مسعود عربشاهی

Massoud Arabshahi

مسعود عربشاهی

 تخصص/مهارت:

نقاش و مجسمه‌ساز

 معرفی/ بیوگرافی:

مسعود عربشاهی (زاده 1314) نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی است. وی یکی از نقاشان پیشرو و از شاخص‌ترین هنرمندان مفهومی ایران است.

زندگی‌نامه
این نقاش پرکار معاصر ایران در 19 شهریور سال 1314 در تهران متولد شد، گرچه اجداد او و زادگاه پدرش کهک، روستایی کوهستانی میان قم و کاشان است. او تک فرزند خانواده بود و در دوره نوجوانی و بین سال‌های 1328 تا 1335 تحت نظر محمود اولیا شروع به آموختن نقاشی کرد و سپس برای تحصیل بین سال‌های 1335 تا 1337 در رشته نقاشی به هنرستان تجسمی پسران تهران رفت، یکی از اساتید او خانم شکوه ریاضی بود که دانش‌آموخته مدرسه بوزار فرانسه و نقاشی نوگرا بودند که نقشی تعیین‌کننده‌ای برای بسیاری از هنرجویان خود از جمله عربشاهی و همکلاسی‌های او داشت از جمله: صادق تبریزی، منصور قندریز، فرامرز پیل‌آرام و …داشت. او در این سال‌ها از روی اشیا و نقوش در موزه‌ها نسخه‌برداری می‌کرده است و از مفرغ‌های لرستان، هنر ایلام و بین‌النهرین که به آن‌ها بیشتر علاقه‌مند شده بود بیشتر در نقاشی‌هایش تاثیر می‌گرفته است.
صادق تبریزی دربارهٔ این بخش از زندگی عربشاهی این چنین می‌گوید: «دوران نوجوانی را در محضر محمود اولیا به شناخت نقاشی واقعگرا و رنگ‌های طبیعت و دست‌یابی به طراحی دقیق اشیا و انسان سپری کرد. کسانی که شاهد این دوره از کوشش او بوده‌اند، تعهد وی را برای پایه‌ریزی یک نقاشی حساب شده می‌ستایند.»
بعد از گرفتن دیپلم، دو سال در ادارهٔ فرهنگ و هنر به عنوان طراح گرافیک، مشغول به کار شد. در همین دوره بود که در کارگاه‌های سفال و سرامیک وزارت فرهنگ و هنر، با نحوهٔ کار با این مواد و رنگ‌های لعابی آشنا شد.
وی در سال 1340 وارد هنرکدهٔ هنرهای تزئینی شد و در همان سال ازدواج کرد اساتید این سال‌های او کسانی مانند حسین کاظمی، کریم امامی و تعدادی اساتید فرانسوی بودند.
او اولین نمایشگاه خود را در سال 1341 برگزار کرد. عربشاهی در سال 1347 با مدرک فوق لیسانس معماری داخلی از دانشگاه هنر فارغ‌التحصیل شد. او همراه با تحصیلات دانشگاهی در رشتهٔ نقاشی، مجسمه‌سازی، معماری، موفق شد به شیوه‌ای خاص، با درهم‌آمیختگی سمبل‌های اساطیری در کتیبه‌ها، خطوط و نقش‌های اسرارآمیز، بیان‌گر یگانگی و القای جهتی باشد که با شناخت در مسیری ماهرانه دنبال شده‌است.
او با داشتن دهه‌ها تجربه کار در زمینهٔ نقش برجسته و کارهای اجرایی بر نمای ساختمان‌ها، همراه با تکنیک منحصر به‌فرد خود در اجرای سالن‌های کنفرانس که شهرت جهانی دارد، تاکنون در ایران و سایر کشورها کارهای اجرایی بزرگی را انجام داده‌است. نقش برجسته سردر اتاق صنایع و معادن در خیابان طالقانی، سالن کنفرانس شیروخورشید (هلال احمر) در میدان ارگ، نقش برجسته‌های دیوارهای پارک طالقانی در بزرگراه حقانی و مجموعه «نور و گیاه» بر دیوار مجلس از جمله این آثار هستند.
در دهه هشتاد شمسی و در جریان بازسازی ساختمان مجلس، مجموعه نور و گیاه که با ابعاد 4 در 9 متر بر دیوار مجلس نصب بود، آسیب دید و بیشتر لته‌های آن از بین رفت.

سبک
آقای عربشاهی در دوران تحصیل در هنرکده بیشتر تحت تاثیر هنر دوران باستان بود. در این دوران او همچنان کار گچ و سفال را ادامه می‌دهد و خطوط و نقش‌ها را بر نقاشی‌هایش اضافه می‌کند و زیربنای آثارش را فرم‌های خاصی تشکیل می‌دهد که به ساختار و طرز تفکرش برمی‌گردد. بنایی در زمینه‌هایی از معنویت و مفهوم که به واکاوی و ریشه‌یابی و تغییراتی منجر می‌شود.

جوایز
مسعود عربشاهی جایزهٔ نخست چهارمین بی‌ینال تهران (جایزهٔ اول هنرهای زیبای کشور) را در فروردین 1343، جایزهٔ اول در نمایشگاه بین‌المللی موناکو ـ فرانسه را در سال 1352، جایزهٔ اول در نمایشگاه روز مادر 1352 و همچنین جایزهٔ اول در مسابقهٔ مجسمه‌سازی تهران را در سال 1353 به دست آورده‌است.

نمایشگاه‌ها
19 نمایشگاه انفرادی در ایران، آمریکا و فرانسه از آثار او برپا شده است و همچنین در بیش از 40 نمایشگاه گروهی در ایران، آمریکا، فرانسه، سویس، تونس، ایتالیا، مغرب و انگلستان شرکت داشته است.

• آدرس:

• تلفن:

• وبسایت:

• ایمیل:

• رویدادهای جاری:

📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمی‌باشد

• کد QR:

📲 جهت دسترسی سریع و اشتراک‌گذاری آسان، این کد را با تلفن‌های هوشمند اسکن نمائید

قابل توجه

قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.

بیوگرافی

★ lilit-chat

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت