1- آبلیموی طبیعی پرز دارد:تقریبا نیمی از محتوای آبلیموی طبیعی پرزهای داخل لیموترش است که در قسمت انتهایی ظرف شیشه ای ته نشین شده است. رنگ آبلیموی طبیعی که تازه باشد روشن تر از آبلیموهای مصنوعی رایج در سوپرمارکت هاست. اگر آبلیموی طبیعی که ته نشین شده است را هم بزنید رنگ روشن سبز که زنده است را مشاهده میکنید.
2- رنگ آبلیموهای شیمیایی عمدتا به زرد تمایل دارد و رنگ مرده ای دارد.
3- آبلیموی طبیعی ترشی کمتری دارد:یعنی خیلی ساده میتوانید یک لیوان آبلیموی طبیعی را قاشق قاشق بخورید بدون اینکه دلتان را بزند ولی آبلیموهای شیمیایی، ترشی بیشتری دارند و با خوردن یک قاشق از آن از شدت ترشی، دیگر تمایل ندارید که قاشق دیگری از آبلیموی فوق را بخورید.
4- در آبلیموی طبیعی نه تنها پرز هست بلکه دانههای لیموترش نیز افتاده است.
5- آبلیموی طبیعی در صورتی که در هوای گرم قرار گیرد یا زیر آفتاب قرار گیرد سریعا مزه و طعمش تغییر میکند و رنگ آن تیره میشود و طعم آن به طعم آبغوره نزدیک میشود.اما آبلیموهای غیر طبیعی مدتهای زیادی در هوای گرم و جلوی نور آفتاب قرار میگیرند و اصلا تغییر رنگ نمی دهند.
6- آبلیموهای طبیعی چون ترشی کمتری دارند مجبور هستید مقدار بیشتری از آنها مصرف کنید در صورتی که این مقدار برای آبلیموهای غیر طبیعی شاید نصف و بلکه کمتر است.
.
• تقلباتی که تا کنون به ثبت رسیده است
⇠ استفاده از کاه: مقداری کاه زبر را با آب ولرم مخلوط کرده و مدتی به حال خود قرار میدهند . در این حالت پس از مدت کوتاهی مایع زرد رنگی حاصل میشود که آن را مدتی روی لیموی آب گرفته و گاه چرخ شده قرار میدهند.سپس پوست لیموها را جدا کرده و مقداری اسیداستیک یا جوهر لیمو به آن اضافه میکنند.
⇠ افزودن آب و جوهر لیمو: ممکن است کارخانهها، آبلیموی طبیعی را با جوهرلیمو (اسید سیتریک) و رنگهای مجاز خوراکی و آب مخلوط کنند و با کم و زیاد کردن ترکیبها، طعم و رنگ آبلیموی طبیعی را به وجود بیاورند.
⇠ پوست لیمو و رنگهای غیر مجاز خطرناک: در این روش مقداری آب به لیموی آب گرفته و چرخ شده اضافه کرده و پس از مدتی مخلوط را به هم زده و قسمت مایع را جدا کرده و مقداری جوهر لیمو و رنگ به آن اضافه میکنند.
منابع:
.https://www.asanbesan.ir