راهنمای کرپ ساز

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

مدل‌های دستگاه کرپ ساز متنوع است و می‌توانید انواع آن را متناسب با نیازتان در کافه، منزل یا محل کار در بازار پیدا کنید. اما همان‌طور که می‌دانید هرچه تنوع مدل‌ها بیشتر باشد، انتخاب هم به همان نسبت سخت‌تر می‌شود. نکات زیر کارتان را برای انتخاب یک کرپ ساز خوب راحت می‌کند.

نوع دستگاه؛ برقی می‌خواهید یا گازی؟

قبل از هر چیز باید تصمیم بگیرید که کرپ ساز برقی می‌خواهید یا گازی. این ویژگی به امکانات منزل یا محل استفاده دستگاه بستگی دارد. البته هر کدام از این دو نوع مزایا و معایبی دارند.

دستگاه کرپ ساز گازی سریع‌تر گرم می‌شود و به‌این‌ترتیب در وقت صرفه‌جویی می‌کند. اما قابل‌حمل نیست و باید به منبع گاز مایع یا لوله‌کشی گاز شهری متصل باشد.

دستگاه کرپ ساز برقی در استفاده طولانی‌مدت از نظر مصرف انرژی مقرون‌به‌صرفه است و بازدهی بیشتری دارد، قابل‌حمل است حتی می‌توانید در سفر از آن استفاده کنید (می‌توانید از منبع انرژی استفاده کنید). اما چون در هنگام راه‌اندازی سریع عمل نمی‌کند و زمان بیشتری برای گرم شدن نیاز دارد، ممکن است برای محل کار که باید کارها سریع‌تر انجام شوند مناسب نباشد.

نوع کرپ ساز مزایا معایب
گازی سریع گرم می‌شود
در زمان صرفه‌جویی می‌شود
قابل‌حمل نیست و باید به لوله‌کشی گاز شهری متصل شود
برقی در درازمدت از نظر مصرف انرژی مقرون‌به‌صرفه است
قابل‌حمل است و می‌توان با منبع‌تغذیه در سفر هم از آن استفاده کرد
دیرتر از نوع گازی آن گرم می‌شود و راه‌اندازی آن سریع نیست

محدوده دمایی چگونه باشد؟

محدوده دمایی کرپ ساز یکی از ویژگی‌های مهم آن است، زیرا کرپ با دستورپخت‌های متفاوتی پخته می‌شوند که هر یک به دمای خاصی نیاز دارند. به‌طورمعمول محدوده دمایی کرپ سازهای تجاری بین 120 تا 575 درجه فارنهایت است. بنابراین هر چه دستگاه کرپ سازی که خریداری می‌کنید گستره دمایی وسیع‌تری داشته باشد، بهتر است. در این صورت می‌توانید دماهای مختلفی برای کرپ‌های مختلف داشته باشید.

نکته: محدوده دمایی به نیازتان بستگی دارد. اگر می‌خواهید فقط برای یک نوع کرپ از آن استفاده کنید، می‌توانید این مورد را در اولویت قرار ندهید.

جنس و ساختار دستگاه چطور باشد؟

ساختار دستگاه بی‌بروبرگرد به دوام و استحکام آن در طول زمان ارتباط دارد. اگر دستگاه کرپ ساز را برای استفاده تجاری مثلا در یک کافه یا شیرینی‌پزی می‌خواهید، باید دستگاهی را انتخاب کنید که در برابر حجم کار زیاد روزانه مقاومت کافی داشته باشد.

درباره ساختار دستگاه‌های کرپ ساز باید به دو مورد توجه کنید: جنس بدنه دستگاه و جنس صفحه آن که کرپ را درست می‌کند.

بدنه:

معمولا بدنه بیشتر کرپ سازها را از جنس فولاد ضد‌زنگ (استیل) می‌سازند. کرپ‌سازهای استیل بادوام و مقاوم هستند و بدنه محکمی دارند. بنابراین برای مصارف تجاری کرپ سازهای استیل بهتر هستند. نظافت و شست‌وشوی دستگاه‌های با بدنه استیل هم ساده‌تر از انواع دیگر آن است.

اما اگر قصد خرید دستگاه کرپ ساز برای استفاده سبک‌تر مثلا پخت کرپ در منزل را دارید، می‌توانید مدل‌هایی از جنس دیگر مانند بدنه پلاستیکی را خریداری کنید. هر چند باز هم بدنه استیل را پیشنهاد می‌کنیم، اما این به انتخاب شما بستگی دارد.

صفحه پخت:

جنس صفحه پخت کرپ را معمولا از چدن یا صفحه دارای روکش نچسب درست می‌کنند. دستگاه‌های کرپ ساز با صفحه چدنی مدت زمان بیشتری دوام می‌آورند و از استحکام بیشتری برخوردارند. همچنین توزیع گرما در آنها یکنواخت است. بنابراین برای مصارف تجاری با کار سنگین بسیار مناسب است و در زمان و هزینه صرفه‌جویی می‌شود.

البته از معایب صفحه چدنی این است که نچسب نیست. بنابراین برای مصارف خانگی با استفاده کم، بهتر است دستگاه کرپ ساز با صفحه نچسب انتخاب کنید که نگران چسبیدن مواد به صفحه نباشید.

دستگاه کرپ ساز می‌تواند تک صفحه باشد یا بیش از دو صفحه داشته باشد. این به خودتان بستگی دارد که تمایل دارید در هر نوبت چند کرپ تهیه کنید. برای مصارف تجاری مسلما دستگاه‌های تک صفحه جوابگو نیست. اما برای مصارف خانگی باید به این توجه کنید که فضای کابینت یا محلی که برای دستگاه‌تان در نظر گرفته‌اید چقدر است و در هر نوبت می‌خواهید چند کرپ را همزمان درست کنید. به‌طورکلی برای مصارف خانگی کرپ ساز تکی یا دوصفحه‌ای کافی است. اما اگر فضایتان محدودتر است، کرپ ساز تکی بخرید و نگران نباشید؛ زیرا به‌همان خوبی دستگاه دوصفحه‌ای می‌تواند از پس کار پخت‌وپز کرپ خانگی برآید.

شکل پایه

دستگاه‌های کرپ ساز در دو شکل مربعی و دایره‌ای تولید می‌شوند. تفاوت این دو شکل نقش چندان مهمی در کارایی و عملکرد دستگاه ندارد. اما هر کدام دارای ویژگی‌هایی است که شاید برای شما مهم باشد. دستگاه مربعی فضای زیادی اشغال نمی‌کند و به‌ویژه برای آشپزخانه‌هایی که شلوغ و پر از لوازم مختلف است مناسب است. قیمت آن گران‌تر از مدل دایره‌ای است.

دستگاه دایره‌ای فضای بیشتری نیاز دارد. هر دو مورد به راحتی تمیز می‌شوند و نگهداری آنها آسان است.

شکل دستگاه کرپ ساز مزایا معایب
مدل‌های با شکل مربعی به راحتی تمیز می‌شود
فضای زیادی را اشغال نمی‌کند
برای آشپزخانه‌های شلوغ مناسب است
در شرایط یکسان معمولا گران‌تر از مدل‌های دایره‌ای است
مدل‌های با شکل دایره‌ای به راحتی تمیز می‌شود
در شرایط یکسان نسبت به مدل مربعی ارزان‌تر است
فضای بیشتری نیاز دارد (به‌دلیل شکل گرد آن در هر گوشه‌ای جا نمی‌شود)

تنظیم حرارت دستگاه چگونه باشد؟

میزان حرارت در بسیاری از انواع کرپ سازها به‌شکل دستی کنترل می‌شود، اما بعضی از آنها مجهز به ترموستات هستند. بعضی از کسب‌و‌کارها انواع دستی را انتخاب می‌کنند و می‌گویند قابل‌اعتمادتر است. استدلال آنها هم این است که دقت عمل ترموستات ممکن است تحت تأثیر شرایط آب و هوایی متفاوت قرار بگیرد و درست عمل نکند.

بااین‌حال اگر قصد خرید دستگاه کرپ ساز برای استفاده تجاری در شیرینی‌پزی یا کافه را دارید، این موضوع نباید شما را نگران کند. برخلاف تصور، دستگاه کرپ ساز مجهز به ترموستات، به‌راحتی دما را برای پخت انواع کرپ تنظیم می‌کند و کارتان راحت‌تر می‌شود.

ابعاد دستگاه چقدر باشد؟

هنگام انتخاب یک دستگاه کرپ ساز باید به اندازه آن با توجه به فضای آشپزخانه و محلی که می‌خواهید آن را قرار دهید، توجه داشته باشید. دستگاه‌های کرپ ساز تک صفحه‌ای معمولا در ابعاد حدودا 40 در 50 سانتی‌متر ساخته می‌شوند و ابعاد مدل‌های دوصفحه‌ای تقریبا دو برابر آن است (این ابعاد حدودی است و اندازه‌های دقیق آن کمی بالا یا پایین‌تر است).

معمولا نان کرپ را در اندازه خاصی درست می‌کنند و به‌همین‌دلیل تفاوت خاصی در قطر صفحه کرپ سازها وجود ندارد. اندازه‌های نرمال قطر صفحه کرپ‌ساز حدود 330، 350 و 400 میلی‌متر است. البته برخی از کرپ سازها برای کرپ‌های کوچک‌تر مناسب‌اند که قطر صفحه‌شان حدود 200 میلی‌متر است و برای تهیه غذای کودکان مناسب‌تر است.

در هر صورت ابعاد دقیق هر مدل را به میلی‌متر به شکل طول، عرض و ارتفاع در شناسنامه آن می‌نویسند که می‌توانید آن را به‌شکل تقریبی با فضایی که برایش در نظر دارید، مقایسه کنید.

توان دستگاه کرپ ساز چقدر باید باشد؟

در دستگاه‌های کرپ ساز توان را به صورت کیلووات یا وات محاسبه می‌کنند. فراموش نکنید اگر کرپ ساز برقی خریداری می‌کنید، باید ولتاژ آن با منطقه زندگی شما هم‌خوانی داشته باشد. برق مصرفی ایران 220 ولت است. توان دستگاه‌های کرپ ساز خانگی برای برق 220 ولت معمولا نزدیک به 3000 تا 3600 وات است.

داشتن لوازم جانبی تا چه حد ضروری است؟

لوازم جانبی دستگاه کرپ ساز شاید به نظر ضروری نباشند، اما اگر ظاهر و کیفیت کرپ برایتان مهم است باید آنها را هم داشته باشید. برخی دستگاه‌ها این لوازم جانبی را همراه خودشان دارند، اما در برخی دیگر خودتان باید آنها را بخرید. یکی از این لوازم مهم، پخش‌کننده خمیر کرپ است که به شما کمک می‌کند به‌خوبی خمیر را روی صفحه به‌شکل یکنواخت پخش کنید. به‌این‌ترتیب می‌توانید تا هر چقدر که دلخواه‌تان است کرپ را نازک در بیاورید.

ابزار مهم دیگر کفگیر دستگاه است. این وسیله به شما کمک می‌کند به راحتی کرپ را برگردانید تا روی دیگر آن هم آماده شود. کاری که مسلما با کفگیرهای آشپزخانه تا حدودی دشوار خواهد بود.

آیا پایه‌های ضد لغزش داشته باشد؟

برخی دستگاه‌های کرپ ساز دارای پایه‌های ضدلغزش هستند. اگر کودک یا حیوان خانگی در منزل دارید و می‌خواهید دستگاه را روی پیشخوان آشپزخانه قرار دهید این مورد را مد نظر داشته باشید.

.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت