تخصص/مهارت:
طراح و معمار، عکاس، مرمتگر، استاد دانشگاه
معرفی/ بیوگرافی:
باقر آیت الله زاده شیرازی (به انگلیسی: Bagher Ayatallah Zadeh Shirazi) هنرمند عراقی ایرانی تبار، متولد 1 شهریور 1315 در نجف عراق و درگذشته 28 اَمرداد 1386 در تهران بود.
آقای باقر آیتاللهزاده شیرازی معمار، مرمتگر، استاد دانشگاه، چهره ماندگار عرصه معماری، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی ایران و عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران بود. او بنیانگذار مرمت علمی بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی در ایران و از بنیانگذاران سازمان میراث فرهنگی کشور است.
زندگینامه
باقر آیتاللهزاده شیرازی، فرزند سید محمدحسین شیرازی و از نوادگان میرزای شیرازی، در سال 1315 هجری شمسی در خانوادهای ایرانی و مذهبی در نجف به دنیا آمد. مادر او فرزند سید محمدکاظم شیرازی (از مراجع تقلید) بود. او تا سن 4 سالگی در نجف زیست و سپس در دوران جنگ جهانی دوم با خانواده به تهران آمد. تا سال دوم ابتدایی در تهران درس خواند و دوباره با خانواده راهی نجف شد و در آنجا به توصیه پدر خود در مدرسه طوسی، قرآن و نهج البلاغه را فراگرفت. سپس وارد مدرسه علوی نجف شد و تا سال ششم ابتدایی را در این مدرسه گذرانید. او دوران کودکی خود را در کنار شخصیتهای برجسته حوزوی گذراند و این افراد و شرایط آن فضا در زندگی او و شکلگیری شخصیتش تأثیری پایدار به جای گذاشتند. پس از کلاس ششم ابتدایی دوباره به ایران مراجعت کرد و به همراه خانواده خود در محله سرچشمه تهران، سکنی گزید.
آیت اللهزاده شیرازی در سال 1335 موفق به اخذ دیپلم ریاضی از دبیرستان دارالفنون شد و در سال 1342 با درجهٔ عالی در مقطع کارشناسی ارشد رشتهٔ معماری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. عنوان پایاننامه کارشناسی ارشد او طرح پیشنهادی کانون اصلاح و تربیت اطفال بزهکار بود.
در سال 1343 برای ادامه تحصیل به ایتالیا رفت و در سال 1350 (1971 میلادی) با درجهٔ عالی موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته مطالعه و مرمت بناها و بافتهای تاریخی از دانشکده معماری دانشگاه رم شد. عنوان پایاننامه دکترای وی Progetto di Rianimazione del Bazar di Isfahan il Centro Antico Commerciale a Culturale della Citta (پروژه احیای بازار اصفهان – مرکز کهن تجاری و فرهنگی شهر) بود که تحت نظارت و راهنمایی معمار مشهور ایتالیایی دکتر دِ آنجلیز (De Angelis d’Ossat) نوشته شد.
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید
قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.