تخصص/مهارت:
طراح و نقاش، هنرهای تجسمی،
معرفی/ بیوگرافی:
مرتضی کاتوزیان (به انگلیسی: Morteza Katouzian) هنرمند ایرانی، متولد 11 تیرماه 1322 در تهران است.
آقای مرتضی کاتوزیان در11 تیرماه 1322 در خانواده ای متوسط و هنر دوست در تهران به دنیا آمد. از کودکی عاشق نقاشی بود و تمام اوقات او بدون مربی صرف فراگیری این هنر می شد. در سال 1339 به طور حرفه ای به کار گرافیک و نقاشی روی آورد. در زمینه گرافیک تعداد بسیاری پوستر، آرم، جلد کتاب و بروشور ساخت. سال 1353 مسئولیت برگزاری نمایشگاه بین المللی گرافیک تهران با عنوان گرسنگان آفریقا توسط سازمان جهانی I.A.A را قبول و بشکل آبرومندانه ای به انجام رساند و برنده جایزه پوستر همبستگی شد.
مرتضی کاتوزیان نقاش و هنرمند تراز اول کشور اولین کسی بود که در سال 1349 درجه کمربند سیاه کاراته را از بنیانگذار کاراته در ایران گرفت. مرتضی کاتوزیان تمرین کاراته را در سال 1346 آغاز کرد و پس از 6 ماه اولین کمربند رسمی آن زمان همین «کمربند سبز» را به کمربست و یک سال و نیم بعد کمربند قهوهای شد.
اغلب آثار مرتضی کاتوزیان در سبک رئال میباشند و با همان آثار شناخته شده است، اگرچه وی در سبک سورئال نیز فعالیت داشته است.
در مدت 30 سال تدریس نقاشی از آتلیه کوچک او ده ها نقاش تقدیم جامعه هنری شد. برای معرفی و تشویق شاگردانش سه نمایشگاه جمعی برای آنان بر پا کرد و در یک نمایشگاه بهمراه آنان در موزه هنرهای معاصر تهران شرکت کرد. به همت او در سال 1384 کتابی از نقاشیهای هنرجویانش چاپ و مورد استقبال مردم قرار گرفت. اکنون تعدادی از آن هنرجویان از نقاشان و هنرمندان بنام ایران هستند و هر کدام در آموزشگاه نقاشی خود به تعلیم هنرجویان بسیاری مشغولند.
استاد کاتوزیان درباره فعالیت ورزشی خود در رشته کاراته چنین میگوید: «پس از یک سال و نیم که میخواستم برای کمربند قهوهای امتحان بدهم. مطابق قاعده روز 8 کاتا اجرا کردم و بایستی در مبارزه سه دقیقهای همه کمربند سبزهای کلاس را که آن موقع چند نفر بیشتر نبودند میبردم، واقعا دست و پا برای آدم نمیماند، بچهها مثل امروز نازک نارنجی نبودند ما با دنده شکسته هم مبارزه میکردیم با عشق و علاقه تمرین میکردیم برای کمربند سیاه 12 کاتا به اجرا میگذاشتیم و چندین مبارزه سه دقیقهای ضمنا باید همزمان با دو کمربند سبز هم مبارزه میکردیم و همه قهوهایهای کلاس را میبردیم، مبارزه هماهنگ و همزمان با دو کمربند سبز بسیار سنگینتر از مبارزه، یک کمربند قهوهای بود، بیشتر آن بچهها دیگر الان خیلی بزرگ شدهاند، ما به شیوه ایپون کومیته عادت کرده بودیم ایپون کومیته برای ساختن کاراته کا ضروری است کاراته کارا جنگنده بار میآورد، هیچ چیز در کومیته اثر این شیوه کار را ندارد البته ما در کومیته با بچهها اخلاق و جوانمردی و نه خشونت را در دستور کارمان قرار داده بودیم من همیشه حافظ امنیت و سلامت بچهها بودم و درجه پایینها هرگز از ضرباتم صدمه نمیدیدند و اگر کسی هم دید هرگز عمدی در کار نبود.کاراته برای من یک حالت تقدس داشت، یک حالت روحانی»
• آدرس:
• تلفن:
• وبسایت:
• اینستاگرام:
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید

قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.