تخم شربتی،تخم ریحان

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

تخم شربتی basil seed گیاهی یک‌ساله از خانواده نعناعیان است. این دانه خوراکی طبع سرد و تری دارد. تخم آن سیاه شفاف است و وقتی‌ که در آب ریخته شود سریعاً حالت ژله‌ای و لعاب‌دار پیدا می‌کند. در ایران اغلب افراد تخم شربتی را با بذر ریحان و دانهٔ چیا اشتباه گرفته می‌گیرند، اما بهتر است بدانید که این سه دانه خوراکی خواص کاملا متفاوتی دارند و تنها شباهت آن‌ها لعاب‌دار شدن هر سه است که به دلیل وجود موسیلاژ است. درادامه با ما همراه باشید تا با خواص و مضرات تخم شربتی آشنا شوید.

.

فواید تخم شربتی،تخم ریحان

  • رفع عطش و تشنگی در فصل گرما
  • کمک به کاهش اشتها و تسریع روند کاهش وزن
  • بهبود ناراحتی‌های گوارشی مثل نفخ، یبوست، معده درد و سوءهاضمه
  • تقویت قلب و کاهش فشار خون
  • مفید برای بیماری‌های تنفسی
  • دفع مواد زائد بدن از طریق روده‌ها
  • رفع خستگی و تقویت اعصاب
  • تقویت استخوان‌ها
  • کنترل قندخون و مفید برای دیابتی‌ها

.

مضرات استفاه از تخم شربتی،تخم ریحان

  • افراد مبتلا به کرم معده نباید در مصرف تخم شربتی زیاده روی کنند.
  • مصرف این دانه‌های خوراکی برای افرادی که داروهای انعقاد خون مصرف می‌کنند، توصیه نمی‌شود.
  • تخم شربتی باعث کاهش فشارخون می‌شود؛ به‌همین دلیل سالمندان و  افرادی که داروی ضدفشارخون مصرف می‌کنند باید در مصرف این دانه‌ احتیاط کنند.
  • زیاده روی در مصرف تخم شربتی باعث ایجاد سرگیجه و بروز اختلال در حس بینایی می‌شود.

.

طریقه مصرف تخم شربتی،تخم ریحان

  • رفع عطش: در روزهای گرم تابستان می‌توانید با ترکیب تخم شربتی، آب، شکر، گلاب و چند تکه یخ،  یک شربت خانگی و خوش طعم تهیه  کنید.
  • تسکین سرفه: استفاده از تخم شربتی در آب جوش و مصرف آن به شکل نیمه گرم به درمان گلودرد و سرفه‌ها خشک کمک می‌کند.
  • کاهش اشتها و لاغری: مصرف تخم شربتی به همراه آب گرم به کاهش اشتها و لاغری کمک می‌کند.
  • تقویت قلب: افرادی که به‌دنبال تقویت قلب هستند می‌توانند تخم شربتی را با گلاب، عرق بیدمشک یا بهارنارنج مخلوط  کرده و میل نمایند.
  • بیماری‌های تنفسی: نوشیدن مخلوطی از تخم شربتی به‌همراه زنجبیل و عسل به درمان بیماری‌های تنفسی نظیر آسم، سرفه و برونشیت کمک می‌کند.
  • کاهش قند خون: برای کاهش قند خون میتوان تخم شربتی را با عرقیاتی مانند عرق گزنه مصرف کرد.
  • تقویت اعصاب: مصرف روزانه یک یا دو بار تخم شربتی به همراه عرق بادرنجبویه و کمی عسل به رفع خستگی و تقویت اعصاب کمک می‌کند.

.

منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت