحد دیگر، قابلیت صفر کردن، داشتن تایمر و زنگ، حافظه دار بودن و… .
– کیفیت صفحه: هرچه صفحه از کیفیت خوبی برخوردار باشد، خواندن اعداد بر روی نمایشگر راحت تر انجام میشود. اگر میخواهید ترازوی آنالوگ خریداری کنید، اعداد باید پررنگ و واضح بر روی آن درج شده باشند. یا اگر هدفتان خرید ترازوی دیجیتال است، نمایشگر آن باید به اندازهای روشن و شفاف باشد که اعداد کاملا نمایان باشند.
– اندازهی ترازو: ترازویی را خریداری کنید که حجم زیادی نداشته باشد و به راحتی روی کابینت قرار گیرد. هرچه ترازو بزرگ باشد، نگهداری و قرار دادن آن در آشپزخانه با مشکل مواجه میشود.
با توجه به نکاتی که گفته شد، میتوانید ترازوی آشپزخانه مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از 15 نمونه ترازوی آشپزخانه ارزان، باکیفیت و دقیق موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمهی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.
.
سایر نکات خرید ترازو آشپزخانه
1- دنبال دکمه تبدیل ترازو بگردید. بعضی از ترازوها دکمه تبدیل گرم به اونس را در جلوی ترازو دارند. این مورد یکی از ویژگیهای مناسب برای آشپزها میباشد که اغلب مجبور به تبدیل واحدهای اندازه گیری هستند.
2 – ترازویی را انتخاب کنید که سینی و صفحه قابل حملی داشته باشد. ترازوهای خوبی که این ویژگی را دارند راحت تر تمیز میشوند.
3- ترازویی با ظرفیت بالا و درجه بندی دقیق را انتخاب نمایید. کارشناسان آشپزی توصیه میکنند که بهتر است ترازو در حدود 5 پوند ظرفیت و درجه بندی آن 0.1 اونس و 1 گرم باشد.
4- صفحه نمایش ترازو را بررسی کنید. ترازوهایی که کاسه و یا سینی بزرگی دارند معمولا صفحه نمایش کوچکتری دارند که این صفحه نمایش کوچک خواندن مقیاسها و اندازه گیریها را مشکل میکند. ترازویی را انتخاب کنید که صفحه نمایش بزرگتری داشته باشد.
5- مصرف کنندهها مدلهای جمع وجور را ترجیح میدهند. بسیاری از افراد ترازویی را ترجیح میدهند که بتوانند در داخل کابینت قرار دهند. ترازوهای بزرگ و سنگین حجم زیادی از کابینت را اشغال میکنند و حجم زیاد آنها باعث میشود که کار با آنها مشکل باشد.
6- انتخاب وزن خالص. برای اندازه گیری وزن خالص، ترازو را روی صفر تنظیم میکنیم، که این امر اجازه میدهد کاربران به راحتی وزن مواد را بدون احتساب وزن ظرف اندازه گیری کنند.
7- جستجوی ترازویی با دکمههای بدون درز و شکاف. ترازوهایی را که دکمههای بهم پیوسته و بدون درز و شکاف دارد را انتخاب نمایید. چون آرد و ترکیبات دیگر مواد غذایی میتوانند در شکاف دکمهها و درزها جای بگیرند که با گذشت زمان، میتواند باعث عدم کارکرد درست ترازو گردد.
8- قبل از خرید ترازو را تست کنید. بعضی از فروشندهها اجازه میدهند تا مشتریان قبل از خرید ترازو را تست کنند. اگر این امر برای شما هم ممکن باشد، سکه 5 سنتی را وزن کنید تا ببینید آیا مقیاسهای ترازو دقیق کار میکنند یا نه. وزن کل سکه باید 25 گرم باشد.
.
منابع:
.http://irancnet.ir