مواد لازم خوراک لوبیا چیتی برای 4 نفر
- سیر 2 عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- قارچ بزرگ 4 عدد
- لوبیا چیتی 2 لیوان
- سیب زمینی 1 عدد
- گوجه فرنگی 1 عدد
- آبلیمو و روغن مایع به اندازه کافی
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی
ابتدا لوبیا چیتی را درکاسه ای میریزیم و روی آن آب میگیریم و میگذاریم تا چند ساعت خوب خیس بخورد بهتر است این کار را از شب قبل انجام دهیم و چند مرتبه آب آن را بیرون بریزیم و آب مجددا داخل کاسه بریزیم.
این کار به این جهت است که نفخ آن کاملا از بین برود و زودتر در زمان پخت آماده شود.پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته به صورت نگینی خرد میکنیم و تابه را روی حرارت کم قرار میدهیم و کمی روغن داخل آن میریزیم
و پس از داغ شدن روغن پیازهای نگینی را در تابه ریخته و تفت میدهیم و صبر میکنیم تا طلایی شوند بعد در بشقابی میریزیم کنار میگذاریم.پوست سیرها را میگیریم و ریز خرد میکنیم داخل تابه ای که پیاز را سرخ کردیم میریزیم
و تفت میدهیم و حرارت را کم میکنیم سپس گوجه فرنگی را نیز میشوییم وخرد میکنیم و به سیر ملحق میکنیم و با هم تفت میدهیم. به میزانی تفت میدهیم که آب گوجه فرنگی کاملا تبخیر شده باشد و آنگاه لوبیا چیتی را آبکش میکنیم
و به همراه رب گوجه فرنگی به مواد تابه میافزاییم و مخلوط میکنیم. در این مرحله اگر تابه تان گنجایش 5 لیوان آب را ندارد مواد را در قابلمه ای میریزیم و 5 لیوان آب روی آن میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا با حرارت ملایم به مدت 3 ساعت لوبیا و مواد خوب پخته شوند.
(اگر تابه گنجایش داشت در آن بگذارید مواد پخته شود) تا لوبیا پخته شود سیب زمینی را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته به صورت مربعهای کوچک خرد میکنیم و در تابه ای روغن میریزیم و حرارت را کم میکنیم تا داغ شود
و سپس سیب زمینیهای خرد شده را در روغن تفت میدهیم تا کمی پخته شوند،دقت کنید ما نمی خواهیم سرخ شوند. زمانی که 2 ساعت از تایم پخت لوبیا گذشت سیب زمینیهای نیم پز را به همراه نمک،فلفل و پیاز داغ به مواد میافزاییم.
قارچها را میشوییم و قسمت بالایی و ساقه قارچ را در زیر آب به آرامی میشوییم تا کاملا از گرد و غبار تمیز شود و روی تخته به هر مدلی که تمایل داریم خرد میکنیم ولی این نکته را فراموش نکنید که کمی برشها بزرگ باشد بهتر است چون در خوراک لوبیا جلوه بیشتری دارد.
در آخر پس از برش دادن به مواد قابلمه اضافه میکنیم و به مدت 1 ساعت دیگر صبر میکنیم تا خوب خواک جا بیافتد.شما میتوانید آبلیمو را الان اضافه کنید و یا در آخر پخت که این نیز به تمایل شما بستگی دارد. در آخر خوراک لوبیا شما آماده شده در کاسه ای بریزید و با لیموی تازه و نان نوش جان کنید.
.
منابع:
.https://zarinbano.com
.https://parsiday.com