نکات آموزش عکاسی در موزه

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

نکات آموزش عکاسی در موزهآیا تابحال شده در یک موزه عکس بگیرید؟ چقدر از عکس‌هایی که گرفته اید راضی هستید؟

وقتی شما در سفر هستید، احتمالا از موزه‌ها به عنوان راهی برای شناخت بیشتر منطقه بازدید خواهید کرد. موزه‌ها می‌توانند از نقاشی‌ها، مجسمه‌ها، حیوانات یا اشیای تاریخی نگه داری کنند. مهمترین چیزی که باید در نظر بگیرید نور پردازی است چرا که عکاسی در فضای بسته مشکلات خاص خودش را دارد. در ادامه چندین راهنمایی برای ارتقا دادن عکاسی داخل ساختمان ارائه می‌شود.

قبل از شروع
موزه‌ها معمولا نسبت به اینکه چه کسی اجازه عکاسی دارد سخت می‌گیرند. ممکن است برای استفاده از فلاش یا عکاسی از برخی قسمت‌های خاص سختگیری وجود داشته باشد. اگرچه اکثر موزه‌ها به شما اجازه عکاسی از بیرون ساختمان یا طراحی و تلار‌های ساختمان را می‌دهند. برای اندازه دریچه دیافراگم از اعداد کوچک (دیافراگم‌های باز) استفاده کنید تا نور کافی به سنسور دوربین برسد. اگر اجازه استفاده از فلاش را ندارید از سه پایه برای جلوگیری از لرزش استفاده کنید.

عکاسی در نور کم
فضای موزه‌ها اغلب تاریک اند و نور کم به منظور ایجاد فضایی زیبا و خوش آیند انتخاب می‌شود. علاوه بر آن اغلب وسایل درون موزه در برخورد با نور زیاد یا فلاش در طول زمان آسیب می‌بینند. بنابراین شما مجبورید بر اساس این شرایط دوربین خود را تنظیم کنید. ایزوی دوربین را حداقل تا 400 افزایش دهید. اگر اجازهٔ استفاده از فلاش را ندارید از بازترین دریچه دیافراگم استفاده کنید تا بتوانید دوربین را با دست بگیرید و از سرعت شاتر‌های نسبتا بالاتر استفاده کنید. در عکاسی از برخی قسمت‌ها ممکن است نتوانید از سه پایه استفاده کنید چرا که برای دیگر بازدیدکنندگان مانع می‌شوید.

از نور بازتابی بر شیشه جلوگیری کن
تعداد زیادی از آثار از جمله نقاشی‌های ارزشمند در موزه‌ها درون شیشه مراقبت می‌شوند. شما کارهای مختلفی برای جلوگیری از بازتاب نور شیشه می‌توانید انجام دهید. هرگز از فلاش استفاده نکنید. اگر اجازه داشتید لنز را بدون هیچ فاصله‌ای به شیشه بچسبانید. با این کار از هر گونه بازتابی جلوگیری می‌کنید. اما حواستان باشد که شیشه را قبل از عکاسی پاک کنید تا جای دست‌های قبلی از بین برود. اگر امکانش وجود دارد از فیلتر پلاریزه که باعث کم شدن بازتاب می‌شود استفاده کنید. احتمالا مجبور شوید ایزو را افزایش دهید چون تعداد زیادی از آثار در نور واقعا کم نگهداری می‌شوند. ایزو 1600 مناسب خواهد بود.

به جزئیات دقت کن
از اینکه به سوژه نزدیک شوید تا نمای جذاب تری خلق کنید نهراسید. اگر امکان نزدیک شدن به سوژه را دارید از یک لنز ماکرو استفاده کنید تا جزئیات بهتر ثبت شوند. اگر دور هستید از لنز زوم استفاده کنید تا بتوانید نزدیک شوید. اگر با فلاش عکسبرداری می‌کنید از دریچه دیافراگم باز مثل f/1.8 تا f/4.0 و سرعت شاتر 1/100s استفاده کنید. در غیر این صورت سرعت شاتر 1/60s یا کمتر مناسب خواهد بود. مجسمه‌ها بی جان هستند ولی شما با زوم کردن روی چهره آن‌ها می‌توانید زندگی را به آن‌ها برگردانید.

از سقف عکاسی کن
ساختمان برخی موزه‌ها به جذابیت اشیای نمایش داده شده در آن هاست. از آنجایی که این طراحی‌های جالب توجه اغلب در تالار‌ها هستند احتمالا شما اجازه استفاده از سه پایه را خواهید داشت. دوربین را رو به سقف بچرخانید و سعی کنید از فلاش استفاده نکنید. ایزو را تا 400 یا بیشتر بالا ببرید تا بتوانید بر کمبود نور غلبه کنید یا دوربین را در حالت خودکار بدون فلاش قرار دهید تا خود دوربین تنظیمات لازم را انتخاب کند. برای عکسبرداری از تایمر دوربین یا دکمه شاتر کابلی استفاده کنید تا از لرزش دوربین و تاری عکس جلوگیری کنید.

تنظیمات پیشنهادی
موزه‌ها اکثرا فضاهای آرامی هستند و بسته به قوانین موزه ممکن است مجبور شوید تنظیمات مختلفی انتخاب کنید. عموما شما اجازه استفاده از سه پایه و فلاش را نخواهید داشت. بنابراین، در کمبود نور از بازترین دریچه دیافراگم ممکن استفاده کنید. در صورتی که سرعت شاتر کم شد و نتوانستید دوربین را حین عکسبرداری ثابت نگه دارید از ایزو‌های بالاتر استفاده کنید. (تا 3200 اگر دوربین شما از این حساسیت پشتیبانی می‌کند ولی به خاطر داشته باشید که عکس نهایی نویز خواهد داشت.)

ابزار پیشنهادی
شما به یک لنز استاندارد و در برخی مواقع یک لنز تله فوتو نیاز خواهید داشت. لنزی که امکان باز شدن زیاد دریچه دیافراگم را به شما بدهد مناسبتر خواهد بود. برای مثال یک لنز با کیفیت 50mm و دریچه دیافراگم را تا f/1.2 باز کنید. استفاده از تک پایه یک راه خوب برای نگه داشتن دوربین بدون سد کردن راه دیگران است. یک فیلتر پولاریزه به همراه پارچه‌ای برای تمیز کردن شیشه برای عکسبرداری از درون شیشه مناسب خواهد بود. کیفی را انتخاب کنید که به راحتی باز شود و تمام وسایل درون آن نشان داده شود چرا که در موزه‌ها خیلی محتمل است که کیف دوربین شما را چک کنند.

جمع بندی
بازدید از موزه‌ها بخش بزرگی از بسیاری سفرها را تشکیل می‌دهد، پس چرا بازدیدتان را ثبت نکنید. فراموش نکنید از بیرون آن‌ها هم عکسبرداری کنید، معماری آن‌ها معمولا تاثیر گذارند. حواستان را جمع کنید که تا حد امکان توی دست و پا نباشید تا دیگران را حین عکسبرداری اذیت نکنید. با یک برنامه ریزی آگاهانه می‌توانید یک مجموعه عکس خاطره انگیز تهیه کنید تا وقتی به خانه برگشتید به دیگران نشان دهید.


دیدن منابع مطالب

بخش‌های مرتبط
مجله هنرمجله دانستنی‌های هنر

ژورنال‌های لیلیت

مجموعه‌ای جامع از مجلات دانستنی‌ها و مطالب مفید با موضوعات گوناگون و متنوع

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت