اجاق گاز یکی از مهمترین وسایل هر آشپزخانه ای است، از کارهای ساده ای مانند تهیه چای گرفته تا تلاش برای تهیه زرشک پلو یا کباب کردن استیک، اجاق همواره در کنار شما خواهد بود. این روزها به دلیل زیبایی آشپزخانه، افراد زیادی رو به خرید اجاق گاز صفحه ای آورده اند. در راهنمای خرید گاز صفحه ای اطلاعاتی را که باید در هنگام خرید بدانید را آورده ایم، به این امید که بهترین انتخاب را انجام دهید.
.
خرید اجاق صفحه ای مزایای زیادی دارد که در زیر لیست کرده ایم.
– طراحی زیبا و انعطاف پذیر: اجاق صفحه ای از نظر زیبایی شناسی و راحتی گزینههای بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد.
– گرمای کمتری در آشپزخانه: اجاق صفحه ای گرمای کمتری نسبت به بقیه اجاقها ایجاد میکنند.
– فضای ذخیره سازی بیشتر: در زیر اجاق صفحه ای کابینت و کشوهای ذخیره قرار میگیرد، بنابراین فضای ذخیره بیشتری را در اختیار خواهید داشت.
خرید اجاق گازصفحه ای معمولا هزینه بیشتری از اجاقهای معمولی دارد، اما مزایای آن باعث میشود که افراد زیادی به سمت خرید آن بروند. البته این کاملا به سبک زندگی، فضای آشپزخانه و بودجه شما بستگی دارد.
.
اجاقهای صفحه ای معمولا براساس نوع انرژی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: گازی و برقی. انتخاب هر یک از این دو تا به انرژی مصرفی شما بستگی دارد. البته اجاقهای گازی و برقی هر کدام در مدلهای مختلف با ویژگیهای متفاوتی وجود دارند.
اجاقهای گازی مورد علاقه بسیاری از سرآشپزها و علاقه مندان به آشپزی است. این نوع اجاقها امکان گرمایش بسیار دقیق را فراهم میکنند، بنابراین میتوان در هر لحظه گرمای مورد نظربرای پخت را تنظیم کرد و میتوانید به سرعت از یک سطح گرمایش به سطح دیگر حرکت کنید.
همچنین لازم نیست منتظر گرم شدن مشعلهای گاز باشید، فقط اجاق گاز را روشن کنید و بلافاصله آشپزی را شروع کنید. وقتی هم آن را خاموش میکنید، انرژی گرمایی سریعا قطع میشود.
البته یکی از مشکلات اجاق گازها مشکل در تمیز کردن آن است. در هنگام تمیز کردن باید قطعات آن را از هم جدا کنید و سپس آن را پاک کنید.
اجاقهای برقی کویل یکی از گزینههای مقرون به صرفه ای است که میتوانید پیدا کنید. هنگامی که آنها را روشن میکنید، انرژی برق سیم پیچهای فلزی را به صورت مارپیچی گرم میکند. کویلها بسیار مقاوم هستند. حرارت کمی دارند و بسیار راحت تمیز میشوند. اگر مقرون به صرفه بودن اولویت شما باشد، احتمالا بهترین انتخاب هستند.
اگر میخواهید از آخرین فناوری اجاق بهره مند شوید، یک اجاق القایی (اینداکشن) بهترین انتخاب برای شماست. این نوع اجاق به طور مستقیم از الکترومغناطیس برای طبخ غذا استفاده میکند، بدون اینکه سطح اجاق را گرم کند.
اینداکشن امن ترین اجاق است، به خصوص برای خانواده هایی که بچههای کوچک دارند، زیرا احتمال سوختگی با این اجاق وجود ندارد. آنها نیاز به گرم شدن ندارند، اما سریعتر از همه اجاقها غذا را طبخ میکنند. همچنین گزینه ای بسیار کارآمد در مصرف انرژی میباشد.
کسانی که در آب و هوای گرم زندگی میکنند و یا آشپزخانههای کوچکی دارند، اجاق گاز القایی بهترین انتخاب برای آنهاست، زیرا به هیچ وجه اتاق را گرم نمی کند. البته اجاقهای اینداکشن یکی از گزینه های بسیار گران قیمت هستند.
عادات پخت و پز، بودجه و اولویتهای شخصی شما همه در تعیین نوع اجاق نقش دارند. در ادامه برخی از اصلی ترین عواملی که توصیه میکنیم هنگام خرید به خاطر بسپارید را لیست کرده ایم.
اندازه بیشتر اجاقهای صفحه ای 72 تا 92 سانتی متر با چهار یا پنج مشعل هستند. داشتن مشعلهای اضافی ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد. توصیه میشود قبل از خرید اجاق، حتما ابعاد آن را با توجه به آشپزخانه خود در نظر بگیرید.
هزینه ای که بابت خرید اجاق میخواهید پرداخت کنید، بستگی به عوامل مختلفی دارد. اجاقهای برقی با ویژگیهای ویژه زیادی وجود دارند که قیمت بالاتری نیز خواهند داشت. اجاقهای القایی بسیار گران هستند.
فراموش نکنید که هزینههای بلند مدت را هم فاکتور بگیرید. در میان آنها هزینههای انرژی است، اجاق القایی با توجه به صورتحساب انرژی ماهانه شما هزینه کمتری خواهد داشت و سایر مدلهای برقی بیشترین هزینه را دارند.
اجاقهای برقی کویل به رغم اینکه یکی از گزینههای ارزان تر است، از نظر دوام بسیار خوب عمل میکنند، به ویژه در مقایسه بااجاقهای برقی. اگرچه، به طور کلی، مارک تجاری و کیفیت اجاقی که خریداری میکنید، تفاوت زیادی را در طول عمر آن ایجاد میکند.
برای مشخص کردن اعتبار برند مورد نظر خود تحقیق کنید، همچنین بررسیهای هر مدل خاص را انجام دهید تا در آخر بهترین انتخاب را داشته باشید. مطابق مدلی که خریداری میکنید، به الزامات نگهداری آن توجه ویژه داشته باشید. با نگهداری صحیح اجاق گاز به طور صحیح و تمیز کردن منظم، به شما اطمینان میدهیم که اجاق صفحه ای سالهای متمادی همراهتان خواهد بود.
اجاقهای برقی و القایی در این گروه برنده هستند. آنها صاف هستند و طی فرآیندی ساده به راحتی پاک میشوند. البته اگر به سرعت ریخت و پاشها را تمیز نکنید، تمیز کردن آنها نیز بسیار سخت تر میشود.
اجاقهای معمولی و کویل دارای چندین قطعه هستند که با هر بار تمیز کردن باید آنها را جدا کنید، که این کار نیاز به زمان و کار بیشتری دارد.
اگر تمیز کردن آسان برای شما اولویت اصلی است، پس اجاقهای القایی بهترین انتخاب برایتان خواهند بود. آنها سطح صافی دارند که به راحتی پاک میشوند، بدون اینکه خطر سوختگی داشته باشند. هنگام تمیز کردن کتابچه راهنما را بخوانید تا با دستورالعمل تمیز کردن آشنا شوید.
اگر اجاق در جایی بدون درپوش و یا مایکروویو در بالای آن نصبشده باشد، باید یک جایگزین تهویه برای کمک به خروج بخار و بوهایی که در هنگام آشپزی تولیدمیشوند، ایجاد کنید. یک سیستم اگزوز میتواند مشکل را برطرف کند. آنها معمولا به اندازه مدل های سربار قوی نیستند، اما می توانند به خروج بو و گازها از آشپزخانهکمک کنند.
یک اجاق القایی با داشتن قابلیت گرم کردن مواد غذایی بدون اینکه سطح آن گرم شود، ایمن ترین گزینه خواهد بود. اجاق گاز از شعلههای آتش باز استفاده میکنند، بنابراین باید مراقب آنچه که در نزدیکی یا روی شعله میگذارید باشید. اجاق برقی معمولا هنگام استفاده و همچنین در هنگام سرد شدن، تغییر رنگ میدهند. این به شما اطلاع میدهد در هنگام قرمز بودن سطح آن داغ است.
اجاقهای گازی و برقی در صورت عدم دقت در نحوه استفاده از آن میتوانند خطرناک باشند. ایمنی همیشه بیشتر از عملکرد اهمیت دارد. بسیاری از مصرف کنندگان نوع اجاقی که با آن بیشتر آشنا هستند را انتخاب میکنند زیرا از قبل میدانند که چگونه از آن استفاده کنند و از انجام چه کارهایی باید خودداری کنند.
بسیاری از اجاق ها، به ویژه مدلهای بالاتر، دارای ویژگیهای اضافی هستند که راحتی و کارایی آن را بیشتر میکنند. در ادامه چند مورد ذکر شده است:
اگر از انتظار به جوش آمدن سوپها یا آب متنفرید، یک مشعل جوش قدرتمند کمک خواهد کرد تا غذای شما سریعتر به نقطه جوش برسد.
بعضی از اجاقهای برقی دارای مناطق گرم یا تنظیماتی هستند که میتوانید غذای پخته شده را در آن قرار داده و گرم کنید، بدون اینکه نگران سوختن آن باشید.
اگر در خانه کودک دارید و میخواهید از خطرات اجاق به دور باشد، یک مدل دارای قفل کودک دسترسی آنها را به اجاق محدود خواهد کرد.
برخی از تولید کنندگان ماژول هایی تولید میکنند که انواع پخت و پزهایی را که میتوانید با اجاق انجام دهید گسترش میدهد. اینها میتوانند شامل گریل، بخارپز، سرخ کردن یا کباب کردن باشند.
اگر برای خرید اجاق جدید در بازار هستید، چند گزینه مطمئن برای انتخاب دارید. کمی وقت بگذارید و عادات آشپزی تان را بررسی کنید. این عادات بر نحوه استفاده ازدستگاه تاثیر خواهند گذاشت. چه ویژگی هایی دوست دارید و بیشتر از آن استفاده میکنید و یا چه چیزهایی را لازم ندارید. انتخاب بهترین اجاق برایآشپزخانه باعث می شود که آشپزی کردن راحت تر و لذت بخش باشد.
.
موارد مهم در انتخاب اجاق گاز صفحهای
– شکل اجاق گازها اولین گزینهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. اجاق گازهای صفحهای در شکلهای متنوعی تولید میشوند. از مدلهای کلاسیک مستطیلی گرفته تا دایرهای و چند ضلعی، میتوانند برای انواع سلیقهها و طرحهای آشپزخانه، مورد استفاده قرار گیرند. پس در این مورد سلیقه خودتان را ملاک قرار دهید.
– رومیزی یا توکار. بسته به نوع کاربری، باید میان مدلهای رومیزی و توکار، یکی را انتخاب کنید. اجاق گازهای رومیزی معمولا از نوع دو شعله هستند و به دلیل تعداد کم شعلهها، برای مکانهایی مانند اداره که استفاده از اجاق گاز، محدود به درست کردن چایی یا گرمکردن غذا ست، مناسبتر میباشند. اما اجاق گازهای توکار که در دو نوع گازی و برقی تولید میشوند، به دلیل وجود تعداد شعله بالاتر، برای استفاده در منزل گزینه مناسبتری هستند.
مدلهای 4 و 5 شعله، پرطرفدارترین نوع اجاق گازهای توکار هستند. زیرا استفاده از یک شعله بزرگتر در مرکز و چند شعله در اطراف، باعث بیشتر شدن کاربرد این مدلها در مقایسه با اجاقهای 2 و 3 شعله میشود.
– پس از خرید و نصب نمیتوانید آن را به جای دیگری منتقل کنید چون این اجاقها متناسب با فضایی که در کابینتبندی حال حاضر شما موجود هست خریداری میشوند عملا غیرقابل جابجایی هستند و اگر روزی بخواهید خانهتان را عوض کنید و جا به جا شوید نمیتوانید اجاق گاز صفحهای را با خود ببرید. توصیه کارشناسان زنبیل این است که به هنگام هزینه کردن برای این وسیله پراهمیت، شیک و زیبا، میزان حضور خود را در خانهای که ساکن آن هستید، مشخص کنید.
– جنس اغلب اجاق گازهای توکار شیشهای، سرامیکی و استیل است. زیبایی مدلهای شیشهای را نمی توان نادیده گرفت، اما به جرات میتوان گفت که مدلهای استیل به دلیل دوام بالاتر، پرطرفدارتر هستند.
محبوبیت مدلهای استیل به دو دلیل است. اول دوام بالا و دوم تمیزشدن راحتتر، مخصوصا در مدلهای ساده و بدون آج. مدلهای ساده در مقایسه با مدلهای آجدار خیلی دیرتر لکه گرفته و زیبایی خود را برای مدت طولانیتری حفظ میکنند. از طرفی دیگر مدلهای سرامیکی در مقایسه با مدلهای شیشهای بسیار محکمتر بوده و در مقابل حرارتهای بالا و ضربه از خود مقاومت بیشتری نشان میدهند.
اما اگر به مدلهای آجدار علاقه دارید، نگران تمیز کردن آن نباشید. شاید برایتان جالب باشد بدانید که به راحتی با استفاده از یک اسفنج به همراه نمک، آب اکسیژنه یا آمونیاک به همراه جوش شیرین، میتوانید به راحتی و بدون استفاده از محلولهای شیمیایی آسیبزا، لکههای عمیق چربی را از سطح اجاق پاک کنید.
.
راه کارهایی برای نظافت گاز صفحه ای
کافیست چند قطره ماده شوینده مخصوص گاز یا مایع چند منظوره را بر روی سطح لکه و چربی بریزید و به کمک اسکاج یا ابر تمامی سطح را به ماده آغشته کرده و بعد از گذشت چند دقیقه گاز را پاک کنید.
– اگر از گاز صفحه ای شیشه ای استفاده میکنید برای نظافت آن نیاز به مایع شیشه شو میباشد و به این شکل که در ابتدا مایع را بر روی گاز اسپری نموده و بعد از گذشت یک دقیقه با دستمالی نرم و تمیز سطح گاز را پاک نمایید .
– یک راه دیگری که وجود دارد این است که با پنبه آغشته به الکل میتوان سطح را تمیز کرده و مایع شیشه شو را اسپری و با دستمال نانو پاک نمود و در نتیجه میتوان گازی نو و براق را در اختیار داشت. شاید باور نداشته باشید اما نمک نیز میتواند سطح گاز صفحه ای را براق نماید به این شکل که نمک را بر روی سطح گاز که گرم باشد بپاشید و بگذارید که خنک تر شود و بعد از آن با کمک دستمالی نرم و تمیز سطح آن را تمیز کنید و نتیجه را ببینید.
– جوش شیرین از دیگر موادی است که در تمیز کردن گاز صفحه ای میتواند تاثیر زیادی داشته باشد.
– می توانید با مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه یا جوش شیرین و آب لیمو این محلول را بر روی لکه قرار داده و بعد از گذشت نیم ساعت با کمک دستمالی نرم گاز را تمیز کنید.
بایدها و نباید هایی درباره گازرومیزی
– به هیچ عنوان از ابزار تیز مانند چاقو و سیم ظرفشویی برای برداشتن و از بین بردن لکهها استفاده نکنید زیرا با این کار گازصفحه ای شما دچار خط خوردگی و خش میشود.
– هنگام تمیز کردن گاز رومیزی توجه داشته باشید که گرم نباشد زیرا در این صورت ممکن است حوادث جبران ناپذیری به شما واردشود.
– گاز صفحه میبایست در فاصله مناسب و استاندارد تا هود (65 الی 75 سانتی متر) قرار بگیرد.
– توجه داشته باشید که از قرار دادن مستقیم ذغالهای قلیان بر روی گازهای صفحه ای خودداری نمایید.
– هنگام تمیز کردن گازصفحه ای مورد نظر، هرگز آب را به صورت مستقیم بر روی آن نریزید زیرا با این کار آب به درون قطعات رویی و زیرین نفوذ میکند ودر نتیجه موجب اتصالی قطعات برقی آن میشود.
– از قرار دادن قابلمههای سنگین تر از حد مجاز بر روی اجاق گاز صفحه ای خودداری کنید.
– از دست کاری ژیگلورها بپرهیزید و از طرفی تعمیرات گاز رومیزیتان را به موقع انجام دهید تا موجب استهلاک و هزینه بیشتر نشود.
.
منابع:
.https://virgool.io
.http://kheshtrukhesht.com
.https://www.isna.ir
اجاق گاز یکی از مهمترین وسایل هر آشپزخانه ای است، از کارهای ساده ای مانند تهیه چای گرفته تا تلاش برای تهیه زرشک پلو یا کباب کردن استیک، اجاق همواره در کنار شما خواهد بود. این روزها به دلیل زیبایی آشپزخانه، افراد زیادی رو به خرید اجاق گاز صفحه ای آورده اند. در راهنمای خرید گاز صفحه ای اطلاعاتی را که باید در هنگام خرید بدانید را آورده ایم، به این امید که بهترین انتخاب را انجام دهید.
.
چرا باید اجاق صفحه ای انتخاب کنیم؟
خرید اجاق صفحه ای مزایای زیادی دارد که در زیر لیست کرده ایم.
– طراحی زیبا و انعطاف پذیر: اجاق صفحه ای از نظر زیبایی شناسی و راحتی گزینههای بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد.
– گرمای کمتری در آشپزخانه: اجاق صفحه ای گرمای کمتری نسبت به بقیه اجاقها ایجاد میکنند.
– فضای ذخیره سازی بیشتر: در زیر اجاق صفحه ای کابینت و کشوهای ذخیره قرار میگیرد، بنابراین فضای ذخیره بیشتری را در اختیار خواهید داشت.
خرید اجاق گازصفحه ای معمولا هزینه بیشتری از اجاقهای معمولی دارد، اما مزایای آن باعث میشود که افراد زیادی به سمت خرید آن بروند. البته این کاملا به سبک زندگی، فضای آشپزخانه و بودجه شما بستگی دارد.
.
آشنایی با انواع گاز صفحه ای
اجاقهای صفحه ای معمولا براساس نوع انرژی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: گازی و برقی. انتخاب هر یک از این دو تا به انرژی مصرفی شما بستگی دارد. البته اجاقهای گازی و برقی هر کدام در مدلهای مختلف با ویژگیهای متفاوتی وجود دارند.
– اجاق گاز صفحه ای
اجاقهای گازی مورد علاقه بسیاری از سرآشپزها و علاقه مندان به آشپزی است. این نوع اجاقها امکان گرمایش بسیار دقیق را فراهم میکنند، بنابراین میتوان در هر لحظه گرمای مورد نظربرای پخت را تنظیم کرد و میتوانید به سرعت از یک سطح گرمایش به سطح دیگر حرکت کنید.
همچنین لازم نیست منتظر گرم شدن مشعلهای گاز باشید، فقط اجاق گاز را روشن کنید و بلافاصله آشپزی را شروع کنید. وقتی هم آن را خاموش میکنید، انرژی گرمایی سریعا قطع میشود.
البته یکی از مشکلات اجاق گازها مشکل در تمیز کردن آن است. در هنگام تمیز کردن باید قطعات آن را از هم جدا کنید و سپس آن را پاک کنید.
– اجاق برقی صفحه ای
اجاقهای برقی کویل یکی از گزینههای مقرون به صرفه ای است که میتوانید پیدا کنید. هنگامی که آنها را روشن میکنید، انرژی برق سیم پیچهای فلزی را به صورت مارپیچی گرم میکند. کویلها بسیار مقاوم هستند. حرارت کمی دارند و بسیار راحت تمیز میشوند. اگر مقرون به صرفه بودن اولویت شما باشد، احتمالا بهترین انتخاب هستند.
– اجاق صفحه ای القایی
اگر میخواهید از آخرین فناوری اجاق بهره مند شوید، یک اجاق القایی (اینداکشن) بهترین انتخاب برای شماست. این نوع اجاق به طور مستقیم از الکترومغناطیس برای طبخ غذا استفاده میکند، بدون اینکه سطح اجاق را گرم کند.
اینداکشن امن ترین اجاق است، به خصوص برای خانواده هایی که بچههای کوچک دارند، زیرا احتمال سوختگی با این اجاق وجود ندارد. آنها نیاز به گرم شدن ندارند، اما سریعتر از همه اجاقها غذا را طبخ میکنند. همچنین گزینه ای بسیار کارآمد در مصرف انرژی میباشد.
کسانی که در آب و هوای گرم زندگی میکنند و یا آشپزخانههای کوچکی دارند، اجاق گاز القایی بهترین انتخاب برای آنهاست، زیرا به هیچ وجه اتاق را گرم نمی کند. البته اجاقهای اینداکشن یکی از گزینه های بسیار گران قیمت هستند.
ویژگی هایی که در هنگام خرید اجاق صفحه ای باید مدنظر قرار دهید
عادات پخت و پز، بودجه و اولویتهای شخصی شما همه در تعیین نوع اجاق نقش دارند. در ادامه برخی از اصلی ترین عواملی که توصیه میکنیم هنگام خرید به خاطر بسپارید را لیست کرده ایم.
– اندازه
اندازه بیشتر اجاقهای صفحه ای 72 تا 92 سانتی متر با چهار یا پنج مشعل هستند. داشتن مشعلهای اضافی ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد. توصیه میشود قبل از خرید اجاق، حتما ابعاد آن را با توجه به آشپزخانه خود در نظر بگیرید.
– قیمت
هزینه ای که بابت خرید اجاق میخواهید پرداخت کنید، بستگی به عوامل مختلفی دارد. اجاقهای برقی با ویژگیهای ویژه زیادی وجود دارند که قیمت بالاتری نیز خواهند داشت. اجاقهای القایی بسیار گران هستند.
فراموش نکنید که هزینههای بلند مدت را هم فاکتور بگیرید. در میان آنها هزینههای انرژی است، اجاق القایی با توجه به صورتحساب انرژی ماهانه شما هزینه کمتری خواهد داشت و سایر مدلهای برقی بیشترین هزینه را دارند.
– دوام و ماندگاری
اجاقهای برقی کویل به رغم اینکه یکی از گزینههای ارزان تر است، از نظر دوام بسیار خوب عمل میکنند، به ویژه در مقایسه بااجاقهای برقی. اگرچه، به طور کلی، مارک تجاری و کیفیت اجاقی که خریداری میکنید، تفاوت زیادی را در طول عمر آن ایجاد میکند.
برای مشخص کردن اعتبار برند مورد نظر خود تحقیق کنید، همچنین بررسیهای هر مدل خاص را انجام دهید تا در آخر بهترین انتخاب را داشته باشید. مطابق مدلی که خریداری میکنید، به الزامات نگهداری آن توجه ویژه داشته باشید. با نگهداری صحیح اجاق گاز به طور صحیح و تمیز کردن منظم، به شما اطمینان میدهیم که اجاق صفحه ای سالهای متمادی همراهتان خواهد بود.
– تمیز کردن آسان
اجاقهای برقی و القایی در این گروه برنده هستند. آنها صاف هستند و طی فرآیندی ساده به راحتی پاک میشوند. البته اگر به سرعت ریخت و پاشها را تمیز نکنید، تمیز کردن آنها نیز بسیار سخت تر میشود.
اجاقهای معمولی و کویل دارای چندین قطعه هستند که با هر بار تمیز کردن باید آنها را جدا کنید، که این کار نیاز به زمان و کار بیشتری دارد.
اگر تمیز کردن آسان برای شما اولویت اصلی است، پس اجاقهای القایی بهترین انتخاب برایتان خواهند بود. آنها سطح صافی دارند که به راحتی پاک میشوند، بدون اینکه خطر سوختگی داشته باشند. هنگام تمیز کردن کتابچه راهنما را بخوانید تا با دستورالعمل تمیز کردن آشنا شوید.
– تهویه
اگر اجاق در جایی بدون درپوش و یا مایکروویو در بالای آن نصبشده باشد، باید یک جایگزین تهویه برای کمک به خروج بخار و بوهایی که در هنگام آشپزی تولیدمیشوند، ایجاد کنید. یک سیستم اگزوز میتواند مشکل را برطرف کند. آنها معمولا به اندازه مدل های سربار قوی نیستند، اما می توانند به خروج بو و گازها از آشپزخانهکمک کنند.
– ایمنی
یک اجاق القایی با داشتن قابلیت گرم کردن مواد غذایی بدون اینکه سطح آن گرم شود، ایمن ترین گزینه خواهد بود. اجاق گاز از شعلههای آتش باز استفاده میکنند، بنابراین باید مراقب آنچه که در نزدیکی یا روی شعله میگذارید باشید. اجاق برقی معمولا هنگام استفاده و همچنین در هنگام سرد شدن، تغییر رنگ میدهند. این به شما اطلاع میدهد در هنگام قرمز بودن سطح آن داغ است.
اجاقهای گازی و برقی در صورت عدم دقت در نحوه استفاده از آن میتوانند خطرناک باشند. ایمنی همیشه بیشتر از عملکرد اهمیت دارد. بسیاری از مصرف کنندگان نوع اجاقی که با آن بیشتر آشنا هستند را انتخاب میکنند زیرا از قبل میدانند که چگونه از آن استفاده کنند و از انجام چه کارهایی باید خودداری کنند.
– ویژگیهای اضافی
بسیاری از اجاق ها، به ویژه مدلهای بالاتر، دارای ویژگیهای اضافی هستند که راحتی و کارایی آن را بیشتر میکنند. در ادامه چند مورد ذکر شده است:
– شعله جوش قدرتمند:
اگر از انتظار به جوش آمدن سوپها یا آب متنفرید، یک مشعل جوش قدرتمند کمک خواهد کرد تا غذای شما سریعتر به نقطه جوش برسد.
– منطقه گرم نگه داشتن:
بعضی از اجاقهای برقی دارای مناطق گرم یا تنظیماتی هستند که میتوانید غذای پخته شده را در آن قرار داده و گرم کنید، بدون اینکه نگران سوختن آن باشید.
– قفل کودک:
اگر در خانه کودک دارید و میخواهید از خطرات اجاق به دور باشد، یک مدل دارای قفل کودک دسترسی آنها را به اجاق محدود خواهد کرد.
– ماژولهای پخت و پز:
برخی از تولید کنندگان ماژول هایی تولید میکنند که انواع پخت و پزهایی را که میتوانید با اجاق انجام دهید گسترش میدهد. اینها میتوانند شامل گریل، بخارپز، سرخ کردن یا کباب کردن باشند.
اگر برای خرید اجاق جدید در بازار هستید، چند گزینه مطمئن برای انتخاب دارید. کمی وقت بگذارید و عادات آشپزی تان را بررسی کنید. این عادات بر نحوه استفاده ازدستگاه تاثیر خواهند گذاشت. چه ویژگی هایی دوست دارید و بیشتر از آن استفاده میکنید و یا چه چیزهایی را لازم ندارید. انتخاب بهترین اجاق برایآشپزخانه باعث می شود که آشپزی کردن راحت تر و لذت بخش باشد.
.
موارد مهم در انتخاب اجاق گاز صفحهای
– شکل اجاق گازها اولین گزینهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. اجاق گازهای صفحهای در شکلهای متنوعی تولید میشوند. از مدلهای کلاسیک مستطیلی گرفته تا دایرهای و چند ضلعی، میتوانند برای انواع سلیقهها و طرحهای آشپزخانه، مورد استفاده قرار گیرند. پس در این مورد سلیقه خودتان را ملاک قرار دهید.
– رومیزی یا توکار. بسته به نوع کاربری، باید میان مدلهای رومیزی و توکار، یکی را انتخاب کنید. اجاق گازهای رومیزی معمولا از نوع دو شعله هستند و به دلیل تعداد کم شعلهها، برای مکانهایی مانند اداره که استفاده از اجاق گاز، محدود به درست کردن چایی یا گرمکردن غذا ست، مناسبتر میباشند. اما اجاق گازهای توکار که در دو نوع گازی و برقی تولید میشوند، به دلیل وجود تعداد شعله بالاتر، برای استفاده در منزل گزینه مناسبتری هستند.
مدلهای 4 و 5 شعله، پرطرفدارترین نوع اجاق گازهای توکار هستند. زیرا استفاده از یک شعله بزرگتر در مرکز و چند شعله در اطراف، باعث بیشتر شدن کاربرد این مدلها در مقایسه با اجاقهای 2 و 3 شعله میشود.
– پس از خرید و نصب نمیتوانید آن را به جای دیگری منتقل کنید چون این اجاقها متناسب با فضایی که در کابینتبندی حال حاضر شما موجود هست خریداری میشوند عملا غیرقابل جابجایی هستند و اگر روزی بخواهید خانهتان را عوض کنید و جا به جا شوید نمیتوانید اجاق گاز صفحهای را با خود ببرید. توصیه کارشناسان زنبیل این است که به هنگام هزینه کردن برای این وسیله پراهمیت، شیک و زیبا، میزان حضور خود را در خانهای که ساکن آن هستید، مشخص کنید.
– جنس اغلب اجاق گازهای توکار شیشهای، سرامیکی و استیل است. زیبایی مدلهای شیشهای را نمی توان نادیده گرفت، اما به جرات میتوان گفت که مدلهای استیل به دلیل دوام بالاتر، پرطرفدارتر هستند.
محبوبیت مدلهای استیل به دو دلیل است. اول دوام بالا و دوم تمیزشدن راحتتر، مخصوصا در مدلهای ساده و بدون آج. مدلهای ساده در مقایسه با مدلهای آجدار خیلی دیرتر لکه گرفته و زیبایی خود را برای مدت طولانیتری حفظ میکنند. از طرفی دیگر مدلهای سرامیکی در مقایسه با مدلهای شیشهای بسیار محکمتر بوده و در مقابل حرارتهای بالا و ضربه از خود مقاومت بیشتری نشان میدهند.
اما اگر به مدلهای آجدار علاقه دارید، نگران تمیز کردن آن نباشید. شاید برایتان جالب باشد بدانید که به راحتی با استفاده از یک اسفنج به همراه نمک، آب اکسیژنه یا آمونیاک به همراه جوش شیرین، میتوانید به راحتی و بدون استفاده از محلولهای شیمیایی آسیبزا، لکههای عمیق چربی را از سطح اجاق پاک کنید.
.
راه کارهایی برای نظافت گاز صفحه ای
کافیست چند قطره ماده شوینده مخصوص گاز یا مایع چند منظوره را بر روی سطح لکه و چربی بریزید و به کمک اسکاج یا ابر تمامی سطح را به ماده آغشته کرده و بعد از گذشت چند دقیقه گاز را پاک کنید.
– اگر از گاز صفحه ای شیشه ای استفاده میکنید برای نظافت آن نیاز به مایع شیشه شو میباشد و به این شکل که در ابتدا مایع را بر روی گاز اسپری نموده و بعد از گذشت یک دقیقه با دستمالی نرم و تمیز سطح گاز را پاک نمایید .
– یک راه دیگری که وجود دارد این است که با پنبه آغشته به الکل میتوان سطح را تمیز کرده و مایع شیشه شو را اسپری و با دستمال نانو پاک نمود و در نتیجه میتوان گازی نو و براق را در اختیار داشت. شاید باور نداشته باشید اما نمک نیز میتواند سطح گاز صفحه ای را براق نماید به این شکل که نمک را بر روی سطح گاز که گرم باشد بپاشید و بگذارید که خنک تر شود و بعد از آن با کمک دستمالی نرم و تمیز سطح آن را تمیز کنید و نتیجه را ببینید.
– جوش شیرین از دیگر موادی است که در تمیز کردن گاز صفحه ای میتواند تاثیر زیادی داشته باشد.
– می توانید با مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه یا جوش شیرین و آب لیمو این محلول را بر روی لکه قرار داده و بعد از گذشت نیم ساعت با کمک دستمالی نرم گاز را تمیز کنید.
بایدها و نباید هایی درباره گازرومیزی
– به هیچ عنوان از ابزار تیز مانند چاقو و سیم ظرفشویی برای برداشتن و از بین بردن لکهها استفاده نکنید زیرا با این کار گازصفحه ای شما دچار خط خوردگی و خش میشود.
– هنگام تمیز کردن گاز رومیزی توجه داشته باشید که گرم نباشد زیرا در این صورت ممکن است حوادث جبران ناپذیری به شما واردشود.
– گاز صفحه میبایست در فاصله مناسب و استاندارد تا هود (65 الی 75 سانتی متر) قرار بگیرد.
– توجه داشته باشید که از قرار دادن مستقیم ذغالهای قلیان بر روی گازهای صفحه ای خودداری نمایید.
– هنگام تمیز کردن گازصفحه ای مورد نظر، هرگز آب را به صورت مستقیم بر روی آن نریزید زیرا با این کار آب به درون قطعات رویی و زیرین نفوذ میکند ودر نتیجه موجب اتصالی قطعات برقی آن میشود.
– از قرار دادن قابلمههای سنگین تر از حد مجاز بر روی اجاق گاز صفحه ای خودداری کنید.
– از دست کاری ژیگلورها بپرهیزید و از طرفی تعمیرات گاز رومیزیتان را به موقع انجام دهید تا موجب استهلاک و هزینه بیشتر نشود.
.
منابع:
.https://virgool.io
.http://kheshtrukhesht.com
.https://www.isna.ir