مارچوبه

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

در طب سنتی در خصوص خواص و مزاج مارچوبه آمده است که :

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • ملین است، دستگاه گوارش را تقویت کرده و به هضم غذا کمک می‌کند.
  • خوردن مارچوبه می‌تواند به تقویت میل جنسی کمک کند.
  • مارچوبه از نفخ معده جلوگیری می‌کند.
  • این گیاه از آنجایی که موجب شکستن سنگ‌های کلیه و مثانه می‌شود و در عین حال ادرار آور است می‌تواند به دفع مایعات اضافی از بدن و خرد کردن و دفع سنگ‌های کلیه و مثانه کمک کند.
  • مارچوبه به عنوان مسکن برای تسکین درد سینه و ریه و دندان عمل می‌کند.
  • به رفع انسدادها و گرفتگی‌های کبد و طحال کمک می‌کند.
  • مصرف صحیح آن دید چشم را تقویت می‌کند.

.

نشانه‌های مارچوبه تازه چیست؟

شاخه‌های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و اگر فلس‌های نوک آن باز باشد نشانه این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است.

.

نحوه دم کردن مارچوبه به چه صورت است؟

چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.

.

مصرف مارچوبه برای چه افرادی مضر است؟

  • افرادی که مبتلا به درد مفاصل هستند نباید در مصرف مارچوبه زیاده روی کنند.
  • به دلیل خواص دیورتیک مارچوبه، مصرف افراطی آن برای افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند، توصیه نمی‎شود.
  • زیاده روی در مصرف مارچوبه در دوره بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می‌‌دهد.
  • همچنین مصرف زیاد مارچوبه برای افراد عصبی، افراد مبتلا به سنگ کلیه و روماتیسم مضر خواهد بود.

.

مصلح و روش‌های کاهش مضرات مارچوبه

  • مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مارچوبه ، مصرف آن همراه عسل یا سکنجبین است.
  • مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آن‌هایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا در سرکه بجوشانند سپس مصرف کنند تا از مضرات آن کاسته شود.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت