تخصص/مهارت:
خطاطی و خوشنویسی،
معرفی/ بیوگرافی:
شمسالدین ابوالوفا حسینی (به انگلیسی: Shams’eddin Abolvafa Hosseini) هنرمند ایرانی، متولد 1326 در روستای دستنا در شهرکرد است.
آقای شمس الدین ابوالوفا حسینی از هنرمندان سرشناس ایران میباشد.
پدرش که مردی کشاورز بود و محضر داشت، او را به حفظ اشعار فارسی و عربی و خوشنویسی علاقه مند کرد.
وی وارد مکتب خانه شد و مقدمات علوم دینی را نزد پدر فراگرفت. پس از این به محضر امان الله کوجانی شتافت و تحصیلات به سبک جدید را نیز تا دیپلم پی گرفت.
به سال 1338 به همراه برادرش دکتر سیدمحمد حسینی برای ادامه تحصیل به اصفهان آمد و مدتی در مدرسه عربان (آیت الله خادمی) به تحصیلات قدیمه پرداخت. آن گاه به دانشگاه رفت و لیسانس خود را در رشته مدیریت اداری از دانشگاه گیلان دریافت کرد.
نستعلیق را از استاد حبیب الله فضائلی و نسخ و نستعلیق را از استاد نصر الله معین آموخت و در تهران از استاد فرادی بهره جست. به سال 1358 مدرک ممتاز انجمن خوشنویسان را به دست آورد. او از نخستین کسانی بود که در اصفهان مدرک ممتاز میگرفتند. پس از دوره ممتاز، از روی قرآنهای قدیمی و خطوط میرزا محمدرضا کلهر و عماد الکتاب مشق کرد. او به همراهی استادانش انجمن خوشنویسان اصفهان را پایه گذاری کرد و مسوولیت هایی را در انجمن بر دوش گرفت.
آن گاه انجمن خوشنویسان را در شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری پایه گذاری کرد.
وی در بیشتر جشنواره ها در بخش استادان شرکت جسته و داوری چندین جشنواره را بر عهده داشته است.
همچنین پنج نمایشگاه انفرادی برگزار کرده و در تمام نمایشگاههای جمعی انجمن خوشنویسان ایران و اصفهان از سال 1358 به بعد در داخل و خارج از کشور شرکت داشته است.
خط تخصصی او نستعلیق و مرکز قلم وی دو دانک (قلم چلیپایی) است.
سفارش او به هنرآموزان این است که با توجه به پیشرفتهای علمی، فنی و تکنولوژیکی و در عصر انفجار اطلاعات به آنچه در صفحه مشق میبینند اکتفا نکنند و با استفاده از ابزارهای مدرن – همانند اینترنت – دید گستردهتری نسبت به مقوله خط و خوشنویسی پیدا کنند.
استاد حسینی به تدریس در دبیرستانها، هنرستانها، دانشگاه هنر و مراکز تربیت معلم اصفهان سرگرم است و شاگردان بسیاری را تربیت کرده. هشتاد تن از شاگردان او موفق به دریافت درجه ممتاز شدهاند.
استاد حسینی دارای نشان درجه یک هنری برابر دکترا و درجه استادی در خوشنویسی است.
وی به گردآوری نمونه خطوط خوشنویسان گذشته، تحقیق درباره خوشنویسان و بررسی نسخههای خطی علاقه نشان میدهد و از صاحب نظران در زمینه شناخت خطوط به شمار میرود.
• آدرس:
• تلفن:
• وبسایت:
• اینستاگرام:
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید
قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.