اگر هنرمند هستید از آثار هنری کپی نکنید
📖 آشنایی با مسائل حقوقی هنر
اگر هنرمند هستید از آثار هنری کپی نکنید و هرگز برای هنرتان از سوژههای تکراری استفاده نکنید. اینکار وقت و انرژی هنرمند را هدر میدهد.
گالری لیلیت همواره به هنرمندان پیشنهاد میکند که بجای کپی آثار هنری، دست به نوآوری و خلق آثار هنری ناب بزنند!
احسان میرزایی فراهانی در اینباره گفته است: «هنر باید خلق شود نه کپیبرداری. مسیر خلق اثر هنری مشخص و هموار نیست، بلکه هر هنرمند بزرگ خودش مسیری جدید میسازد. چراکه هنر زائیده ذهن و اندیشه و نگرش هنرمند است.»
هنر زمانی ارزشمند است که ناب و دست اول باشد، شما حتی اگر از روی عکس افراد غیر مشهور (حتی کار نه چندان حرفهای) نقاشی بکشید، اما هنرتان کپی نباشد خیلی ارزشمندتر از آثاری است که کپی باشند و شبیه آن وجود داشته باشد. البته که کپی کردن آثار ممکن است موجب عدم رضایت صاحب اثر باشد و خدای نکرده تبعات حقوقی هم برایتان در پی داشته باشد.
و نکته دیگر اینکه اگر یک اثر کپی باشد با نسخه اصلی آن مقایسه میشود و اگر ضعیفتر از نسخه اصلی باشد هنرتان بیارزش به نظر میرسد.
شما اگر یکبار به آثار مشاهیری همچون «پابلو پیکاسو» ، یا هنرمندان مشهور دیگری نظیر «ژان میشل باسکیا»، «اندی وارهول» ، «پیت موندریان» و… نگاهی بیاندازید، به خوبی متوجه این موضوع میشوید که در هنر متمایز و خاص بودن معیار برتری است.
همچنین تاکنون هزاران و میلیونها نفر از روی نقاشی معروف «مونالیزا – لئوناردوداوینچی» کپی کرده اند که کسی ایشان را نمیشناسد، چراکه کپی کردن فقط باعث بیشتر شناخته شدن اثر اصلی میشود.
پس اگر مبتدی هستید و برای تمرین نقاشی کپی میکشید ایرادی ندارد ، اما هرگز تابلوها را به عنوان آثار فروشی خود قرار ندهید!
و مهمتر اینکه اگر زمانی بخواهید خود را هنرمند بنامید کپی کردن را حتماً باید کنار گذاشته باشید.