تخصص/مهارت:
طراح و نقاش، معمار،
معرفی/ بیوگرافی:
بیژن صفاری (به انگلیسی: Bijan Safaari) هنرمند ایرانی، متولد 1312 در تهران و درگذشته 2 اردیبهشت 1398 در پاریس فرانسه است.
آقای بیژن صفاری، از هنرمندان معمار سرشناس ایران میباشد.
بیژن صفاری روشنفکر، نقاش و معمار ایرانی و استاد سابق دانشکدهٔ هنرهای تزیینی بود. او از جمله مدیران فرهنگی و هنری دورهٔ پهلوی و از نزدیکان فرح دیبا بود.
بیژن صفاری معمار، نقاش و دبیر شورای کارگاه نمایش بود. او در رشته معماری در فرانسه به تحصیل پرداخت و طراحی پارک دانشجو در کنار تئاتر شهر و مرمت باغ فردوس از کارهای مهم وی بود.
صفاری در 1933 در تهران متولد شد. او فرزند تیمسار سناتور محمدعلی صفاری بود. صفاری در بوزار و مدرسه ویژه معماری در سوییس و فرانسه تحصیل کرد و در 1959 به ایران برگشت و شرکت معماری خود را به راه انداخت. فعالیتهای هنری خود را با نقاشی آغاز کرد.
فعالیتها
او در دانشگاه تهران معماری تدریس میکرد و از اعضای هیئت امنای بنیاد شهبانو فرح بود. بیژن صفاری مشاور سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران (1356–1344) بود. او طراح مجموعه تئاتر شهر و بوستان دانشجو در تهران است. او در کنار مارکو گریگوریان، سیراک ملکونیان، سهراب سپهری، پرویز تناولی و منوچهر شیبانی از اعضای «گروه هنرمندان معاصر» بود. صفاری عضو تیم برنامهریز جشن هنر شیراز و مسئول تئاتر آن بود. او مدیریت هنری کارگاه نمایش رادیو و تلویزیون ملی ایران را بر عهده داشت.
نقاشی
انگیزهٔ اصلی صفاری برای نقاشی یک کشش عاطفی به متریالهای در اختیار اوست؛ از جمله نوشتافزار، کاغذهای سفید، به مدادرنگیها، آبرنگها، و رنگهای اکرلیک و تأثیر رنگهای جامد و مایع بر سطح کاغذ. مهمترین ویژگی آثار وی رفتارش با اشیا و روابط آنها است. اشیای آشنا را در کنار یا بر روی هم تصویر میکند. تابلوهای او که بر روی هم بسیار جدی و دقیق اجرا شدهاند، عمداً با نهادن اثر فنجانهای قهوه و با کشیدن خطوطی «باطلکننده» آثار رازآلود، پیچیده و استادانهٔ بیژن صفاری در قلمرو آن «خطّ سوم» به شمس تبریزی که «نه خود خواندی نه دیگری» شبیهاند. او نقش زیادی در پرورش فکر رضا قاسمی داشتهاست.
درگذشت
بیژن صفاری، روز دوشنبه دوم اردیبهشت 1398، 22 آوریل 2019 در سن 86 سالگی در شهر پاریس درگذشت.
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید
قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.