• در خرید خیار شور به این نکات مهم توجه کنید
⇠ خیار شور جزو خوراکیهای خوشمزه ای است که اکثر مردم دوست دارند. در این مطلب راجع به نکاتی که در زمان خرید خیار شور باید به آنها توجه کنید، صحبت میکنیم.
⇠ رئیس انجمن صنایع غذایی ایران، با برشمردن ویژگی هایی که هنگام خرید و استفاده از خیارشور باید در نظر گرفته شود، گفت:انواع خیارشورهای صنعتی به دلیل رعایت موازین بهداشتی هنگام تهیه و بسته بندی، در مقایسه با انواع فله ای آن، کمتر دچار خرابی و فساد زودهنگام میشوند و در اولویت مصرف قرار دارند.
⇠ خیارشورهایی که در کارخانه و تحت تدابیر بهداشتی تهیه میشوند دارای انواع ویژه، ممتاز، درجه یک و درجه دو هستند که تفاوت آنها در اندازه خیارها، یعنی ریزی و درشتی آن هاست. این اندازه در کیفیت خوراکی آنها به لحاظ تردی و خوشمزگی تاثیر دارد، ولی از لحاظ ارزش تغذیه ای فرقی با هم ندارند. وی با اشاره به اینکه بهترین نوع خیارشور انواعی است که بوی خوب داشته، ترد و خوشمزه باشد، گفت:در خیار شورهای صنعتی در حد مجاز از مواد نگهدارنده ضد کپک و ضد قارچ استفاده میشود تا دچار فساد زودهنگام نشوند.
.
• چرا آب نمک خیار شورهای فله ای شیری رنگ میشود؟
دلیل شیری رنگ شدن آب نمک اغلب خیارشورهای فله ای، نگهداری نادرست محصول در شرایط نامساعد محیطی است که بر میزان فسادپذیری آن میافزاید و علت این تغییر رنگ، رشد کپکها و قارچها در آن است که نشاندهندهٔ مراحل اولیه فساد آن و هشداری برای انصراف از خرید یا مصرف چنین خیارشوی محسوب میشود.
.
• آیا استفاده از خیارشورهای کپک زده موجب بیماری یا مسمومیت میشود؟
مسمومیت و بیماری ناشی از خوردن خیارشورهای کپک زده، بلافاصله پس از مصرف ایجاد نمی شود، ولی در درازمدت احتمال دارد خطر ابتلا به انواعی از سرطانها را افزایش دهد.
.
• نحوه نگهداری خیارشور
بعد از باز شدن در ظرف، این محصول باید در یخچال نگهداری شود و اگر در بیرون از یخچال بماند باید هرچه سریعتر مصرف شود.
.
• آیا مصرف روزانه خیارشور و شوریهای دیگر اشکالی دارد؟
مصرف روزانه خیارشور و شوریهای دیگر به دلیل وجود مقدار زیادی نمک در آن توصیه نمی شود. طبق استاندارد میزان نمک به کار رفته در خیارشور نباید از ده درصد تجاوز کند، ولی در خیلی از موارد مخصوصا در خیارشورهای فله ای میزان نمک مصرفی خیلی بیشتر از این مقدار است و میتوان گفت یکی از دلایل پرفشاری خون در کشور ما، از جمله مصرف زیاده از حد انواع شوری هاست.
.
• نکاتی در مورد خیارشور
⇠ خیار شورهای فلهای اغلب در کارگاههای زیر پلهای توسط کارگران غیر مجاز به همراه گل و لای خیار تهیه و در ظروفی که قبلا حاوی مواد شیمیایی و خطرناک بوده یا از مواد بازیافتی تهیه شده، نگهداری میشوند.
⇠ خیار شور بعد از اتمام تاریخ مصرف، دچار تغییرات نامطلوبی در بافت، طعم، رنگ و بو میشود. خیار شورهایی که لزج، نرم، چروکیده و شناور هستند، حاوی کپک و باکتریهای مضری بوده و مصرفشان توصیه نمیشود.
⇠ سطح آب نمک خیارشورهای باز و فلهای به دلیل قرار گرفتن در مجاورت هوای آلوده اغلب کدر و شیری رنگ و حاوی کپک و باکتریهای نامطلوبی است که میتواند موجب فساد زود هنگام محصول و انتقال میکروبهای بیماریزا شود. برای دوری از ابتلا به بیماریهای همه گیری مثل وبا از مصرف خیارشور داخل ساندویچهای آماده یا شورهایی که برای تزیین غذاهای رستورانی استفاده میشود، بپرهیزید.
⇠ روی درهای ظروف خیارشور و ترشی بهتر است پد یا پارچهای نخی استفاده کنید تا عرق نکنند و روی مخلوط و شور خیس نشود و کپک نزند.
⇠ اگر در فصل زمستان خیارشور تهیه میکنید، حدود نصف روز شیشهها را در آفتاب قرار بدهید.اگر شکوفههای خیارها را قبل از تخمیر کاملاً از خیار جدا نکنید، ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آنها باعث نرم شدن آنزیمی ترشی شوند.
.
منابع:
.http://namnak.com