تخصص/مهارت:
هنرپیشه، بازیگر تاتر، سینما و تلویزیون، کارگردان، فیلمنامهنویس
معرفی/ بیوگرافی:
هومن سیدی (به انگلیسی: Houman Seyedi) هنرمند ایرانی، زاده 1359 در رشت است.
آقای هومن سیدی همسر سابق آزاده صمدی (بازیگر) میباشد. قابل ذکر است که آزاده صمدی و هومن سیدی اخیراْ از هم طلاق گرفته اند. سیدی پس از پایان دوره متوسطه و دریافت دیپلم گرافیک کار خود را با حضور در کلاسهای انجمن سینمای جوان رشت و ساخت چند فیلم کوتاه آغاز کرد. سپس به تهران آمد و در کلاسهای بازیگری کارنامه با مدیریت پرویز پرستویی شرکت کرد.
نخستین فعالیت حرفهایاش را با حضور در فیلم «یک تکه نان» به کارگردانی کمال تبریزی تجربه کرد و سپس نقش کوتاهی را در «چهارشنبهسوری» به کارگردانی اصغر فرهادی ایفا کرد. برای بازی در نقش اصلی «پابرهنه در بهشت» بهرام توکلی انتخاب شد و آرش معیریان نیز از او در فیلم «آن که دریا میرود» بهره برد.. او در تئاتر «همسایه آقا» (حسین کیانی) , سریال «راه بی پایان» (همایون اسعدیان) و تله فیلم «سایاب» (محمدعلی سجادی) هم ایفای نقش کرده است.هومن سیدی در سریال راه بی پایان با همسرش آزاده صمدی همبازی بود.
زندگینامه
هومن سیدی پس از پایان دبیرستان و دریافت دیپلم گرافیک کار خود را با حضور در کلاسهای انجمن سینمای جوان رشت و ساخت چند فیلم کوتاه آغاز کرد. سپس به تهران آمد و در کلاسهای بازیگری کارنامه به مدیریت پرویز پرستویی شرکت کرد. او فرزند دوم خانواده است و 2 برادر (حامد و هامون) و یک خواهر (هیلدا) دارد. مادرش بازنشسته نیروی دریایی است و پدرش بازنشسته کارمند بانک کشاورزی. سیدی در سال 1385 با آزاده صمدی ازدواج کرد و در سال 1392 از او جدا شد. هومن سیدی در اوایل دهه هشتاد در فیلم یک تکه نان با رضا کیانیان همبازی شد و سپس نقش کوتاهی را در چهارشنبهسوری اصغر فرهادی ایفا کرد. او نقش اصلی پابرهنه در بهشت بهرام توکلی را بازی کرد. این فیلم اولین فیلم بلند بهرام توکلی بود که باعث شهرت او شد و سیدی هم کاندیدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن خانه سینما شد. هومن سیدی در زمینه تئاتر در همسایه آقا و مشروطه بانو دو اثرحسین کیانی به ایفای نقش پرداخت. از کارهای او در تلویزیون میتوان به سریالهای راه بی پایان همایون اسعدیان و تا ثریا ساخته سیروس مقدم و تله فیلمهای سایاب محمدعلی سجادی و اگر باران ببارد روحالله حجازی اشاره کرد. در کارنامه هنری او فیلمهای دیگری مثل: شب بیرون، خط ویژه مصطفی کیایی، نیمرخها ساخته ایرج کریمی، در مدت معلوم، پل خواب، مادری، کمدی انسانی، مصادره و طلا ساخته پرویز شهبازی به چشم میخورد. هومن سیدی برای بازی در فیلم من دیه گو مارادونا هستم جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل را از جشنواره فیلم فجر و انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران گرفت.
کارگردانی
هومن سیدی پس از ساخت چند فیلم کوتاه (از جمله 35 متری سطح آب و دندان آبی که به خاطر آنها جوایز متعددی از جشنواره فیلم کوتاه تهران کسب کرد) اولین فیلم بلند خود را در سال 1389 با نام آفریقا کارگردانی کرد. این فیلم در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر (بخش آثار ویدئویی) جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن (آزاده صمدی) را از آن خود کرد. سیدی به غیر از کارگردانی، به عنوان نویسنده و تدوینگر نیز در این اثر حضور داشت. شهاب حسینی یکی از بازیگران این فیلم است که تنها ده کلمه دیالوگ میگوید و کم دیالوگترین نقش اصلی عمرش را بازی میکند. منتقدان سینمای ایران آفریقا را در زمرهٔ آثار سینمای نئو نوآر ایران برشمردهاند. همچنین برخی هومن سیدی را ادامه دهنده سینمای اجتماعی اصغر فرهادی میدانند (البته با دکوپاژ و قاببندیهای متفاوت و غیرکلاسیک) او نویسنده و کارگردان تئاتر روایت ناتمام یک فصل معلق بودهاست. از دیگر فعالیتهای او آموزش هنرجویان بازیگری در آموزشگاهش است. او در فیلمهایش بازیگران جدیدی مثل امیر جدیدی و یسنا میرطهماسب را به سینمای ایران معرفی کرد. فیلمهای هومن سیدی در مقام کارگردان عبارتند از آفریقا، سیزده، اعترافات ذهن خطرناک من، خشم و هیاهو و مغزهای کوچک زنگ زده. وی بعد از موفقیتهای داخلی و بینالمللی، دکترای افتخاری کارگردانی از شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی دریافت کرد. ساختههای او جوایز متعددی از جشنوارههای فجر و ورشوی لهستان و جشنواره فیلم پوسان کره جنوبی و شانگهای چین و جشنواره فیلم شهر دریافت کردهاند (از جمله جایزه بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم، جایزه ویژه هیئت داوران و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران)
• اینستاگرام:
houman_seyedi
• وبسایت:
صفحه در ویکی پدیا
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید

قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.