• مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

ایده‌های زیبا برای طراحی فضای اتاق کودک
همانطور که شاید مطلع باشید، فرهنگ عمومی افراد بر نوع و چگونگی دکوراسیون اتاق کودک تاثیرگذار است. اصولا دکوراسیون اتاق کودک نباید تنها بر اساس آنچه برای کودکان جالب و خوشایند است شکل بگیرد؛ بلکه موارد دیگری نیز باید هنگام طراحی این فضا در نظر گرفته شود. برای مثال، مواردی از قبیل نیازهای سالهای بعد کودک که با سرعت در حال رشد است، اینکه آیا اتاق متعلق به دو کودک است یا یک کودک و…
در طراحی دکوراسیون داخلی بخصوص فضاهایی مثل اتاق کودک، ریزه‌کاری‌ها و نکاتی را باید رعایت کرد تا پس از آن، محیط مذکور همان شود که میخواهیم. برای حفظ آرامش کودک در طراحی اتاق او به این نکات توجه کنید.

در دکوراسیون اتاق کودک، علاوه بر توجه و رسیدگی به نیازهای اولیه کودک از قبیل خوردن و خوابیدن، باید به نیازهای مهم درونی او نیز توجه شود. پیشنهاد ما برای طراحی دکوراسیون اتاق کودک نیز مانند دیگر فضاها، این است که قبل از هرگونه اقدامی خوب به فضا دقت کرده و هوشمندانه تصمیم بگیرید.

اصول اولیه
تطبیق‌پذیری و منعطف بودن در اتاق کودک یک اصل مهم و اساسی است؛ زیرا طراحی اتاق کودک باید به نحوی باشد که با نیازهای متغیر کودک در حال رشد هماهنگ بوده و در هر شرایطی بتواند پاسخگوی نیازهای آن باشد. سهل و آسان بودن نظافت و مراقبت از دکوراسیون اتاق کودک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین، اتاق کودک باید برخی از موارد مهم را همزمان در خود داشته باشد:
▪ کنجی دنج و امن و البته خصوصی برای زمانهایی که کودک به خلوت و تنهایی نیاز دارد.
▪ فضای بازی ایمن
▪ فضایی برای انجام تکالیف مدرسه و ساخت کاردستی
▪ فضایی راحت و آرام برای خوابیدن

شروع کار
از نظر ما اتاق کودک با دیگر فضاها و اتاق‌های موجود در خانه تفاوت دارد. درست است که موضوع ایمنی در تمام فضاها مانند سرویس بهداشتی یا آشپزخانه مهم است، اما این موضوع در دکوراسیون اتاق کودک در اولویت است. پس ابتدا ایده‌هایی برای ایمنسازی اتاق کودک را اجرا کنید:
▪ انگشتان کوچک کودکان براحتی لای درز در گیر می‌کند و آسیب میبیند؛ برای پیشگیری از این اتفاق، لای درز در را با نوار پلاستیکی محافظ پر کنید.
اطمینان حاصل کنید که چفت تمامی پنجره‌ها محکم و سالم است. همچنین تمام پریزهای قابل دسترس کودک را باید با پوشش‌های مخصوص کودک بپوشانید.
▪ پنجره‌ها باید دارای قفل مخصوص کودک باشند تا تنها در حدی باز شوند که برای کودک خطری در پی نداشته باشد.
▪ تختهای دو طبقه گرچه استاندارد و ایمن و با حفاظ‌های لازم طراحی و ساخته می‌شوند، اما استفاده از این تخت‌ها را برای دکوراسیون اتاق کودکان زیر 8 سال توصیه نمی کنیم.
▪ در اتاق کودک از آتش برای گرم کردن اتاق در قالب شومینه استفاده نکنید.
▪ اگر در اتاق فرزند شما رادیاتور وجود دارد، آن را مجهز به ترموستات کنید تا از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری شود. اگر این کار ممکن نیست، حتما از حفاظ‌های دکوراتیو برای رادیاتورها استفاده کنید.
▪ قالیچه‌های کوچکی که روی کف پوش اصلی (انواع پارکت یا کاشی ها) انداخته می‌شوند، حتما باید ترمز فرش داشته باشد تا از سر خوردن قالیچه زیر پای کودک و زمین خوردن او جلوگیری شود.
▪ از نصب طبقه‌ها در ارتفاع پایین خودداری کنید. زیرا کودک در اثر بالا رفتن از طبقات نصب شده روی دیوار، پرت شده و آسیب می‌بیند.

اتاق مشترک
کودکان به یک فضای خصوصی برای خودشان، هر چند کوچک، نیاز دارند. بنابراین اگر یک اتاق قرار است برای دو کودک به اشتراک گذاشته شود، حتما زمینه را برای تفکیک فضا به طرز مناسبی مهیا کنید. کمک گرفتن از رنگ، یکی از راه‌های بسیار خوب برای تفکیک اتاق به دو فضای مجزاست. ما در یکی از پروژه‌های بسیار موفقمان در یک اتاق کودک، برای تفکیک اتاق به دو فضای مجزا از پرده‌ای بلند که از سقف تا زمین ادامه داشت، استفاده کردیم.

برای تفکیک اتاق می‌توانید از عناصر مختلفی استفاده کنید. مواردی از قبیل: قفسه کتاب، پارتیشن و… شما همچنین می‌توانید قلاب‌هایی از سقف بیاویزید و تابلوها و آثار هنری و همچنین تعدادی عروسک و اسباب بازی زیبا را بین دو فضا بیاویزید و با کمک آن‌ها فضا را تفکیک کنید.

تغییر دکوراسیون
اگر دکوراسیون اتاق کودک خود را از نوع تمدار (موضوعی) در نظر گرفته اید، اعمال تغییرات بعدی در دکوراسیون آن اتاق دشوار خواهد بود؛ اما اگر هنگام طراحی دکوراسیون اتاق کودک، این موضوع را که در آینده باید آن را تغییر دهید مد نظر اشته باشید و بیشتر از رنگ‌های خنثی برای زمینه استفاده کنید، تغییرات بعدی برای شما آسان‌تر خواهد بود.

یک میز بازی می‌تواند سال‌ها بعد به یک میز تحریر برای کودک تبدیل شود. از این رو همواره با نگاهی به آینده و هوشمندانه به خرید وسایل اتاق کودک بپردازید تا هم از لحاظ اقتصادی و هم لحاظ زمانی بتوانید صرفه جویی کنید. تعویض رنگ دیوارها و تغییر در طراحی نورپردازی خانه، از جمله استفاده از دیمر، در به روز کردن دکوراسیون اتاق کودک بسیار موثر است.

رنگ
انتخاب هوشمندانه و با دقت رنگ‌ها برای اتاق کودک سبب تحریک حواس فرزندتان می‌شود. درست است که رنگ‌های ملایم مانند صورتی و آبی از جمله رنگ‌های رایج و مناسب برای دکوراسیون اتاق کودک محسوب می‌شوند، اما استفاده از رنگ‌های خاص و تند برای خلق هیجان و جذابیت بیشتر در اتاق کودک مناسب‌تر است. با این حال حتما از خود کودک کمک بخواهید و نظرش را بپرسید، اما اطمینان حاصل کنید رنگ‌هایی انتخاب شود که در نهایت اتاقی سرد و تاریک برای کودک به وجود نیاید.

برای زمینه دکوراسیون از طیف‌های ملایم رنگ‌ها استفاده کنید و سپس با استفاده از اشیاء و عناصر دیگر از قبیل اسباب بازی‌ها، تابلوهای نقاشی و… با رنگ‌های تند و زنده به دکوراسیون اتاق جان دهید و آن را جذاب و پرتحرک کنید.

استفاده از رنگ‌های موقتی ایده‌ای بسیار خوب در دکوراسیون اتاق کودک است؛ زیرا سلیقه کودک روز به روز در حال تغییر است. این رنگ‌ها تا حد زیادی دکوراسیون اتاق کودک را منعطف می‌کند و می‌توان با تغییر شرایط، رنگ دکوراسیون اتاق را نیز به راحتی تغییر داد.

هنگام انتخاب رنگ به جنس آن نیز دقت کنید و رنگی را برای اتاق فرزندتان انتخاب کنید که به راحتی تمیز شود و انواع لک‌ها به آسانی از روی آن برطرف شود.


دیدن منابع مطالب

بخش‌های مرتبط
مجله دانستنی‌های هنر

ژورنال‌های لیلیت

مجموعه‌ای جامع از مجلات دانستنی‌ها و مطالب مفید با موضوعات گوناگون و متنوع

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت