آیا بهترین شرکت های انیمیشن سازی را میشناسید؟ گروهی از افراد بدون توجه به کمپانی سازنده یک انیمیشن به تماشای آن مینشینند اما گروهی دیگر فقط آثار برترین کمپانی های انیمیشن سازی را دنبال میکنند. شما جزو کدام دسته هستید؟ با ما همراه باشید تا در کنار هم با بهترین استودیو های انیمیشن سازی و بهترین استودیو های انیمه سازی آشنا شویم.
انیمیشن از دیرباز یکی از پربینندهترین برنامههای تلویزیونی و سینمایی بوده است. فیلمهای ساخته شده توسط تصاویر متحرک که با عنوان انیمیشن یا پویانمایی شناخته میشوند، همواره از سوی بینندگان مورد استقبال قرار گرفتهاند و بینندگان این گونه فیلمها محدوده سنی خاصی ندارند. بچههای پنج ساله تا آدم بزرگهای هفتاد ساله، همه علاقه به دیدن چنین فیلمهایی دارند. اما چه کسانی در پس ساخت چنین انیمیشنهایی هستند؟ برترین کمپانی های انیمیشن سازی دنیا را تا چه حد میشناسید؟ از تولیدات بهترین استودیو های انیمه سازی اطلاع دارید؟ در این مقاله از پلازا قصد داریم بهترین استودیو های انیمیشن سازی دنیا را معرفی کنیم.
آنچه در ادامه میخوانید
بهترین استودیوهای انیمیشن سازی دنیا
رتبه بندی شرکت های انیمیشن سازی کار چندان آسانی نیست اما ما سعی کردیم در این مقاله به معرفی 20 استودیوی مشهور بپردازیم که انیمیشنهایشان همواره در فهرست انیمیشنهای محبوب جهان قرار میگیرند. شما همچنین میتوانید برای آشنایی با بهترین انیمیشنهای دنیا، به این مقاله مراجعه کنید.
1. استودیوی پیکسار (Pixar) از بهترین شرکت های انیمیشن سازی
در ابتدای لیست بهترین استودیو های انیمیشن سازی دنیا استودیوی پیکسار (Pixar Animation Studios) قرار دارد. این استودیو آن قدر معروف است که نیازی به معرفی چندانی ندارد. این سازنده انیمیشن تنها یک استودیو نیست و نمونهای است که نشان میدهد یک کسب و کار موفق چگونه باید اداره شود. برای مدت حدود سه دهه، این استودیو به خلق داستانهایی پرداخته که فراتر از تنها یک کارتون برای جذب کودکان، والدینشان و گروههای سنی دیگر بودهاند. در این شرکت، ابتدا ایده شکل میگیرد و سپس جمعی از مورد اعتمادترین افراد حاضر در شرکت دور هم جمع میشوند تا آن ایده را عملیاتی نمایند. به همین دلیل است که این شرکت، بهترین استودیوهای انیمیشن سازی دنیا است.
هر یک از محصولات پیکسار که تاکنون ساخته شده، حاصل همکاری گروهی نویسندگانی بوده که نهایت تلاششان را کردهاند تا بهترین کار را به بینندگان خود عرضه کنند. بر کسی پوشیده نیست که برخی از بهترین انیمیشنهای تاریخ سینما ساخته این کمپانی بودهاند، از جمله مجموعه فیلمهای Toy Story و همین طور The Incredibles Ratatouille ،Up ،WALL-E و Finding Dory و بسیاری از موارد دیگر. البته، تمامی انیمیشنهای ساخته شده توسط این شرکت، موفق نبودهاند. اما تعداد نمونههای مثبت و موفق، بسیار بیشتر از نمونههای ناموفق بودهاند. همه چیز از سال 1979 و سرمایهگذاری موسس اپل، استیو جابز شروع شد. از آن زمان تاکنون لوگوی چراغ رومیزی این شرکت به یکی از خاطرهانگیزترین نمادهای صنعت سینما و انیمیشن تبدیل شده است. برای آشنایی بیشتر با کمپانی پیکسار میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
2. استودیوهای انیمیشنسازی والت دیزنی (Walt Disney)
والت دیزنی (Walt Disney) نامی است که تبدیل به نمادی موفق شده و عناوینی در طول تاریخ به دست آورده که دستیابی به آنها برای رقبا بسیار سخت است. این شرکت محلی برای رویاپردازی و مخاطره است و تمامی جنبههای صنعت فیلم و انیمیشن را پوشش میدهد. دیزنی از ساخت فیلمهای سینمایی گرفته تا بازیهای ویدیویی و تلویزیونی و همین طور اقامتگاهها و پارکهای تفریحی فعالیتهای مختلفی را اجرایی کرده و شرکتی است که برای علاقهمندان، بیشتر شبیه به یک دوست است تا یک امپراتوری چند میلیارد دلاری. این شرکت با انیمیشنهایی خاطرهانگیز و کلاسیک کارش را آغاز کرد و بسیاری از ما خیلی از خاطرات بچگی خود را مرهون تلاشهای این شرکت هستیم. کمپانی دیزنی با کمک این انیمیشنها تبدیل به یکی از بهترین استودیو های انیمیشن سازی دنیا شده است.
والت دیزنی و برادر کوچکترش، این شرکت را در سال 1923 بنا نهادند. در ابتدا این دو نفر به تولید کارتونهایی کوتاه و صامت در استودیوی کوچک خود در لسآنجلس میپرداختند. معرفی شخصیت میکی ماوس بود که شرکت آنها را با موفقیت همراه کرد. میکی ماوس قطعا یکی از عوامل موفقیت این شرکت بوده، اما انیمیشن بلند سفیدبرفی و هفت کوتوله (Snow White and the Seven Dwarfs) بود که توجه همگان را به سمت این شرکت جلب کرد. از آن زمان تاکنون، این شرکت بیش از شصت انیمیشن بلند تولید کرده که هر کدام از نظر کیفی در حد و اندازههای کارهای خودِ والت دیزنی بودهاند. کارهای کلاسیکی همچون پینوکیو، بامبی، شیرشاه، دیو و دلبر و پری دریایی کوچولو تنها تعدادی از این نامها به شمار میروند.
در سالهای هم که این شرکت با ارائه نمونههایی همچون گیسوکمند (Tangled)، شاهزاده و قورباغه (The Princes and the Frog) و یخ زده (Frozen) توانسته موفقیت دوباره را کسب کند و نمیتوان انکار کرد که والت دیزنی یکی از پیشروترین شرکتهای صنعت سینما و یکی از بهترین استودیو های انیمیشن سازی دنیا به شمار میرود. در حالی که حالا دیگر بخش برنامههای تلویزیونی این شرکت برای خودش دارای شرکتی مستقل شده، فیلمهای سینمایی آن واقعا داستانهایی الهامبخش را برای بینندگان به تصویر میکشد.
3 استودیو جیبلی (Ghibli) از بهترین استودیو های انیمه سازی
استودیو جیبلی (Studio Ghibli) در شهر کوگانی از توابع توکیو در ژاپن تاسیس شده و یکی از سازندگان معتبر و بهترین استودیو های انیمه سازی به حساب میآید. یکی از موسسین این استودیو، هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki) است که یکی از کارگردانهای محبوب این شرکت نیز به حساب میآید. موفقیتهای این استودیو همواره مرهون زحمات میازاکی بوده و تلاشهای او باعث شده که موسسین این شرکت از هم جدا نشوند.
بعد از موفقیت انیمیشن Nausicaä of the Valley of the Wind در سال 1984، میازاکی استودیو جیبلی را با همکاری توشیو سوزوکی (Toshio Suzuki) و ایسائو تاکاهاتا (Isao Takahata) در 15 ژوئن 1985 بنا نهاد. تاکاهاتا بعدها انیمیشن Grave of the Fireflies را برای این شرکت ساخت. در حالی که بسیاری از شرکتهای سازنده انیمیشن دیگر با دستورالعمل کار میکنند، استودیو جیبلی همیشه با عشق و علاقه اداره میگردد.
میازاکی و همکارانش، هشت مورد از پانزده انیمیشن پرفروش تاریخ ژاپن را ساختهاند که از آن جمله میتوان به همسایه من توتورو (My Neighbor Totoro)، شاهزاده مونونوکه (Princess Mononoke)، شهر اشباح (Spirited Away)، افسانه شاهدخت کاگویا (The Tale of Princess Kaguya) و جدیدترین کار آنها «هنگامی که مارنی آنجا بود» (When Marnie Was There) اشاره کرد. میازاکی علاوه بر به دست آوردن طرفدارانی در آمریکا، حالا توانسته خودش را به عنوان بهترین کارگردان فیلمهای انیمیشن نسل خود و یا حتی تمام دوران معرفی نماید. این کارگردان با داشتن 75 سال سن، سال گذشته برای چندمین بار اعلام بازنشستگی کرد، اما استودیو جیبلی همچنان در لیست شرکت های انیمیشن سازی ژاپن باقی میماند و به فعالیت و ارائه کار برای طرفداران خود ادامه میدهد.
4. دریم ورکس (DreamWorks) از بهترین شرکت های انیمیشن سازی
یکی دیگر از بهترین استودیو های انیمیشن سازی جهان، شرکت دریم ورکس (DreamWorks Animation) است. با این وجود، این شرکت همیشه از زمان تأسیس در سال 1994، به عنوان شرکتی فرعی شناخته شده و هیچگاه کسی آن را به عنوان شرکتی اصلی در نظر نگرفته است. البته، اشتباه نکنید، طی این مدت کوتاه، اثر زیادی در دنیای فیلم و انیمیشن از خود به جای گذاشتهاند. همه ما با لوگوی این شرکت آشنا هستیم، پسربچهای که روی ماه نشسته و در حال ماهیگیری است. این لوگو زمانی طراحی شد که استیون اسپیلبرگ یکی از موسسین این شرکت درخواست کرد تا یک تصویر کامپیوتری تخیلی طراحی شود تا به نوعی خلاقیت کارهای شرکت را به تصویر درآورد. از آن زمان تاکنون این لوگو بیش از دو دهه در صنعت انیمیشن به فعالیت ادامه داده و مخاطبین کارهای خلاقانهای را شاهد بودهاند.
دریم ورکس فعالیت خود را با همکاری اسپیلبرگ، جفری کاتزنبرگ (مدیر اجرایی سابق دیزنی) و دیوید جفن (مدیر اجرایی موسیقی) شروع کرد. این افراد در ادامه چندین تن از انیماتورهای برتر صنعت را به کار گرفتند و در ادامه اولین فیلم انیمیشن خود را به نام Antz در سال 1998 ارائه کردند. از آن زمان تاکنون، این استودیو تبدیل به یکی از بزرگترین سازندگان انیمیشن دنیا شده و ساختههای بسیار موفقی را نیز ارائه کرده که از آن جمله میتوان به مجموعه انیمیشن شرک (Shrek)، مجموعه پاندای کونگفوکار (Kung Fu Panda)، مجموعه انیمیشن ماداگاسکار (Madagascar)، مجموعه فیلمهای مربی اژدها (How to Train Your Dragon) و Trolls اشاره کرد. سه سال پیش دریم ورکس توسط شرکت Comcast خریداری شد و بدین ترتیب، زیرمجموعه NBCUniversal قرار گرفت.
5. کمپانی نیکلودین (Nickelodeon)
کمپانی نیکلودین (Nickelodeon) یکی از شرکتهای سازنده انیمیشن است که برای بسیاری از کودکان و نوجوانان و یا حتی بزرگسالان، یادآور انیمیشنهای خاطرهانگیزی است. این شرکت کارش را با ساخت انیمیشنهایی نظیر Doug ،Rugrats و نمایش The Ren and Stimpy شروع کرد.
اما شاید یکی از معروفترین انیمیشنهایی که این شرکت تولید کرده، باب اسفنجی یا همان SpongeBob باشد. از دیگر انیمیشنهای موفق این شرکت میتوان به مواردی همچون Jimmy Neutron: Boy Genius ،Invader Zim و Avatar: The Last Airbender اشاره کرد. این شرکت اولین انیمیشن خود را در سال 1998 تولید کرد و تاکنون انیمیشنهای موفق بسیاری را تولید کرده است. نیکلودین به عنوان یک شبکه تلویزیونی توانسته خودش را به عنوان یکی از برترین کمپانی های انیمیشن سازی دنیا معرفی نماید.
6. کمپانی های انیمیشن سازی برادران وارنر (Warner Bros)
در میان بهترین استودیو های انیمیشن سازی دنیا که در این مطلب به آنها اشاره شده است، شاید هیچ شرکتی به اندازه کمپانی برادران وارنر یا Warner Bros. Animation این تعداد شخصیتهای انیمیشنی مختلف را خلق نکرده باشد. این شرکت که در سال 1933 تاسیس شده، شخصیتهای مشهوری همچون باگز بانی (Bugs Bunny)، دافی داک (Daffy Duck) و همین طور Looney Tunes و Merrie Melodies را ساخته است.
ساخت انیمیشنهای کوتاه در این شرکت به خاطر افزایش هزینههای تولید و همین طور کاهش محبوبیت چنین نوع انیمیشنهایی از سال 1969 متوقف گردید. از آن زمان شخصیتهای Looney Tunes تنها در قالب کاراکترهای باگز بانی به حیات خود ادامه دادهاند. این شرکت همچنین به ساخت انیمیشنهای بتمن و سوپرمن نیز پرداخته است
7. تویی انیمیشن (Toei) از بهترین استودیو های انیمه سازی
اگر از جمله طرفداران سریالهای انیمیشنی تلویزیونی هستید، احتمالا محصولات تویی انیمیشن یا همان Toei Animation را دیدهاید. محبوبیت این سازنده ژاپنی انیمیشن به دهه 90 میلادی باز میگردد، اما تاریخچه این شرکت به سال 1956 میلادی باز میگردد که به خرید شرکت Japan Animated Films پرداخت. در طول شصت سال گذشته، این شرکت به عرضه کارتونهایی برای مخاطبین ژاپنی خود پرداخته است، اما کسب و کار این شرکت همزمان با ارائه دوبلههای انگلیسی کارهایش رونق بیشتری گرفت. آنجا بود که این انیمیشنها در آمریکا به نمایش درآمد.
از جمله کارهای این شرکت میتوان به سریال Dragon Ball و از آن مهمتر Dragon Ball Z اشاره کرد. این مورد دومی به مدت هفت سال از شبکه Fuji TV به نمایش درآمد و همچنین در شبکههای کارتون آمریکایی نیز پخش گردید. از جمله دیگر برنامههای این شرکت میتوان به Sailor Moon ،One Piece، Saint Seiya و Yu-Gi-Oh اشاره کرد. بسیاری از انیمیشنهای کوتاه تویی انیمیشن، از بهترین استودیو های انیمه سازی، بعدها به فیلمهای سینمایی انیمیشن نیز تبدیل شدند.
8. کارتون نتورک استودیوز (Cartoon Network Studios)
شرکت انیمیشنسازی کارتون نتورک استودیوز یکی از پربینندهترین و برترین کمپانی های انیمیشن سازی دنیا در کنار رقیب خود نیکلودین است. این شرکت کار خود را در سال 1994 و به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکتی کارش را شروع کرد که حالا تحت عنوان Hanna-Barbera شناخته میشود.
در میان کارهای مشهور کارتون نتورک استودیوز میتوان به Foster’s Home for Imaginary Friends ،Ben 10 و Adventure Time اشاره کرد.
9. آردمن انیمیشن (Aardman) از برترین کمپانی های انیمیشن سازی استاپموشن
در میان برترین کمپانی های انیمیشن سازی دنیا در این فهرست، شرکت آردمن انیمیشن (Aardman Animations)، سازنده انیمیشنهای سبک استاپموشن (Stop Motion) است که با روش Claymation یا ساخت خمیری کار میکند و کارهایی ارائه کرده که بسیار منحصربفرد از آب درآمدهاند. البته تفاوتی میان ساخت این نوع انیمیشن با دیگر انواع دیجیتال که این روزها به نمایش در میآیند، وجود دارد. روش Claymation، بسیار وقتگیر است و طی آن سازندگان باید با توقفهای بسیار و ضبط صحنه به صحنه، حرکت شخصیتها را شبیهسازی کنند. در نتیجه، این روش کاری نیاز به گروه سازندهای بسیار صبور دارد تا بتوانند روند ساخت آن را مدیریت نمایند.
کمپانی آردمن در سال 1972 و با همکاری تیم کوچکی از پیتر لورد و دیوید اسپراکستون تشکیل شد. این دو تا پیش از آن، نمایشهایی را برای بی بی سی میساختند. از جمله انیمیشنهای مشهوری که این شرکت تاکنون ساخته میتوان به بره ناقلا یا Shaun the Sheep و همین طور Wallace and Gromit اشاره کرد. در سال 1997 این شرکت خبر از اولین همکاری دوجانبه با یک شرکت انیمیشنساز دیگر را داد و فیلم Chicken Run را با همکاری دریم ورکس در سال 2000 ساختند. پنج سال بعد، آنها فیلم Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit را ارائه کردند که جایزه اسکار بهترین انیمیشن را برایشان به ارمغان آورد.
10. سونی پیکچرز انیمیشن (Sony Pictures Animation)
بخش انیمیشن شرکت سونی پیکچرز با داشتن تنها 17 سال سابقه کار، در مقایسه با شرکتهای دیگر موجود در فهرست ما، بسیار تازهکار به نظر میرسد. این شرکت در سال 2002 تاسیس شد و این اتفاق زمانی افتاد که سونی پیکچرز اینترتینمنت (Sony Pictures Entertainment) تصمیم گرفت تا زیرمجموعه جلوههای ویژه بصری خود را تحت عنوان سونی پیکچرز ایمیجورکس (Sony Pictures Imageworks) به فروش برساند. زمانی که هیچ متقاضی برای خرید پیشقدم نشد، این شرکت تصمیم گرفت تا تغییراتی در آن صورت دهد تا بیشتر روی انیمیشن متمرکز شود. در طی یک سال، مجموعه کاملی از انیمیشنها توسط این شرکت عرضه گردید.
از اولین فیلم انیمیشن این شرکت تحت عنوان Open Season انتظار میرفت تا دو برابر بودجه فیلم فروش کند، اما از نظر منتقدین انتظارات را برآورده نکرد و بسیاری از کارشناسان اعتقاد داشتند که این فیلم بیشتر مخصوص کودکان بوده و والدین آنها چندان لذتی از آن نمیبرند. زمانی که این شرکت دومین فیلم انیمیشن خود را عرضه کرد، پختگی بیشتری پیدا کرده بود. دومین فیلم انیمیشن این شرکت تحت عنوان Surf’s Up توانست پلی به سمت انیمیشن دیگری تحت عنوان Happy Feet شود.
این فیلم واکنش مثبتی را از سوی منتقدین تجربه کرد و نامزد جایزه اسکار بهترین انیمیشن نیز شد، هرچند که رقابت را واگذار کرد. از سال 2006 به این سو، سونی توانسته انیمیشنهای موفقی همچون «ابری با احتمال بارش کوفته قلقلی» (Cloudy with a Chance of Meatballs)، مجموعه «هتل ترانسیلوانیا» (Hotel Transylvania)، «آرتور کریسمس» (Arthur Christmas) و جدیدترین انیمیشن این شرکت یعنی Spider-Man: Into the Spider-Verse را ارائه کند که رکورد جدیدی را در باکس آفیس ثبت کرده است.
11. بلو اسکای استودیو (Blue Sky Studios)
بلو اسکای استودیو یا Blue Sky Studios یکی از زیرمجموعههای کمپانی فاکس قرن بیستم (Twentieth Century Fox) است که از سال 2002 به این سو، سیزده انیمیشن مختلف را با اشکال مختلف و با موفقیت ارائه کرده است. این شرکت توسط شش انیماتوری شکل گرفته که از شرکت Magi بیرون آمده بودند. به مدت ده سال تمام بین سالهای 1987 تا 1997، شرکت بلو اسکای عمدتا در زمینه تبلیغات تلویزیونی و فیلمهای سینمایی کار میکرد و به ساخت جلوههای ویژه میپرداخت. هنگامی که فاکس اقدام به خرید این شرکت کرد، تمرکز این شرکت روی ساخت انیمیشن قرار گرفت.
در سال 2002، این شرکت تصمیم گرفت تا کسب و کار جلوههای ویژه را رها نماید و به ساخت انیمیشنی مناسب کودکان بپردازد. عصر یخبندان (Ice Age) از جمله تلاشهای این شرکت بود که با موفقیت زیادی همراه شد و شش برابر بودجه تولید فیلم فروش کرد. روباتها (Robots)، هورتون صدایی میشوند (Horton Hears a Who) نوشته دکتر سوس (Dr. Suess)، ریو (Rio) و بادامزمینیها (The Peanuts) همگی توانستند فروش خوبی را برای بلواسکای به ارمغان آورند. فیلم بعدی این شرکت فردیناند (Ferdinand) بر اساس داستانی به نام Ferdinand the Bull نوشته مونرو لیف (Munro Leaf) است.
12. ویلیام استریت پروداکشنز (Williams Street Productions)
شرکت ویلیام استریت پروداکشنز که در قلب آتلانتا در آمریکا واقع شده، از نام خیابانی گرفته شده که این شرکت در آن واقع است. از جمله انیمیشنهای موفق این شرکت میتوان به Aqua Teen Hunger Force و The Venture Bros و Robot Chicken و Rick and Morty اشاره کرد.
13. ایلومینیشن اینترتینمنت (Illumination Entertainment)
یکی از کمسابقهترین و در عین حال بهترین استودیو های انیمیشن سازی دنیا، ایلومینیشن اینترتینمنت (Illumination Entertainment) نام دارد که در سال 2007 تاسیس شد. کریس ملداندری از شرکت فاکس قرن بیستم بیرون آمد تا به دنبال فرصتهای بهتری برود. او ابتدا با NBCUniversal قرارداد بست تا سالیانه دو انیمیشن خانوادگی برایش بسازد. بعد از تجربه کردن همکاری در انیمیشنهایی نظیر Robots و Alvin & the Chipmunks که پیش از آن وی در شرکت فاکس به دست آورده بود، ملداندری این فرصت را داشت تا خودش را بیشتر ثابت نماید و به ساخت انیمیشنی به نام خودش بپردازد. او در ادامه انیمیشن من نفرتانگیز (Despicable Me) را ساخت که شش برابر بودجه ساخت فروش کرد. بعد از آن، این شرکت به ساخت انیمیشنهای The Lorax و Despicable Me 2 و Minions پرداخت.
یکی از جدیدترین ساختههای این شرکت، انیمیشن The Grinch است که تریلر آن را میتوانید در اینجا تماشا کنید. ایلومینیشن اینترتینمنت همچنین در سالهای اخیر انیمیشنهای The Secret Life of Pets 2 (2019) و Sing 2 (2021) را منتشر کرده است.
14. شرکت انیمیشن تلویزیونی دیزنی (Disney Television Animations)
هنگامی که صحبت از نمونههای مشهور و معروف در صنعت انیمیشن میشود، نامهای زیادی را میتوان ذکر کرد. به همین خاطر، دیزنی تصمیم گرفته تا یک شرکت ساخت انیمیشن تلویزیونی نیز داشته باشد. این شرکت همان طور که از اسمش پیداست، به ساخت انیمیشنهایی مخصوص نمایش از شبکههای تلویزیونی میپردازد.
شرکت انیمیشن تلویزیونی دیزنی (Disney Television Animations) که در سال 1984 تأسیس شد، در ابتدا سرمایهگذاری خطرناکی از سوی دیزنی بود که قصد داشت تا تماشای کارتون را به عادتی روزانه برای کودکان تبدیل کند. تا دهه 1980، دیزنی به انیمیشن تلویزیونی همچون برنامهای کمهزینه و با کیفیت کمتر در مقایسه با انیمیشنهای سینمایی نگاه میکرد. برای ارتقای کیفیت و همین طور افزایش درآمد، دیزنی اقدام به پخش سریالهای انیمیشنی همچون The Wuzzles و Adventures of the Gummi Bears در سال 1985 کرد. هر دوی این سریالها موفقیت بسیاری را برای دیزنی به همراه آوردند و بعد از آنها، سریالهایی همچون DuckTales و Chip ‘n Dale Rescue Rangers و TaleSpin توسط این شرکت ارائه گردید. علاءالدین نیز از جمله دیگر سریالهای این شرکت است که در سالهای 94 تا 95 میلادی ساخته و پخش شد.
این شرکت در سالهای اخیر هم سریالهای محبوبی همانند Big Hero 6: The Series (از 2017 تا 2020) و Monsters at Work (از سال 2021 تا کنون) را پخش کرده است.
15. او ال ام (OLM) از بهترین استودیو های انیمه سازی
او ال ام (OLM) که کوتاه شده نام Oriental Light and Magic است، تنها یکی از شرکتهای ژاپنی است که در طول سالیان گذشته، توانسته در دنیا برای خودش شهرت زیادی دست و پا کند و تبدیل شود به یکی از بهترین استودیو های انیمه سازی جهان. دفتر مرکزی این شرکت در شهر توکیو قرار دارد و مخاطب اصلی بسیاری از تولیدات این شرکت، ژاپنیها هستند. البته این شرکت انیمیشنهای معروفی هم دارد که از آن جمله میتوان به پوکمون (Pokémon) اشاره کرد.
بعد از آنکه او ال ام در سال 1994 تاسیس شد، حقوق نسخه انیمیشنی بازی معروف نینتندو را تحت عنوان Pocket Monsters خریداری کرد. از سال 1997، این سریال موفقیت زیادی را در میان مخاطبین ژاپنی کسب کرد. اما پوکمون در واقع نتوانست در میان مخاطبین سراسر دنیا موفق عمل کند، تا اینکه در آمریکا به نمایش درآمد.
16. استودیوهای ساوت پارک (South Park Studios)
استودیوی انیمیشنسازی ساوت پارک (South Park Studios) توسط انیماتورهایی به نام مت استون (Matt Stone) و تری پارکر (Trey Parker) بنا نهاده شده است. این استودیو که در سال 1997 تاسیس شده، به ساخت سریال انیمیشنی به همین نام میپردازد.
17. راف درفت (Rough Draft) از برترین کمپانی های انیمیشن سازی
فعالیت استودیوهای راف درفت (Rough Draft) در پارکینگ منزلی در ون نویز کالیفرنیا شروع شد. گریگ ونزو و همسرش نیکی ونزو در پارکینگ منزل خود استودیو راف درفت را در سال 1991 به راه انداختند. آنها در آن زمان در برنامه The Ren and Stimpy فعالیت میکردند. این استودیو در حال حاضر، سه استودیو در شهرهای مختلف دارد که عبارتند از دو استویو در گلندیل در کالیفرنیا آمریکا و یک دفتر در سئول کره جنوبی. از جمله کارهای این استودیو میتوان به Beavis and Butt-Head و Futurama اشاره کرد. این استودیو همچنین در ساخت SpongeBob SquarePants و The Simpsons همکاری داشته است. برای آشنایی با 30 اپیزود برتر سریال The Simpsons میتوانید مطلبی که قبلا در این مورد منتشر کردیم را مطالعه کنید.
18. فازی دور پروداکشن (Fuzzy Door Productions)
در ادامه معرفی لیست بهترین استودیو های انیمیشن سازی دنیا، استودیو فازی دور پروداکشنز (Fuzzy Door Productions Animation) است. ست مک فارلن صداپیشهای است که از سال 1999 با این استودیو به همکاری پرداخته و در سریال انیمیشن Family Guy به صداپیشگی مشغول است. البته نمایش این سریال در سال 2003 متوقف شد، اما دوباره در سال 2005 از سر گرفته شد.
19. پارامونت انیمیشن (Paramount Animation)
پارامونت انیمیشن یکی دیگر از بهترین استودیو های انیمیشن سازی است که میخواهیم به شما معرفی کنیم. اولین انیمیشنی که پارامونت منتشر کرد، فیلم باب اسفنجی: اسفنج خارج از آب محصول 2015 بود. از دیگر آثار انیمیشنی محبوب این شرکت میتوان به شازده کوچولو (2015)، وانتهای غولآسا (2017)، فیلم باب اسفنجی: اسفنج فراری (2020) اشاره کرد. جدیدترین محصول این استودیو، Rumble (غرش) ساخت سال 2021 است.
20. لایکا (Laika)
قطعا در معرفی برترین کمپانی های انیمیشن سازی، نمیتوانیم کمپانی سازنده کورالین را از یاد ببریم. لایکا یک استودیوی سازنده انیمیشن استاپموشن است که برای آثاری مانند کورالین (2009)، پارانورمن (2012)، غولهای پاکتی (2014)، کوبو و دوتار (2016) و لینک گمشده (2019) اشاره کرد.
کلام آخر
ممنون از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله سعی کردیم برترین کمپانی های انیمیشن سازی را به شما معرفی کنیم. اکثر عناوین فهرست بهترین شرکت های انیمیشن سازی، آمریکایی یا ژاپنی بودند. کدامیک از این کمپانیها موردعلاقه شما هستند؟ به نظرتان بهترین شرکت های انیمیشن سازی فرانسه کدام شرکتها هستند؟ بهترین شرکت های انیمیشن سازی ایران چطور؟ آیا دوست دارید با لیست شرکت های انیمیشن سازی در ایران آشنا شوید؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.