
تخصص/مهارت:
هنرپیشه، کارگردان و فیلمنامهنویس
معرفی/ بیوگرافی:
آنا لیلی امیرپور (به انگلیسی: Ana Lily Amirpour) هنرمند بریتانیایی ایرانی تبار، متولد انگلستان است.
خانم آنا لیلی امیرپور کارگردان و فیلمنامهنویس ایرانی آمریکایی است. در سال 2016 امیرپور موفق به کسب جایزه ویژه جشنواره ونیز برای فیلم دار و دسته بد شد. او یکی از چند سینماگر ایرانیتبار است که در تابستان سال 2016 به منظور افزایش گوناگونی نژادی و جنسیتی به آکادمی اسکار دعوت شد.
آنا لیلی امیرپور در انگلستان به دنیا آمد و در کودکی به همراه خانواده به میامی آمریکا مهاجرت کرد. دوران دبیرستان را در بیکرزفیلد، کالیفرنیا سپری کرد و در نهایت از مدرسه تئاتر، فیلم و تلویزیون دانشگاه کالیفرنیا فارغالتحصیل شد. اولین فیلم بلند داستانی امیرپور دختری در شب تنها به خانه میرود نام داشت که نخستین فیلم ایرانی در گونه ترسناک وسترن نامیده شد. تمام حوادث این فیلم در شهری تخیلی در ایران به نام شهر بد اتفاق میافتد. این فیلم توانست موفقیتهایی را برای او به ارمغان بیاورد.
فیلمشناسی
فیلم بلند
2021 – مونالیزا و ماه خونین
2016 – دار و دسته بد
2014 – دختری در شب تنها به خانه میرود
و…
فیلم کوتاه
خودکشی کوچک (2012) نامزد بهترین فیلم کوتاه در جشنواره فیلم ادینبورگ
من احساس حماقت میکنم (2012) فقط نویسندگی
پشمالو (2011)
کتاب (2010)
عشق واقعی (2010)
تو (2009) موزیک ویدئو
و…

• اینستاگرام:
lilyinapad
• وبسایت:
صفحه در wikipedia
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد.
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این بارکد را با تلفنهمراه اسکن نمائید.

تصاویر
قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر مندرجات، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.



























