پاکو دِ لوسیا (به اسپانیایی: Paco de Lucía) ا نام اصلیِ فرانسیسکو سانچز گومز (به اسپانیایی: Francisco Sánchez Gómez) آهنگساز و نوازندهٔ حرفهای گیتار اسپانیایی، زادهٔ ۲۱ دسامبر ۱۹۴۷ و درگذشتهٔ ۲۵ فوریهٔ ۲۰۱۴ در آلخسیراس، کادیس کشور اسپانیا بود.
پاکو دلوسیا پیشرو سبک فلامنکوی نو و از معدود نوازندگان گیتاری بود که توانسته بود به سبکهای دیگر نیز وارد شود و توانسته بود با هنرمندان بزرگی چون پل موریا همکاری کند. پاکو د لوسیا برندهٔ جوایز متعدد هنری شده بود. پاکو در کادیس اسپانیا متولد شد و چهار برادر بزرگاز خود داشت. همچنانکه در آلخسیراس مرسوم است او و برادرش پپه د لوسیا (که خواننده و شاعر فلامنکو است) نام خانوادگی خود را برای احترام به مادرشان «لوسیا گومز» (به اسپانیایی: Lucía Gomes) به «د لوسیا» تغییر دادند. پاکو د لوسیا پنج ساله بود که پدرش اولین گیتار را به او هدیه داد. خودش هم به او نوازندگی گیتار را آموخت و پاکو را به دنیای فلامنکو وارد کرد. پاکو د لوسیا در همان دوران کودکی روزی ده ساعت تمرین میکرد و جای تعجب نیست که اولین کنسرتش را در سن یازده سالگی اجرا کرد. اما چهره برجسته در آموزش او پدرش آنتونیو سانچز (Antonio Sánchez Pecino ) بود. پوهرن نویسنده بیوگرافی پاکو میگوید: آنتونیو برای آنکه از پسرش بهترین گیتاریست فلامنکو تاریخ را بسازد یک طرح استادانه پی ریزی کرد. پاکو پس از یک دوره آموزشی (۸–۱۹۵۲) اولین برنامه عمومی خود را در یک ایستگاه رادیویی در سال ۱۹۵۸ اجرا کرد؛ و در سال ۱۹۵۹ جایزه ویژه فستیوال بینالمللی فلامنکو خرز دولا فرونترا را بدست آورد. در سال ۱۹۶۲ با همراهی صدای برادر خود پپه د لوسیا جایزه دیگری (در خرز) کسب نمود. پاکو د لوسیا در سال ۱۹۶۳ گروه رقص و آواز خوزه گره کو را در خارج همراهی کرد. در نیویورک با سابیکاس و ماریو اسکودرو دیدار کرد اما قصد آن داشت که بخشی از مکتب گیتار نوازی نینو ریکاردو محسوب شود. پاکو به همراهی خانواده در سال ۱۹۶۴ به مادرید رفت. او در سال ۱۹۶۵ دو آلبوم با ریکاردو مودرگو- با تمهای مشهوری از لورکا (شاعر بزرگ اسپانیایی)- وسه آلبوم نیز با برادر خود رامون د لوسیا ضبط کرد. پدرش یک کلوب فلامنکو تأسیس کرد. در آنجا پاکو فرصت کرد تا صدای فوقالعادهترین خوانندگان فلامنکو رو بشنود. سپس با همراهی صدای فرناندو دیاز آلبوم ضبط نمود و بعد با پدر وایتورالده (ساکسیفون نواز جاز) آلبوم دیگری را ارائه نمود. نام او با قطعه Entre dos Aguas (تردید) بر سر زبانها افتاد. یکی دیگر از اجراهای معروف پاکو د لوسیا «کنسرت آرانخوئز»، اثر خواکین رودریگو است که برای ارکستر و گیتار ساخته شدهاست. پاکو در این اجرا با بداههنوازیهایی شنیدنی رنگ و بویی تازه به این اثر مهم بخشید. پاکو د لوسیا در طی چندین دهه فعالیت هنریاش موفق شد، موسیقی فلامنکو و نوای گیتار فلامنکو را در سراسر دنیا به شهرت برساند و همچنین الهامبخش و تأثیرگذار چندین نسل از نوازندگان جوان گیتار فلامنکو باشد. او از سال ۱۹۶۵ که نخستین آلبومش را منتشر ساخت تا سال ۲۰۱۲ بیش از سی آلبوم به انتشار رساند. پاکو تا سال ۱۹۹۱ قادر به خواندن نت نبود و چنانکه در فیلم زندگینامهاش گفته، به عنوان یک نوازندهٔ گیتار فلامنکو همیشه به ریتم در موسیقیاش اهمیت بیشتری میداده تا به درست به صدا درآوردن نتها (چیزی که در نواختن گیتار کلاسیک بیشتر مورد توجه است). پاکو در سال ۱۹۹۱ کنسرتو آرانخوئز اثر خواکین رودیگر را اجرا کرد که یکی از بهترین اجراهای این اثر بود. پاکو د لوسیا موفق به دریافت جوایز بسیاری شدهاست، که از آن جمله میتوان به دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه پلیفونیک شهر آلخسیراس و دریافت دکترای افتخاری از کالج موسیقی برکلی در سال ۲۰۱۰ اشاره کرد.
لیلیت® اولین پلتفرم و هلدینگ برگزارکنندهٔ نمایشگاه با تکنولوژی واقعیت مجازی و استفاده از فناوری هوش مصنوعی است که با بیش از ۶۰۰ سالن متنوع شیک و لوکس (چنداتاقه و چندطبقه، با قابلیت شخصیسازی و تغییر محیط، دکوراسیون و اشیاء) و با بیش از ۱۰۰۰ طرح قابمجازی، درحالحاضر درمقایسه با سایر پلتفرمهای مشابه در دنیا، پیشرفتهترین و بزرگترین گالری آنلاین در کل جهان میباشد، که باتجربهٔ برگزاری بیش از ۲۵۰ نمایشگاه هنری و تجاری و با میانگین بیش از ۴۰هزار بازدیدشبانهروزی از سراسرجهان، موفقترین و پربازدیدترین گالری ایرانی نیز است؛ گالری لیلیت همچنین با ابداع کردن اولین نگارخانه با گویندگی هوش مصنوعی و با ابداع و برگزاری اولین نمایشگاه در جهانهای ناممکن و فانتزی؛ پیشروترین و نوآورانهترین گالری در کل جهان نیز میباشد؛ ضمناً پلتفرم لیلیت با دارا بودن بخشهای گوناگون نظیر: دانشنامه هنر و هنرمندان، مجلات آنلاین با موضوعات گوناگون و عمومی، روزنامه آنلاین هنر، تماشاخانه و مدیاکلاب، آموزشگاه هنری مجازی و…؛ هماکنون بزرگترین دانشنامه بیوگرافی هنرمندان ایرانی و بزرگترین رسانه و استارتاپ هنری فارسی زبان در کل جهان نیز میباشد که بهمنظور ارتقای سطح دانش جامعه، بهعنوان دانشنامه عمومی و رسانهٔ فعال در عرصهٔ هنر ایران فعالیت نموده است؛ گالری لیلیت همچنین علاوهبر تمامی این موارد، با امکانات متعدد و بسیار ارزشمندی که در جهت حمایت از هنرمندان گرامی در برگزاری نمایشگاه آثار ایشان ارائه میدهد، توانسته پرامکاناتترین گالری هنری در جهان نیز باشد که با توکل به خداوند متعال، با افتخار درخدمت مخاطبان و اهالی محترم فرهنگ و هنر بوده و میباشد. .: سپاس از توجه و همراهیتان :.