به گزارش سرویس تجسمی هنرآنلاین، برخی از اشیا در دنیای معاصر بخاطر نگاه کاربردی آنها دچار هویتی مستقل شده و نشانهای میشوند تا در فرآیند تمثیلی اشارهای به موضوع دیگر داشته باشند. شیشههای کاربردی که در جامعه ایرانی امروز به عنوان شیشههای مربا یا ترشی شناخته میشوند از جمله این اشیا هستند. اگر درون این شی از چیزی پر شده باشد و یا حتی خالی باشد باز معنا و هویت خود را که محیطی برای نگهداری سنت تغذیه در ایران که مربا و ترشی است، همچنان حفظ میکنند.
حال ناهید حاجی محمدی با اثر «مربای خانگی» خود در هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر به نوعی سنت گذشته را در قالب تصاویر، احجام و نوشتههایی درون این شیشهها در مقابل مخاطبان قرار داده؛ سنتهایی که میتواند شیرینی و حلاوت گذشته را برای ذهن مخاطب امروزی به ارمغان آورد.
او برای ارائه این اثر از آثار نگارگری ایرانی، قفلها به عنوان هنر مجسمهسازی گذشته ایران، عکسهای زنان قاجار به خاطر ورود این هنر از زمان قاجار و خط نوشتهها استفاده کرده است.
هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر این روزها در حالی نمایشگاه آثار خود را در برابر دید علاقمندان به هنر قرار داده که متفاوتتر از دورههای گذشته نگاه خود را به هنر معاصر و مفهومی اختصاص داده است.
برای دیدن آثار هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر میتوانید همه روزه تا 17 اسفندماه به موسسه فرهنگی هنری صبا در خیایان ولیعصر، نرسیده به چهار راه طالقانی، جنب ساختمان فرهنگستان هنر مراجعه کنید.